Ihonhoito

Talika – muutakin, kuin ripsiseerumi

13.5.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Otetaanpas tälle päivälle muutaman testaamani ihonhoitotuotteen esittely. Minulla on paljon ihonhoitotuotteita esittelemättä ja haluan näitäkin täällä blogissa ”purkaa”.

talika

Kun Talikan maahantuoja otti yhteyttä ja tiedusteli halukkuuttani testata ihonhoitotuotteita, niin minähän taputtelin käsiäni yhteen. Todellakin haluan!

talika1

Talikan ripsiseerumi (se alkuperäinen) on minun luottotuotteeni. Olen tämän seerumin esitellyt täällä, ja suitsutellut sitä useampaan otteeseen. Nyt ihan pikaisena vinkkauksena, että kyseessä ei ole hurjia räpsyttimiä kasvattava, prostaglandiinia sisältävä seerumi. Enemmänkin Talikan ripsiseerumi on hoitoaine ripsille, joka saa ne voimaan paremmin ja näyttämään tällä tavalla pidemmiltä ja tuuheammilta. Mistään ihmeaineesta ei ole kyse, mutta en pysty enää olemaan ilman.

Kun joku tuote on joltakin brändiltä sellainen luottotuote, niin sitä tietysti innoissaan haluaa kokeilla muitakin tuotteita siltä merkiltä. Nyt siis esittelen muutaman testiini valitsemani ihonhoitotuotteen.

Kyseessähän on Talika Paris ja sen Photo-Beauty Therapy -tuotteet, joista kerrotaan näin:

Talikan erityisala on ollut valon voiman hyödyntäminen ihonhoidossa. Talika Light Therapy -innovaatiot pohjautuvat Nasan tutkimuksiin valotaajuuksien edullisesta vaikutuksesta ihoon. Talika on tuonut markkinoille ihonhoitolaitteita kotikäyttöön, jotka valjastavat valon tehokkaaseen ihon hoitoon. Talika vie valon hyödyntämisen nyt askelta pidemmälle tuomalla edistykselliset ja tehokkaat ihonhoitotuotteet, joissa hyödynnetään valon voimaa.

talika3

Photo-Gentle Cleanser -puhdistusvoide 23,00 € / 125 ml

Puhdistusvoiteen kerrotaan olevan kuivalle ja herkälle iholle. Photo-Gentle Cleanser puhdistaa iholta meikin ja neutralisoi vapaita radikaaleja. Vaikuttavina aineina toimivat ruskea levä, joka tasapainottaa, pehmittävinä ja kosteuttavina aineina toimivat karitevoi (sheavoi), puuvilla ja avokado.

talika4

Puhdistusvoide on koostumukseltaan ja tuntumaltaan, kuin täyteläinen kosteusvoide. Se puhdistaa meikin, mutta sitä ei suositella silmämeikin puhdistukseen. Syykin on selvä, sillä tämä kirvelee silmiä, jos sitä pääsee silmäluomien välistä silmiin. Olen kuitenkin käyttänyt kaksoispuhdistuksessa silmillekin. Ensin puhdistan öljyisellä puhdistusaineella ja tämän jälkeen tällä puhdistusvoiteella. Siinä vaiheessa voin nopeasti, juuri ennen huuhtelua käyttää puhdistusvoiteen silmäluomilla, jotta puhdistusöljyn rasvaisuuden saa pois.

Photo-Gentle Cleanser puhdistaa, mutta ei jätä kuivattavaa tunnetta iholle. Pidän myös tuotteen pehmentävästä tunteesta. Tuoksultaan puhdistusvoide on hyvin neutraali. Ainut harmi on, että tuote ei tosiaan sovellu silmämeikin puhdistukseen, joka ei sinällään haittaa, jos tekee kaksoispuhdistuksen tai käyttää erillistä silmämeikinpuhdistusainetta.

talika5

Photo-Pure Scrub -kuorinta 25,00 € / 50 ml

Täysin rakeeton, kuoriva naamio, jolla on detox-vaikutus. Kaikille ihotyypeille soveltuva kuorinta/naamio poistaa kuollutta ihosolukkoa, poistaa talia ja neutralisoi toksiinit iholta, jolloin ihonhoitotuotteiden ainesosat pääsevät taas vaikuttamaan paremmin.

talika6

Naamio on todella paksua, hennon vaaleanpunaista voidetta. Sitä levitetään ohut kerros kasvoille, silmänympärysihoa välttäen. Käyttöohjeissa sanotaan, että annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, mutta itse olen antanut olla sen 10 minuuttiakin. Vaikutusajan jälkeen naamiota hierotaan kasvoilla ja huuhdellaan pois. Itse olen hieman kostuttanut sormenpäitä ennen hieromista. Naamiota käytetään 1-2 kertaa viikossa, mutta itse olen suosinut joka toinen viikko tahtia. Käytän kuitenkin Clarisonic-kasvoharjaa, että BHA-happokuorintaa, joten liika on aina liikaa. Kannattaa siis aina ottaa huomioon myös ne muut tuotteet, joita käyttää ihonhoidossa, eikä sokeasti tuijottaa tuotteelle annettuja suosituksia. Jos muita kuorivia tuotteita ei ole käytössä, niin 1-2 kertaa viikossa on varmasti hyvä tahti.

talika7

Kuoriva naamio on melkoista ”jankkia” ja se kuivahtaa yllättävän nopeasti iholle. Naamiossa käytetty kaoliinisaven voi oikeastaan tuntea. Tunnistan ihollani aina savituotteet, vaikka naamio ei olisikaan pelkkää savea. Iholta katoaa liika öljyisyys ja sitä hieman ”kuivattaa” ennen kosteusvoiteiden levitystä. Naamio poistaa rasvaisuutta, mutta ei tunnu kosteutta kuivattavalta. Näissäkin on eronsa. Iho on puhtaan ja kevyesti kuoritun tuntuinen. Lopputulos ei ole yhtä selkeä, kuin mekaanisesti kuorivien tuotteiden kanssa, jotka kuorivat rajummin iholta kuollutta ihosolukkoa. Tämä on selkeästi hellävaraisempi tapa ja siksi uskoisin tuotteen soveltuvan erinomaisesti couperosa-ihosta kärsiville, että muutenkin mekaanisesta rasituksesta ärtyvälle iholle.

Naamion käyttö saunan tai pitkän suihkun jälkeen nostattaa tehokkaasti ihossa olevan talin pintaan, jolloin esim. ihomatoraudalla on helppoa puhdistaa tali pois nenänpielistä, leualta jne. Minne sitä talia kenelläkin kertyy. Myös syvällä olevat miliumit nousevat otollisemmiksi poistaa.

Pidän tästä naamiosta juuri äsken kertomieni ominaisuuksien vuoksi. Tykkään erityisesti saunan jälkeen käyttää tätä, jolloin pääsen paremmin käsiksi kaikkeen ihon pinnan alla muhivaan taliin ja mustapäihin.

talika8

Photo-Hydra Serum -seerumi 55,00 € / 30 ml

Runsaasti hyaluronihappoa sisältävä seerumi kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa.

talika9

Tämä pakkaus on oikein ihastuttava. Pidän todella paljon tällaisista metallisen näköisistä ja peilaavista pulloista.

talika10

Seerumi on pakattu pipettipulloon. Olen yllättynyt siitä, kuinka paljon vieläkin suositaan pipettejä seerumien annostelussa. Pumppumekanismi ei ole vielä täysin syrjäyttänyt vanhaa, kunnon pipettiä, joka jotenkin kuuluu niin seerumien annosteluun. Oletteko samaa mieltä?

talika11

Seerumi on koostumukseltaan ohutta, jopa hieman vesimäistä. Se levittyy ja imeytyy ihoon, kuin unelma ja jättää mukavan raikkaan, kevyen tunteen. Seerumi ei ole millään tavalla raskas, vaan enemmänkin sellainen aamukasteen raikas kosteus iholla. Tykkään tästä päiväkäytössäkin. Sopii loistavasti rasvoittuvaisuuteenkin taipuvalle iholle. Aivan kuivalle iholle minusta tämä saattaa olla hieman liian kevyttä, ellei sitten käytössä oleva kosteusvoide ole riittävän täyteläinen ja runsas. Seerumissa ei ole öljyistä tai rasvaista tuntumaa, vaan hyvin ohut ja vesimäinen. Se ei myöskään jätä liukasta tunnetta kasvoille. Tuoksussa tuntuu sellaista luksusmerkille tyypillistä tuoksua. Ei kuitenkaan voimakkaan parfyyminen, vaan keskivahvasti ylellinen tuoksu, joka haihtuu muutamassa minuutissa. Kasvoilla tuoksua ei juuri tunne.

Käytin seerumia paljon kuivemman ihon aikana ja se tuntui olevan hyvä kosteuttaja ja aivan mahtava meikin alla. Lisänä kyllä suosin täyteläisempiä voiteita ja monesti öisin käytin täyteläisempää seerumia. Nyt ihoni muututtua taas rasvoittuvampaan suuntaan, olen seerumin todennut mukavan kevyeksi, koska siinä ei ole sitä paksua ja runsasta koostumusta.

Suosittelen seerumia normaalille, rasvoittuvalle, seka- ja nuoremmalle iholle ympäri vuoden ja aikuisemmalle ja kuivalle iholle suosittelen esimerkiksi päiväkäyttöön ja yöksi tuhdimpaa seerumia.

talika2

Kokonaisuutenaan Talikan Photo-Beauty Therapy -tuotteet olivat oikein laadukkaita ja toimivia. Puhdistusvoide puhdistaa ja kosteuttaa, naamio kuorii ja syväpuhdistaa ja seerumi kosteuttaa tehokkaasti. Juuri nämä Talikan tuotteet eivät ole poskettoman hintavia, vaan vielä hyvin kohtuullisissa hinnoissa. Sitä miten nämä valon voimaa käyttävät hyödyksi, en minä osaa arvioida, saati sitten selittää. Siksipä oma arviointi perustuukin tuntumaan.

Talikan tuotteita jälleenmyydään mm. Sokos- ja Stockmann-tavarataloissa, Emotion-myymälöissä ja useissa tax free myymälöissä lentokentillä ja laivoilla.

Oletteko kokeilleet tai käyttäneet jotain Talikan tuotteista?

Tuotteet saatu maahantuojalta.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme