Glitz & Glam

Tälläistä tapahtuu vain jenkeissä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Törmäsin hassuun uutisointiin Iltalehden nettisivuilla. Siinä kerrottiin, kuinka kolme naista on haastanut jättiyhtiö L´Orèalin oikeuteen Maybellinen huulimeikeistä. Haasteen syy: Super Stay 14HR -huulipuna ja Super Stay 10HR -huulikiilto eivät kestäneet huulilla luvattua aikaa.

TÄÄLTÄ voitte käydä lukemassa Iltsikan jutun aiheesta. 😉

Höhöhööö! *Minna hörähtää nauramaan*

Vain Yhdysvalloissa tapahtuu tuollaista. 😀 Mitähän vahinkoa näille kolmelle neidille (tai rouvalle) sattui huulimeikin luvattua heikomman keston vuoksi? Tuskin mitään ja tuskin he tuotetta ostaessaankaan uskoivat täysin mainoksiin. Pohjimmiltaan syy on varmaankin tehdä iso tili suuryhtiön kustannuksella, sillä kyllähän suuryhtiö L’Orèal tekee suuria tilejä meidän kuluttajien kustannuksella. Jotenkin vain on hieman hupaisaa, kun yksityiset ihmiset haastavat kosmetiikkafirman oikeuteen huulipunan keston vuoksi. 😀

En tiedä ihan 100% varmuudella, että onko toinen haasteen saanneista huulikiilloista minultakin löytyviä Super Stay 10 H Tint Gloss -kiiltoja? Joopa joo… ei ne 10 tuntia kestä, mutta kestävin ”huulikiilto” mitä minulta löytyy. Ihan huulikiilloksi en näitä kyllä miellä ja oikeastaan kyseessä onkin huulisävy.

TÄÄLTÄ voi käydä lukemassa arvosteluni ja kestotestailuni Super Stay 10 H Tint Gloss -huulikiillosta. Postaus on tehty alkuvuodesta. 😉

Kävikö minulla mielessä haastaa L’Orèal/Maybelline oikeuteen, kun totesin, että huulimeikki ei kestä 10 tuntia? Buahahahahaaa!!! 😀 No ei käynyt! Olisi varmaan pitänyt, sillä tuotteesta kuitenkin luvataan niin. Luulen, että me suomalaiset emme vastaavia haasteita tee muutamista syistä. Ensiksi, en tiedä onko meidän lakien mukaan edes mahdollista? Toiseksi, me emme ota niin vakavasti lupauksia tuotteista, etenkään kosmetiikasta. Tiedämme, että moni mainospuhe, on vain mainospuhe ja sitä ei kannata ottaa aivan 100% kirjaimellisesti. Kolmenneksi, emme oikeasti jaksaisi nähdä sitä vaivaa, että lähtisimme haastamaan oikeuteen ketään tai mitään muutaman euron huulimeikin vuoksi. Jenkkilässä nämä Maybellinen kosmetiikkatuotteet ovat meidän mittapuussa puoli-ilmaisia, joten hieman kyllä ”hihityttää” moinen haaste. Huomaan itsestänikin sen, että tulee monesti naurettua yhdysvaltalaisille heidän ns. ”hölmöyttään”. Siellä kun tosiaan haastellaan mitä ihmeellisimmistä syistä suuryhtiöitä oikeuteen. Hulluja ovat myös pikaruokaketjut ja tupakkafirmat. Vastuu, kun kuitenkin on meillä jokaisella itsellämme ja heidän valmistamia tuotteitaan ei kenenkään ole pakko käyttää.

MUTTA… toisaalta on ihan hyvä, että suuria lupaavia kosmetiikkafirmoja jotkut yksityiset henkilöt yrittävät hieman näpäyttää ns. ”tyhjistä lupauksista”. Meinaan kyllähän sitä törmää milloin minkäkinlaisiin lupauksiin hiusväreistä, shampoista ja ”ryppyvoiteista”. Itselläni on niin jalat maassa, että en usko lupauksiin, mutta monesti silti kiinnostun kokeilemaan tuotteita, mutta ilman huisia odotuksia. Tiedättehän, kun pessimisti ei pety. 😉 Sitä voi vain yllättyä positiivisesti.

Olen kyllä kuullut ihmettelyä joskus naisilta, kun he ostavat maskaroita, joista luvataan tv-mainoksissa huisin pitkät ripset, eivätkä he ikinä saa niillä maskaroilla samanlaisia ripsiä kuin mainoksissa. Ihmettelyt ovat sellaisia puoli vitsillään heitettyjä. Kaikille ei ole selvää se, että mainoksissa on oikeasti käytetty tekoripsiä. Kun valaisen hieman asiaa mainonnasta ja totuudesta, niin kommentti on, että ihanko totta? No jaa… ilmankos sitten. Eli tässä tullaan siihen, että eihän kaikille olekaan ihan itsestään selvää, että kuluttajia hieman viilataan linssiin asiassa, kuin asiassa.

Ikinä ei kuitenkaan kannata menettää uteliaisuuttaan mitään kohtaan. Sillä uteliaisuuteni vuoksi minäkin jaksan aina vaan etsiä ja tutkia kosmetiikasta niitä minusta parhaimpia tuotteita. Onneksi ”kahlattavaa” löytyy ja kaiken aikaa kehitellään uutta. Harrastushan se tämäkin on monille. Toki itselläni se on myös työhön liittyvää, mutta myös samalla mukava harrastus. 🙂

Onkos teille sattunut kertaakaan niin, että olisitte olleet melkein valmiita tekemään haasteen kosmetiikkafirmaa vastaan? Itse en nyt muista ihan tarkkaan, mutta sen muistan, että nuorempana sitä vielä oli naiivimpi ja petyin pahasti ripsareihin, kun ne lupasivat mainoksissa paljon enemmän, kuin antoivat.

Oikein ihanaa joulukuun alkua kaikille! Meillä Milla pääsee avaamaan ensimmäisen luukun kalenteristaan. 🙂 Voi muistan, kuinka ihanaa se lapsena olikaan.

X