Glitz & Glam

Täyteläisempi silmänympärysvoide

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Heipä hei! Miten juhannus meni? Minulla oli aika railakas viime viikko. Kävin Tallinnassa ja juhannukseksi suuntasin perheeni kanssa mieheni vanhempien mökille. Olen aivan rättipoikkiväsynyt, vaikka sitä luulisi tässä vaiheessa olevan virkeä ja levännyt. Vietin totaalista some-lomaa ja nyt olen palannut sorvin ääreen. Tälle päivälle onkin luvassa paljon vastailua kommentteihin ja sähköposteihin.

himalayaherbals7

Esittelin teille tuossa taannoin Himalaya Herbalsin hyvän kosteusvoiteen rasvoittuvalle iholle ja normaalille iholle kesävoiteeksi. Postaukseni löydät täältä. Mainitsinkin tuolloin, että postailen muutamasta muustakin Himalaya Herbalsin tuotteesta jotka olen saanut kokeiltavaksi.

Moni teistä varmaan muistaakin, että olen vähän silmänympärysongelmainen. Minulla on atooppisuuteen taipuvainen iho silmänympärysalueella. Tarvitsen runsaasti kosteutta ja suojaa, jotta iho pysyy kunnossa. Mitkään ohuen ohuet silmänympärysgeelit eivät riitä minulle ja siksi olenkin mieltynyt käyttämään silmänympärysseerumeja ja sen päällä täyteläistä voidetta. En ole tyytyväinen kaikkiin kokeilemiini silmänympärysvoiteisiin, koska ihoni on aika haastava. Kuivuus näkyy välittömästi ihon rypistymisenä ja lopulta se alkaa hilseilemään. Jos tuohon ei reagoi riittävän nopeasti, iholle syntyy atooppinen ihottuma, joka alkaa kuumottavana kutinana. Kutinan helpotettua iho kesii irti ja alla on hyvin ärtynyt ja ohut iho. Onneksi tätä on viimeksi tapahtunut reilu 5 vuotta sitten. Lapseni ovat perineet tämän saman ärsyttävän vaivan. Onneksi tyttärelle enää niin harvoin ilmenee atooppista ihottumaa, mutta pojalle tuli ihan pari viikkoa sitten myös silmänympärysiholle. Onneksi ihottuman sai taltutettua hyvin nopeasti. Meidän perheessä atooppinen ihottuma ei ole pahimmasta päästä, mutta tällainen lieväkin vaatii erityisempää hoitoa.

Olette varmasti lukeneet ettei silmänympärysvoidetta saisi käyttää kuin silmien alle ja kulmaluulle, ei liikkuvalle luomelle, eikä aivan ripsirajaan asti. Selitys tälle on se ettei voide aiheuttaisi silmien turvotusta. Noh, minä olen käyttänyt kaikkia silmänympärysvoiteita ihan sinne ripsirajaan asti, koska ihoni vaatii kosteutta ja suojaa. Ehkä toiset ovat huomanneet toisten voiteiden kanssa vähemmän turvotusta kuin toisten, mutta minulla itselläni on joka aamu silmät turvoksissa. Eipä siis ole väliä, että käytänkö voidetta jota saa käyttää myös liikkuvalle luomelle vai ei. Nämä ovat yksilöllisiä, sillä turvotuksen syytkin ovat erilaiset.

himalayaherbals3

Himalaya Herbals Under Eye Cream on vajaa vuosi sitten markkinoillemme saapunut silmänympärysvoide. Se lupaa vähentää silmänympärysihon tummuutta, tasoittaa ryppyjä ja juonteita, sekä kosteuttaa ihoa.

Himalaya Herbalsin tuotteissa käytetään tehoaineina 100% luonnonainesosia, joka ei siis tarkoita että tuotteet olisivat 100% luonnonainesosista valmistettuja. Uner Eye Cream -silmänympärysvoiteen luonnolliset tehoaineet ovat Cipadessa baccifera ja Bergenia ligulata. Koska molemmat ovat peräisin Intiasta ja sen lähiympäristöstä, ei niistä löydy suuresti tietoa. Molempia käytetään lääkekasveina. Näiden eksoottisten kasvien lisäksi voiteessa on käytetty tutumpaakin tehoainetta, eli vehnää (Triticum vulgare). Hyvin yleinen ainesosa kosteuttavissa kosmetiikkatuotteissa, kuten voiteet, huulipunat jne.

himalayaherbals4

Silmänympärysvoide on koostumukseltaan täyteläisempää. Odotin jotain keveämpää koostumusta, mutta pääsin yllättymään positiivisesti. Voide on vaaleanbeigeä, mutta väristään huolimatta en huomaa voiteella peittokykyä. Saattaa se aavistuksen tasoittaa hyvin lievästi tummia silmänalusia, mutta minun mustille rinkuloille ei näin pienet määrät pigmenttejä riitä. Silmänympärysvoide on tuoksuton.

Voide levittyy vaivattomasti ja tuntuu iholla hyvältä. Mitä kuivempi iho, sen helpommin voide iholle tasoittuu. Itse levitän aina silmänympärystuotteet nimettömällä sormella taputtelemalla. Silmänympärysiholle ei tulisi levittää voiteita hieromalla, koska se venyttää ihoa pitkällä tähtäimellä. Kevyesti taputtelemalla on parempi. Nimetön sitten taas siksi, ettei sillä voi taputella liian voimakkaasti.

himalayaherbals5Himalaya Herbals Under Eye Cream -silmänympärysvoide sopii minulle. Toki lisänä käytän jotain kosteuttavaa seerumia atooppisuuden vuoksi. Voide on sen verran täyteläistä, että aivan kaikista rasvoittuvimmille silmäluomille se on liikaa. Ehkä yövoiteeksi vielä, mutta päiväkäytössä saattaa heille ilmetä meikin kestossa sitten ongelmia. Normaalille ja kuivuuteen taipuvaiselle silmänympärysiholle hyvä kosteuttaja ja suojaaja. Tummat silmänaluset eivät ole kadonneet, eikä turvotuksetkaan, mutta iho pysyy kunnossa ja voi hyvin. Voiteen koostumus on sellainen, että se häivyttää kevyesti epätasaisuuksia ja uurteita. Ei mitenkään ylellinen ja luksusmainen tuote, mutta toimii hyvin siinä mihin kosmetiikka voi pystyä ja mikä sen perimmäinen tarkoitus on – kosteuttaa ja suojaa.

Hinnaltaan Himalaya Herbals Under Eye Cream on noin 14,00 € / 15 ml. Myyntipaikkoja ovat ainakin suurimmat Sokos-tavaratalot, mutta voidetta saattaa löytää yksityisistä tavarataloista ja kannattaa markettienkin hyllyille kurkkia. Voide on ilmestynyt Suomen markkinoille viime syksynä, joten levikki on saattanut kasvaa.

Oikein kivaa alkanutta viikkoa! Miten teidän juhannus meni?

Tuote saatu.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X