Glitz & Glam

Teema: Dior Night Dust - viimeinen meikki & paletin arvostelu

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tähän viimeiseen meikkiin käytin yhtä muutakin luomiväriä, kun Diorin Night Dust paletista. Halusin testata, että miten ND:n luomivärit sulautuu toisiin luomiväreihin ja voiko niitä kenties käyttää jopa päällekkäin niin, että värit sulautuvat toisiinsa ja tällä tavoin muuttaa sävyä. Lopputuloksesta tuli aika kiva ja uniikki. 😉 Miksailemalla luomivärejä keskenään saa luotuja uniikkeja ja erilaisempia värejä ja sävyjä. Minä joskus aikoinaan leikin paljon enemmän ”kotikemistiä” luomiväreillä, mutta nykyään tulee aika harvoin miksailtua omia sävyjä. Osa syynä voi olla se, että omistan jo sen verran paljon erilaisia sävyjä, että miksailulle ei ole samalla tavalla tarvetta ja lisäksi minulla on kaiken aikaa jokin luomiväri testailussa. ;D Nytkin on monta luomiväriä joista pitäisi tehdä meikkejä ja ottaa kuvia…

Kaikkihan lähti siitä, että halusin testata myös uutuus luomivärejäni ja valitsin yhden niistä, joka sopi minun sen päiväisen vaatetuksen väriin. Ko. luomiväristä kerron myöhemmin. 😉 Luomiväri oli sini-turkoosinen. Huomasin jossakin vaiheessa, että turkoosi näytti hieman liian kesäisen värikkäältä ja minulle on nyt tullut selkeästi syksy, kun haluan tummempia ja synkempiä värejä. Käytin turkoosin päälle Night Dust paletin sini-violettista ja ta-daa! Sävystä tuli neutraalimpi ja hillitympi.

Turkoosi-ruskean silmämeikin kaveriksi valitsin huulille vaalean, metallisen kylmän huulikiillon. Kiiltona NYX Round Lip Gloss Brown Topaz. Kiilto on ihanan jäisen näköinen, mutta silti pehmeän näköinen.

Poskipunana pehmeän persikkainen NYX Mosaic Powder Peachy.

Kulmaluulla ja sisänurkassa Diorin Night Dust paletin valkoinen. Luomivaossa ja alaluomella paletin musta. Varjostuksena paletin ruskea. Liikkuvalla luomella vielä teille mysteeriksi jäävä sini-turkoosinen luomiväri, jonka päälle lisäsin Night Dust paletin sini-violettista.

Rajaus mustalla geelilinerilla. Rajauksen päälle levitin Night Dust paletin mustaa ja ”utustin” (onko tuollaista sanaa oikeasti? 😀 ) rajausta pehmeämmäksi.

Ja sitten mieipiteeseeni ja kokemuksiini Diorin Night Dust paletista…

Tämähän on minun ensimmäinen Diorin viisikko ja olin miettinyt ainakin puoli vuotta jonkun paletin ostamista. Olin alun alkaenkin kallellaan Night Dust palettiin eniten ja lisäksi sitten Charming Nails suositteli juuri Night Dustia minulle. Kävin tässä muutama viikko sitten pikaisella risteilyllä mieheni kanssa ja päätin, että nyt minä sieltä laivalta sen paletin ostan, koska laivalla hintaa paletilla oli 43,10 euroa, kun taas maissa maksaa vähintää 65 euroa. Monet hajuvetenikin saattavat olla kalliimpia, kuin paletti, joten ajattelin sijoitukseni siltä kannalta. Itse en sinällään ole merkkien ja brändien perään, vaan sen mikä toimii ja on hyvä/loistava edullisemminkin. Mutta tähän nyt sitten myönnän erään seikan, jonka tajusin vähän aikaa sitten… en juuri koskaan osta hajuvesiä, ellei ne ole ns. merkkitavaraa, eli Lancome, Gucci, Emporio Armani, Dolce Gabbana, Givenchy, Valentino, Dior, Oscar de la Renta, Kenzo, Tommy Hilfiger jne. jne. jne. Joten nyt kuitenkin vedän sanojani takaisin päin. ;D Olen minä sitten kuitenkin merkkien ja brändien perään jossain määrin. *hups!* 😀 No mutta takaisin asiaan Night Dustista… Ensimmäistä kertaa kun avasin viisikkoani paketista sain kokea hieman luksusmaista fiilistä. ;D Pahvikotelon sisältä paljastui kokoonsa nähden painavan tuntuinen paletti, joka oli samettisessa pussukassa… aah… tälläisiä pieniä juttuja, mutta niistäkin voi saada arkeen ylellisyyden tuntua. 🙂

Paletti on kaunis ulkoa ja sisältä… luomivärit ovat myös kauniita luomilla. Nyt sitten siihen olennaisimpaan, eli luomivärien käyttöön. 😉 Ensimmäisellä käyttökerralla en ollut oikein vakuuttunut Diorista. Olin hieman sitä mieltä, että ostin p*skaa kalliissa paketissa, sillä pehmeillä luonnonkarva siveltimillä en saanut luomiväreistä pigmenttiä esiin luomilla, vaikka minulla oli silmämeikinpohjustaja (minulla on aina!) alla. Häivyttely oli erittäin helppoa, mutta samalla katosi luomivärikin luomilta. Olin siis pettynyt Dioriin. Seuraavalla kerralla käytin aplikaattoria ja napakoita synteettisestä karvasta tehtyjä siveltimiä, niin johan alkoi homma luistaa ja jälki olla minua tyydyttävän näköistä. 🙂 Käytin pehmeitä luonnonkarvaisia siveltimiä ainoastaan ihan varjostuksen reunalle pehmentämään rajoja. Night Dust ei minusta ole huippu pigmenttinen, mutta riittävä oikeilla välineillä käytettynä. Mutta sitten taas toisaalta jos mietimme Diorin kosmetiikan kohderyhmää, niin heille luomivärin koostumus on ihanteellinen. Luomivärit ovat pigmenttisyydeltään keskivertoa, niiden häivyttely on helppoa, koostumus on priimaa siinä mielessä, että vaikka Night Dust ei olekaan matta, niin suosittelisin aikuisillekin naisille, koska luomiväri levittyy tasaisesti ja kauniisti luomelle. Luomivärit sisältävät hieman hohdetta, valkoinen on helmiäinen, mutta hyvin kevyesti ja mustassa on pienen pieniä glittereitä, jotka eivät kylläkään näy luomella, mutta eivät myöskään varise silmien alle. Muutenkaan luomivärit eivät varise yhtään, siis ei yhtään! Kaikkihan tietävät, että mustaa luomiväriä käyttäessä kannattaa olla varovainen, ettei sotke meikkipohjaansa mustalla luomivärillä. Itse en tarvinnut puuterijarruja silmien alle. Pelkkä napautus siveltimeen riitti, ettei luomiväri varissut poskille levitysvaiheessa.

Ammattikäyttöön en kyllä kuitenkaan suosittelisi ja käyttäisi. Hinta-laatusuhde ei ihan kohtaa kuitenkaan. En näkisi ko. palettia muussa ammattikäytössä kuin kosmetologilla tai stailaajalla, joka tekee vain perus ehostuksia ja kauneusmeikkejä asiakkaille. Ammattimeikkaaja ei saa Night Dustista sitä mitä tarvitsee esimerkiksi kuvaus-, näytös-, lava-, teatteri- ja tv-meikeissä. Lisäksi yleensä ammattimeikkaajalle ko. paletti on turhan kallis, koska värivalikoima tulee olla meikkipakissa valtava ja meikkaajahan ei yleensä jälleenmyy käyttämänsä merkin tuotteita asiakkailleen. Jokainenhan tietää, että on eri asia meikkailla hintavilla sopimustuotteilla ja kehua/myydä merkkiä sitten eteen päin asiakkailleen.

Kuulin Charming Nailsiltä ja Mustaa Kajalia blogin Heidiltä, että Diorin Night Dust paletin koostumus on muuttunut noin vuosi sitten. Itse en osaa siihen sanoa mitään, että onko se muuttunut ja miten, koska en omista vanhalla koostumuksella olevaa Night Dustia. 🙁

Kirjoitanpa vielä lyhyen yhteenvedon mielipiteestäni kuluttajan näkökannasta… Diorin Night Dust on luksusmainen ja laadukas paletti. Vähän liian hintava normaalihintaisena, mutta tax free hinnoilla ihan ok hinta-laatusuhde. Helppoa käyttää ja sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, että myös ikään katsomatta. 😉 Värit ovat myös kauniita ja klassisia, eli myös ajattomia.

Loppuun vielä kuva jokaisesta meikistä jotka olen tehnyt paletilla. On hauska nähdä miten yhdellä viisikko paletilla voi tehdä niin monenlaisia meikkejä ja tyylejä. Olen aika eri näköinen jokaisessa kuvassa. Tosin viimeisessä meikissä olen käyttänyt yhtä luomiväriä paletin ulkopuolelta.

Mikä oli/on sinun suosikkisi? Entä mikä sinusta sopii minulle parhaiten? Olisi tosi mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitä ja makuja, sillä minulla on omani ja teillä jokaisella on omanne. 🙂 Entäs te joilla on myös Diorin Night Dust paletti… oletteko eri mieltä vai samaa mieltä kanssani paletista?

X