Glitz & Glam

Teema: Grimasin luomivärit - arkista & käytännönläheistä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tämän päiväiseen postaukseen olen tehnyt kaksi arkimeikkiä Grimasin luomiväreillä. Tyyli on sama, mutta sävyltään meikkaukset ovat lämmin ja kylmä. Molemmissa on samat ideat, eli meikkipohja, kevyesti ehostetut kulmat, silmämeikki, huulipuna ja poskipuna. Silmämeikki on molemmissa toteutettu niin, että se on nopea ja helppo tehdä aamutokkurassa. Silmiin tehdään ”tärpit” sisä- ja ulkonurkkiin. Sisänurkkiin valoa antavat ja katsetta kirkastavat vaalealla ja ulkonurkkiin katsetta syventävät ja tehostavat tummalla. Helppous ja nopeus arkiaamuihin on siinä, että varjostusta ei tarvitse aina välttämättä tehdä luomivaolle banaanivarjostuksena, vaan pieni tehostaja ulkonurkkaankin riittää ja on nopeampi työstää. Lopputuloksesta tulee kuitenkin särmikkäämpi ja tehokkaampi kuin pelkästään yksi luomiväri koko luomella. Lisäksi tällä tavoin saa vaihtelua siihen arkimeikkailuunkin.

Arkimeikkihän on se jokaisen eniten käyttämä meikki. Näissä seuraavissa kuvissa olevat arkimeikit eivät ole minun arkimeikkejä, minulle nämä ovat pikameikkejä. Oma arkimeikki on vahvempi ja voimakkaampi. Toisille sitten taas nämä kaksi arkimeikkiä on jo ilta-/juhlameikin luokkaa. Se on niin jokaisen tavoista ja tottumuksista kiinni. Olisi aika tylsähköä jos esittelisin arkimeikin (jota itsekin käytin vuosia ravintola-alalla ollessa) jossa on jokin meikkipohja tai vaan puuteri, kulmia olisi hieman ehostettu ja maskara ripsillä. Huulilla kiilto tai huulivoide. Siksipä tein arkimeikkaukset joissa on kuitenkin käytetty keskivertoa enemmän tuotteita, mutta ovat silti nopeita tehdä. Näistä voi olla iloa niille jotka miettivät, että miten voisi meikata arkena nopeasti, mutta kuitenkin olisi ehostetun näköinen hillitysti.

Ensin lämpimän sävyinen meikki.

Lämpöisessä värimaailmassa käytin persikkaisen vaaleanpunaista ja ruskeaa. Oma tapani on meikata alaluometkin, mutta näissä arkisissa pikameikeissä jätin alaluomet meikkaamatta. Ne olisi voinut meikata, mutta vaihtelun vuoksi postauksiin jätin ne täysin ”nudeiksi”. Kovinkaan moni ei arkimeikissä meikkaa alaluomia ja toiset eivät koskaan, joten tasapuolisuuden ja monipuolisuuden nimissä jätin alaluomet meikkaamatta. 🙂

”Hieman” ylikasvanut otsari edessä ja takana letti. Hyvin nopea kampaus.
Poskipunaksi käytin samaa luomiväriä, kuin liikkuvalle luomelle, eli Grimasin mattaluomiväriä  893.

Huulipunaksi valitsin Grimasin Lipstick Pure 5-22 sävyistä huulipunaa, joka on hyvin luonnollinen ja neutraali. Olen huomannut, että tämä ko. sävy tekee huulistani erityisen suuren näköiset… en tiedä miksi? En rajannut huuliani ollenkaan vaan käytin pehmeämmän ilmeen vuoksi pelkkää huulipunaa.

Liikkuvalla luomella persikkainen vaaleanpunainen 893. Ulkonurkassa vain pienenä katseen syventäjänä ja varjostuksena lämmin ja helmiäismäinen ruskea 783. Sisänurkkaan ja kulmaluulle käytin Make Up Storen Pink Frostia. Sisänurkkaan käytin paljon Pink Frostia, jolla katse kirkastuisi ja saisin valoa silmien sisänurkkiin.

Rajauksen tein Grimasin Make-up Pencil P884 Light brown meikkikynällä. Rajaus on pehmeä ja vaalea, eli hyvin luonnollisen näköinen. Kynällä on nopeaa ja helppoa tehdä rajaus aamutokkurassa, sillä käden ei tarvitse olla niin vakaa kuin esimerkiksi nestemäistä rajausta tehdessä mm. eyelinerilla. 

Käytin ruskeaa maskaraa ylä- ja alaripsille.

Kylmän sävyinen meikki.

Kuten varmaan heti huomaatte, niin minua ”pukee” kylmät sävyt paremmin. Meikki on sama kuin lämpöisessäkin, mutta tehty kylmillä sävyillä.

Hiukset pannalla taakse ja tadaa! Huippuvaikea kampaus on valmis! 😀

Poskipunana käytin samaa kuin lämpöisessäkin meikissä, eli Grimasin persikkaisen vaaleanpunaista luomiväriä sävyltään 893. Vaikka sävy onkin lämmin, niin se kompensoi hyvin muuten kylmähkömpää meikkiä ja tekee tässä kokonaisuudessa minun vaalealle iholleni kivan ”Lumikki efektin”.
Huulipunana Grimasin Lipstick Pure 5-24, joka on kaunis mauvemainen sävy. Hyvin luonnollinen ja ajaton sävy, joka sopii moniin tilanteisiin ja moniin meikkeihin. 

Liikkuvalla luomella käytin harmaata 883 sävyä, joka on kaunis taupemainen sävy. 883 on neutraali sävy, eli se ei ole erityisen kylmä tai lämminkään. Tämä on sellainen harmaa sävy, joka toimisi lämminsävyiselläkin, sillä se ei muutu siniseksi, kuten kylmät harmaat monesti tekevät lämminsävyisellä iholla.
Ulkonurkassa katseen syventäjänä ja varjostuksena mustaa 101. Meikkaamista nopeuttaakseen tummaharmaa olisi parempi vaihtoehto, sillä halusin tehdä mustasta harmaan sävyisen ulkonurkan, joten jouduin hieman enemmän häivyttämään.
Sisänurkassa ja kulmaluulla Make Up Storen Pink Frost antamaan kirkkautta ja valoa katseeseen.

Rajauksen tein Graftobianin mustalla kajal-kynällä. Koska Graftobianin musta kajal-kynä on erittäin pigmenttinen, niin kevensin rajausta viistopäisellä siveltimellä pehmennellen. Tummanharmaalla tai heikkopigmenttisellä kynällä saisi tälläisen rajauksen ilman pehmennystä siveltmellä.

 Mustaa maskaraa ylä- ja alaripsille.

Lämpöisessä meikissä käytin: 893 silmissä & poskilla ja alemmasta paletista helmiäisluomiväriä 783.

Kylmässä meikissä käytin: 883, 101 ja poskilla 893.

Tämän päivän postaushan ei ollut mikään suuri taidonnäyte, mutta ajattelin postata hieman käytännöllisempää ja arkisempaa postausta meikeistä, sillä valitettavasti elämä on enemmän arkea kuin juhlaa. 😉

En vain voi sille minkään, että en pidä omasta ulkonäöstä yhtään noin niukassa meikissä. 🙁 Minua pukee vahvat ja dramaattiset meikit ja olen niissä ”kotonani”. Toisille taas sopii ja toimii paremmin hillitty ja vähäinen meikki.

Huomenna onkin sitten tiedossa yhteenvetoa, kokemuksiani, infoa ja vinkkejä Grimasin luomiväreistä. Eli Grimasin luomivärien teema päättyy huomenna. 😉 Viikonloppuna tulee sitten arvontapostaus! 😉 Eli julistan arvonnan alkaneeksi ja esittelen palkinnot… joo… oikeasti minä esittelen ne, sillä minulla on niistä kerrottavaa teille. 😉

Huomiseen taas! 🙂

X