Glitz & Glam

Teema: Halloween - haavan maskeeraus tutorial

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Olen luvannut joskus kesällä, että teen haavan teosta tutorialin. Tässä tämä nyt sitten tulee… 😉 Taas yksi lupaukseni lunastettu. 🙂 Ei ole enää montaa vanhaa lupausta rästissä, mutta uusia tulee kaiken aikaa lisää. 😉 Jutut eivät siis lopu kesken jos vaan aina ehtisin tekemään niitä. 😀

Opetan ihan simppelin haavan. Jokainen voi sitten taitojensa mukaan suurentaa haavaa ja tehdä sen haastavampiin paikkoihin. Tässä tutossa opetan suunnilleen helpoimman ja tästä on hyvä sitten jokaisen lähteä treenaamaan haastavampiin ja haastavampiin haavoihin. Mallina toimii minun mieheni käsivarsi, mutta haavan voi tehdä vaikka ohimolle, kaulaan, poskeen, huuleen… ihan minne nyt itse tahtoo. 😉 Haavan lisäksi voi maskeerata luodinreikiä, mustan silmän jne. Tällä viikolla tulee vielä tutorial luodinreiän ja mustan silmän tekemiseen. 😉

Kuva valmiista haavasta. Kuten tiedätte, niin kamera muuttaa hieman punaisen sävyjä, joten kuvassa ei näytä ihan niin aidoilta värit kuin luonnossa. En käytä kuvankäsittelyä muuhun kun kuvien rajaamiseen, joten en säädellyt tässä punaisuutta syvemmäksi.

Mitä siis haavan tekemiseen tarvitaan? Minä käytän tälläistä settiä, eli Grimasin arpivaha, vaseliini, Grimasin ”rasvavärit” (Crème Make-Up Pure) 101, 507 ja 1075. Graftobianin väritöntä puuteria, Grimasin tekoverta, spaatteli, pari napakkaa synteettisistä karvoista tehtyä sivellintä ja puuterivippa. Niin ja lisäksi paperia ja alusta sotkua varten! 😉

Ensiksi otan spaattelilla ”nökäreen” arpivahaa. ”Nökäreen” koko riippuu halutun haavan koosta.

Pyörittelen vahaa hetken sormieni välissä, jotta vaha hieman notkistuisi. Tässä kohtaa pitää varoa ettei liian kauan pyörittele, sillä vaha alkaa muuten tarttua sormiin.

Sen jälkeen pyöritän vahasta pitkulaisen. Tässäkin pituus ja leveys riippuu vahan määrästä ja halutusta haavasta.

Laitan vahapötkön haluttuun kohtaan ja painan hieman.

Otan vasemmalle kämmenselälle vaseliinia, josta saan sitten helposti aina spaatteliini ”liukastetta”. ;D

Vaseliinisella spaattelilla alan tasoittelemaan vahan reunoja. Keskeltä reunoja kohti. Muista kastaa spaattelia vaseliiniin, sillä muuten vaha tarttuu spaatteliin ja lähtee irti ihosta.

Vahan reunat tulisi saada tasoiteltua ihoon niin, että mitään rajoja ei jää.

Ylimääräistä vaseliinia voi varovasti pyyhkästä paperilla pois ja kiilon saa iholta pois puuterilla. 

Otan vähän reilummin vaseliinia spaatteliin ja…

teen viilloin vahaan. Jos vaseliinia ei ole tarpeeksi, niin vaha tarttuu spaatteliin ja lähtee irti ihosta. Muista siis vaseliini ja voit ”viiltelyn” aikanakin kastaa spaattelia vaseliiniin.

Viillon jälkeen hieman avaan haavaa spaattelilla. On makuasia miten leveän haavan haluaa. Kun haava on halutun mallinen, niin alkaa värittelyt.

Otan mustaa (101) väriä siveltimeen ja…

väritän haavan ”pohjan”, jotta saadaan haavaan uloitteisuutta ja syvyyttä.

Seuraavaksi otan toiseen siveltimeen punaista (1075), joka on hieman oranssisempi punainen.

Väritän haavan reunoja.

Tältä näyttää siis nyt.

Lisään väriä myös haavan sisäreunoille.

Pyyhkäisen sivellintä paperiin ja otan seuraavaksi hieman viininpunaisempaa punaista (507) väriä.

Värittelen siveltimellä haavan reunoja sisä- ja ulkopuolelta.

Tästä alkaa siis muodostua haava. 😉

Pyyhkäisen siveltimestä hieman väriä sormeeni ja…

taputtelen väriä haavan ympärille.

Näin saamme haavan ympärille punoitusta. Jos sinulla ei ole tekoverta, niin voit korvata tekoveren sekoittamalla vaseliinia ja punaisia rasvavärejä miksataksesi halutun sävyistä verta. 😉

Minulla kuitenkin on tekoverta, joten otan sitä spaatteliini.

Koska jouduin samalla kuvaamaan vaiheita, niin käteni eivät ihan riittäneet. Eli ilman kuvailua pitelisin spaattelia lähellä haavaa ja ottaisin siveltimellä siitä verta haavaan. 

 Valmis! Jokainen voi itse laittaa halutun määrän verta. Itse nyt laitoin reilummin, jotta veri ihan valuu haavasta. 😉

Sellainen tutorial. Kuten alussa kerroin, niin vielä tulee luodinreikä ja mustelma tutot. 😉 Oliko helppo ja ymmärrettävä tutorial?

Grimasin maskeeraustuotteita myydään Kouvolan Korjalassa varastomyymälässä. Markku Purho on siis maahantuoja ja siksi Kouvolasta löytyy varastomyymälä. 😉 Tästä näet jälleenmyyjät Suomessa. Punanaamiosta ja Grimasilta voi tilata netin kautta ympäri Suomea, jos omalla paikkakunnalla ei ole Grimasin jälleenmyyjää. 😉 Jos tilaat Grimasilta, niin sinun tulee valita myyntipiste. Myyjä ottaa yhteyttä sen jälkeen maksu- ja toimitusehdoista.

Minua ei kiehdo taiteilla itselleni haavoja ja ruhjeita halloweenlookiin tai jos laittaisin, niin maksimissaan luodinreikä tai vampyyrin purema, jos ne kuuluvat olennaisesti hahmooni. Minun tyylini halloween pukeutumiseen ja meikkiin on musta ja naisellisuus, ehkä jonkun verran seksikäskin. Haen inspiraatioitani fiktiivisista hahmoista ja taruolennoista. Kerran olen ollut historiallinen henkilö… tai noh, sillä kertaa olin elokuvan hahmo, eli Cleopatra, jota näytteli Elisabeth Taylor. Bileissä oli teemana 60-luvun leffapariskunnat. 😉

Mikä on sinun tyylisi halloween pukeutumisessa? Vai vaihteleeko se laidasta laitaan?

X