Glitz & Glam

Tekevätkö peitepuikkohuulet come backin?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Ihan alkuun kysymys… Kuinka moni oli teini-ikäinen ”ysärillä”? Kuinka moni rajasi huulet ruskealla, taputteli päälle puuterin ja maalasi huulensa peitepuikon värisellä nude-punalla? Minä olin yksi heistä ja nauran ko. muoti-ilmiötä näin jälkeenpäin. Äitini sanoikin monesti minulle ja ystävälleni, että näytämme siltä kuin olisimme *askaa syöneet. 😀 Kiitti äiti suorasukaisuudestasi. Se ei vain tainut mennä teinityttöjen tajuntaan tuolloin. 😀

Tuon ajan tyyliini kuului kynällä piirretyt ohueampaakin ohuemmat kulmat, jotka olivat malliltaan aika pyöreät. Tummat rajaukset silmissä ja tietysti ne aiemmin mainitsemani nude-huulet. Tyyli kopioitiin sen ajan super-tähdeltä, eli Pamela Andersonilta.

Tässä Pamsusta aika huono kuva. En tiedä onko tämä suht uusi vai vanhempi? Vaikuttaisi olevan 2000-luvulta. Onkohan kuva myös ajoilta, kun Pamsulla oli huume-, avioliitto- ja mielenterveysongelmia? Aika kärsineen näköinen nainen tässä kuvassa kuitenkin. Meikissä on kuitenkin mainitsemani ruskeat rajaukset, nude-huulipuna ja viivamaiseksi piirretyt kulmat.

Rajaus piirrettiin tuon huulimeikin trendiaikaan aina huulirajojen ulkopuolelle ja jos oikein muistan, niin neuvottiin jopa naistenlehdissäkin. Voi olla, että muistan väärin, mutta muistelisin neuvojen olleen ysärin lopulla, että rajaus hieman huulirajojen ulkopuolelle, jotta saadaan suuremman näköiset huulet. Tämän päivän trendi ei suosi ko. neuvoa, vaan huulet rajataan omien huulien rajaa pitkin.

Minulla oli silloin teini-ikäisenä ysärillä Lumenen peitepuikon värinen huulipuna. Se oli niin IHQ (siihen aikaan sanaa IHQ ei oltu vielä keksitty) silloin! 😀
Ruskeat rajaukset ja nude-huulipuna eivät kuitenkaan ole ysärin keksintöjä, vaan 60-luvulla meikattiin huulet samalla tyylillä.

Minua on jostain syystä kiehtonut ajatus hankkia taas varastoon peitepuikon värinen nude-puna. Olimme mieheni kanssa pääsiäisenä Tukholmassa ja koska siellä nyt MAC on kaikissa kauppakeskuksissa, niin päätinkin sitten ostaa MACilta nude-punana. ;D
Pakko sanoa, että yhdistelmästä nude-puna+MAC= Mustaa Kajalia -blogin Heidi. Heidin tavaramerkki taitaa olla nude-punat. Meillä jokaisella kauneusbloggaajalla on omat tavaramerkkimme ja minusta Heidin merkki on nude-puna ja aina nude-punista tulee Heidi mieleeni. 🙂 Mikähän on minun tavaramerkkini? Joskus höpöttelin, että kissamaiset & skarpit rajaukset ovat minun tavaramerkkini. ;D

Muutamasta vaihtoehdosta päädyin MAC Sheen Supreme Lipstick sävyssä Supremely Confident, koska sävy on tooodella vaalea. Jopa vaaleampi kuin minun talvi-ihoni sävy. Pähkäilin mattapunan ja tämän kiiltopunan välillä, mutta päädyin kiiltoon.
Myyjä tiedusteli, että haluaisinko sävyyn sopivan rajauskynän ja ajattelin, että nooh, hitsit! Ostetaan nyt nude rajauskynäkin. ;D Rajauskynä on MAC Lip Pencil sävyssä Naked Liner.
Nude-punan hinta oli 190 kruunua ja kynän 160 kruunua, eli euroissa noin 21-22 euroa (puna) ja 18-19 euroa (kynä).

Swatch-kuvasta näkee Supremely Confidentin kiillon ja vaaleuden, kuten myös Naked Liner -kynänkin.
Supremely Confident on koostumukseltaan kermaisen pehmeä ja runsas. Todella kosteuttavan tuntuinen. Tuoksu ja maku on vaniljainen, jota on kiva ”nuuhkia” huulilta. 🙂 Peittävyys on hieman heikko, mutta pohjustamalla huulet Naked Liner -rajauskynällä saa tasaisen värisen pohjan nude-punalle.

Tässä minun puikkomalliset nudemaiset huulipunat. Tietysti minulla on paleteissa lisää nudemaisen sävyisiä huulipunia, mutta otin tähän postaukseen vertailuun nämä puikkopunat. 😉

Vasemmalta: MAC Supremely Confident, Graftobian Nude, MSCHIC Beach Beige ja NYX Golden Luster.

Sävyt samassa järjestyksessä swatcheina. Kaikki muut, paitsi MACin Supremely Confident näyttävät tummilta sävyiltä, vaikka ovat melko nudeja sävyjä.

Haluatteko nähdä sellaiset ”ysäri-huulet”? 😀

Oijoi mikä söpöliini! 😀 Olen kuin suklaakastiketta rohmunnut ja minulta olisi jäänyt suu pyyhkimättä. 😀

Tälläiset tosiaan olivat coolit silloin teinivuosinani.  Olen joskus esitellyt teille vanhoja kuvia itsestäni digi-kuva aikana, eli kuvia joissa olen 20-25 -vuotias, mutta olen ajatellut, että esittelisin teille kuvia kun olen teini ja sen ajan meikistäni ja pukeutumisestani. Niitä näette kun ehdin/jaksan/muistan/viitsin etsiä paperikuvia ja skannata niitä sähköiseen muotoon. 😉

Koska minulla ei ole tarpeeksi ruskeaa huultenrajauskynää, niin käytin Grimasin ruskeaa (884) kajal-kynää rajauksiin. Rajaamisen tein huulien ulkopuolelle tottakai, kuten sen ajan henkeen kuuluikin ja puuteroin huulet kunnolla ennen huulipunan levitystä.

Syy miksi tässä postauksessa olen kirjoitellut ysäristä on se, että ysäri on tulossa taas muotiin. Neon-värisiä vaatteita on näkynyt. Make Up Store lanseerasi Maria Montazamin lempisävyisiä huulipunia. Vaaleita ja aavistus tummempi rajauskynä kuuluu ko. kokoelmaan. Minua nauratti kovasti, kun luin Pumpulipupun postauksen Maria Montazamin ja Make Up Storen yhteistyöstä, sillä olin itsekin kirjoittamassa tähän postaukseen juuri tätä mitä olen kirjoitellutkin. Meillä on hyvin usein Pumpulipupun kanssa samassa teemassa postauksia. Meillä on aina erilaiset postaukset, mutta hieman samoissa elementeissä olemme menneet useankin kerran. 😉
Ysärin viitteitä näimmekin jo IsaDoran syys-lookissa. Tumma, viininpunainen huulimeikki. Postauksia ko. kokoelmasta on täällä ja täällä.

Hieman viitteitä on siitä, että ysäri astuu nyt vuoroonsa, mikä minusta on hellyyttävää, sillä onhan se aikaa kun olen ollut se tosi teini ja alkanut kokeilemaan kaikenlaista. 😉 Ysärin lopulla olen jo alkanut seurustelemaan mieheni kanssa ja menin työelämäänkin koulunkäynnin lisäksi.

On se jännä ilmiö, että muoti ja trendit tulevat ja menevät uudestaan ja uudestaan. Uusi sukupolvi saa nyt pukeutua muodikkaasti esim. neon-väreihin, kun ne olivatkin 20 vuotta pois muodista.

Tuliko muistoja ruskeista rajauksista ja peitepuikon värisestä huulipunasta? Jos ko. huulimeikki tulee taas muotiin, niin meinaatteko käyttää? Minä uskon, että skippaan suosiolla ko. villityksen. ;D

Tämä MACin nude-puna ja nude rajauskynä tulevat näkymään yhdessä nude-meikissä lähiaikoina. 😉

X