Glitz & Glam

Testasin puhdistuuko meikki pelkällä vedellä ja puhdistuspyyhkeellä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Voiko meikki puhdistua pelkästään vedellä ja mikrokuituliinalla pyyhkimällä? Selvitin asian testaamalla. Armoton vanulapputesti paljastaa puhtauden tason.
Tuote saatu

Minulle on kertynyt erilaisia puhdistuspyyhkeitä ja mikrokuituliinoja kosmetiikkabokseista, joulukalentereista ja olen saanut niitä PR-lähetyksinäkin. Jo vuosia minun on pitänyt testata, toimivatko nämä kuten lupaavat. Lähteekö meikki pelkästään vedellä kostutetulla liinalla?

Olen ollut erittäin skeptinen niiden toimivuudesta. Kun kaikki kasvojen puhdistusaineetkaan eivät meinaa saada meikkiä irtoamaan, miten kostea liina voisi päästä parempaan tulokseen. Ehkä siksi en ole saanut aikaiseksi testata markkinoinnin lupauksia kyvystä puhdistaa meikin ilman puhdistusaineita.

Nyt kuitenkin otin härkää sarvista ja testasin! Ensimmäiseen testaukseeni pääsi Magnitonen WipeOut -mikrokuituliina. Liinan kerrotaan olevan sataprosenttisesti bambukuitua.

Materiaali on erittäin pehmeä ja miellyttävän tuntuinen. Liinat kestävät konepesua matalassa, 30-asteen lämpötilassa. Uusi liina tulisi pestä ennen käyttöä, mielellään pyykkikoneessa, mutta tässä testailussani tein vain käsipesun uudelle liinalleni.

Puhdistaako WipeOut -mikrokuituliina meikin?

Tässä lainaus valmistajan sivuilta:

Believe the hype! Don’t just trust our amazing claims, hundreds of beauty bloggers have tried and tested WipeOut. The results are real!

Tällaista markkinointihypeä olen aikaisemminkin lukenut, mutta nyt selviääkin, liitynkö noiden satojen kauneusbloggaajien joukkoon hypettämään WipeOutia?

Yllättävää kyllä, meikki lähtee kasvoilta. Olin aivan hämmästynyt.

Liinalla saa kyllä pyyhkiä ja hieroa aika reippaalla voimalla, jotta meikki irtoaa. Ehkä eniten hätkähdin ripsivärin irtoamista. Ihokin näyttää aika puhtaalta.

Mikrokuituliina näyttää aika likaiselle käytön jälkeen. Siksi se tulee pestä käytön jälkeen, mielellään pyykkikoneessa.

Vanulapputesti kasvojen puhtaudesta

Mikrokuituliina vaikuttikin vähän liian hyvältä ollakseen täysin totta. Iho näytti puhtaalta, meikki irtosi, mutta misellivedellä kostutettu vanulappu paljastaa ihon puhtauden todellisen laidan.

Meikkijäämiä on ihossa vielä paljon. Tätä minä olin epäillytkin. Pelkästään vedellä kostutettu mikrokuituliina ei pysty puhdistamaan meikkiä ihohuokosista ja kaikista ripsiväleistä. Siihen paras ja tehokkain tapa on puhdistusöljy, niin se vain on.

Lue myös: 5 parasta puhdistusöljyä – Päivitetty listaus tehokkaaseen meikinpuhdistukseen

Lue myös: Ostin älyttömän hyvän puhdistusöljyn – Tehokas meikinpoistaja

Ennakkoluuloni osuivat siis oikeaan, meikki ei voi irrota pelkästään vedellä kostutetulla liinalla. En siis liittynyt satojen hypettävien kauneusbloggaajien suureen joukkoon.

Mikrokuituliina voi olla oikein hyvä kasvonaamioiden puhdistuksessa sekä yhdessä puhdistustuotteen kanssa meikkiä poistaessa, mutta pelkällä vedellä kostutettuna ei toimi. Vaikka meikki näyttäisi irtoavan ja iho vaikuttaa puhtaalta, lymyää ihohuokosissa vielä runsaasti meikkijäämiä.

Eli en sano aivan turhaksi tuotteeksi, mutta vähän kyseenalaistan markkinointilupauksia kyvystä puhdistaa meikkiä. Minulle puhtaus tarkoittaa muutakin kuin näkyvän meikin puhdistumista. Puhdistuksen jälkeen vanulapputestissä ei saa jäädä meikkijäämiä, vasta silloin voidaan sanoa ihon olevan puhdas meikeistä.

Pakko kysyä, että onko joku teistä kokenut tämän tai jonkun toisen merkin puhdistusliinan oikeasti pelkällä vedellä toimivaksi?

Katso Instagramistani Minna testaa -jakso

Julkaisin eilen eli keskiviikkoiltana uusimman Minna testaa -instasarjani jakson Storyssani. Ajattelin vinkata tuosta, jos haluat nähdä ihan liikkuvana kuvana, kun testaan autenttisesti ensimmäistä kertaa mikrokuituliinaa meikinpuhdistuksessa.

Tässä linkki Instagramiini. Puhdistusliinan testauksen löydät klikkaamalla profiilikuvaani (katsottavissa to 18.3. noin klo 18 asti) tai sitten menemällä bioni kohokohtien kautta, Minna testaa. Löydät tuosta osiosta myös aikaisemmat testailuni.

Lue myös:

Suosikkikasvoharjani, Foreo Luna Mini 2

Vinkkejä jaderollerin käyttöön – Jade Roller kokemuksia

Kaksivaiheinen ihonpuhdistus ja Sensai-liina

Lue myös

X