Glitz & Glam

Testasin Raili Hulkkosen meikkivoiteen - Lue kokemukseni

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu PR-toimistolta

Olethan jo kuullut viime vuonna lanseeratusta kotimaisesta, aikuiselle iholle suunnatusta kosmetiikkasarjasta? Testasin tätä paljon kiinnostusta herättänyttä kosmetiikkasarjaa, josta tällä kertaa esittelen kehuja saaneen meikkivoiteen.

Raili Hulkkonen on varmasti kaikille tuttu. Jos vähänkään on kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta kiinnostunut, tuntee myös kauneusalan pitkänlinjan asiantuntijan, Raili Hulkkosen.

Näin entisenä meikkitaiteilijana ja maskeeraajana olen itsekin katsonut Railia ylöspäin, vaikka toki joistakin ehdottomuuksista olen ollut eri mieltä. Se ei silti poista arvostusta tätä pitkän uran luonnuta, asialleen vihkiytynyttä kauneusasiantuntijaa kohtaan.

Olen ihmetellyt, miksi Raililta ei ole ilmestynyt omaa meikkisarjaa aikuisille. Tämä on ihmetyttänyt suuresti. Miksi ei ole toteutettu Railin nimeä kantavia meikkituotteita? Onhan meikkausvälineitä ollut, mutta missä oli meikit? Nyt kuitenkin suomalainen Naviter on toteuttanut Railin kanssa yhteistyössä by Raili -kosmetiikkasarjan, joka pitää sisällään ihonhoitotuotteita ja meikkejä aikuiselle iholle.

By Raili Pro Glow Perfecting Foundation on kevyt meikkivoide aikuiselle iholle. Raili on kautta aikain – ainakin niin kauan kuin muistan – puhunut hehkuvan ihon puolesta. Raili suosii ja suosittelee aikuiselle iholle kevyttä meikkipohjaa, joka ei peitä ihoa liikaa vaan tasoittaa ihon kirjavuutta ja tuo kasvoille tervettä hehkua.

”By Raili -meikkivoide sisältää aikuisen ihoa kevyesti tasoittavia, luonnollisia väripigmenttejä sekä ihosoluja suojaavia puolukkaa ja E-vitamiinia. Erityisesti aikuiselle iholle kehitetty meikkivoide hoitaa ihoa ja tekee ihosta kauniin heleän ja tasaisen.”

Minulla oli ennakkoon oletuksia meikkivoiteesta. Onko sinulla?

Oletin, että by Raili -meikkivoide on rasvainen, seerumimaisen ohut ja todella liukas. Sen lisäksi läpikuultava, joka jättää ihon todella kiiltäväksi, eikä tartu kovin hyvin sekaiholle tai rasvoittuvalle iholle.

Osuinko oikeaan vai menikö oletukseni metsään? Kerron siitä tuonnempana postausta.

Testiin saamani sävy on toiseksi vaalein, 020. Raili neuvoo, että kahden sävyvaihtoehdon väliltä valitessa kannattaa ottaa tummempi. Itsehän olen oppinut toisin, mutta tämän meikkivoiteen ollessa kyseessä, Railin neuvo on perusteltu. Tulet sen vielä huomaamaan.

”Meikkivoiteen sävyä valitessa Raili suosittelee sovittamaan sävyä yhteen leuan linjan ja kaulan yhtymäkohtaan. Mikäli olet kahden sävyn välissä, valitse mieluummin hieman tummempi meikkivoide.”

Pumppupulloon pakattu meikkivoide on helppo annostella, sillä painalluksellaan voi määritellä, kuinka paljon meikkivoidetta pumppu annostelee. Kaksi täysipitkää painallusta on liikaa. Siksi kannattaa painaa vaikka kaksi puolikasta tai yhden pohjaan asti painalluksen.

Meikkivoiteen koostumus on paksumpaa kuin oletin. Kuvittelin, että meikkivoide olisi juoksevampaa nestettä, suorastaan vesimäistä.

Meikkivoiteen koostumus on kuin monien kasvovoiteiden. Se levittyykin kuin kasvovoiteet.

Vielä tässä vaiheessa näyttää kuin sävy 020 olisi liian tumma minun iholleni, mutta huolellinen levittäminen ja reunojen häivytys muuttaa tilannetta.

Kun meikkivoide on tasoitettu iholle kunnolla, se muuttuukin hyvin luonnollisen näköiseksi. Iholle syntyy kaunis hehku ja sävy on läpikuultava. Kun meikkivoidetta hieroo iholle, voi havaita, kuinka sävy vaalenee. Lisäksi läpikuultava koostumus antaa paljon anteeksi, mutta selkeästi voi silmin havaita, kuinka meikkivoiteesta tuleekin vaaleampi iholle levittyessään.

Katsotaan seuraavaksi meikkivoidetta myös kasvoilla. Lähtötilannekuva myös mukaan, niin näette, miltä ilman meikkipohjaa ihoni näyttää.

Olen testaillut by Raili -meikkivoiteen levitystä sormin, meikkivoidesiveltimellä ja meikkisienellä. Kokemukseni mukaan ehdottomasti paras lopputulos syntyy minun kasvoillani levittämällä meikkivoiteen sormin. Tämä on aina vähän yllättävää, jos koen sormet parhaimmaksi, koska olen tottuneempi käyttämään meikkivoidesiveltimiä ja Beautyblenderiä tai sen tapaisia meikkisieniä.

Meikkivoiteen koostumus suorastaan sulaa iholle, kun sitä alkaa levittämään sormin. Aluksi tuntuma on kuin kosteusvoidetta levittäisi, mutta hetken päästä meikkivoide alkaa hiljakseen jämähtää, jolloin on hyvä lopettaa pyörittelevä liike.

Yllätyin siitä, että tämä meikkivoide ei ole vain liukas ja tarttumaton, vaan se onkin samaan aikaan kosteusvoidemainen ja kuitenkin iholle tarrautuva, joka tietenkin parantaa meikkivoiteen kestävyyttä.

By Raili -meikkivoidetta voi hieman kerrostaa, mutta maksimi on oman kokemukseni mukaan kaksi kerrosta. Tällöinkin on hyvä, jos ensimmäinen kerros on vielä kostea.

Lopputulos on läpikuultava ja meikkivoide kuivahtaa puolisatiiniseksi, ei kuitenkaan täysin mattaiseksi. Kuvassa meikkipohja on täysin puuteroimaton.

By Raili -meikkivoide ei peitä, se tasoittaa. Se on hyvin luonnollinen ja kaunistaa ihoa. Rakastan lopputulosta, sillä tämä tosiaan antaa kauniin luonnollisen hehkun ja tasoittaa niin sävyeroja kuin iän tuomia uurteita ja juonteita. Meikkivoide tuntuu ihonhoitotuotteelta.

Huomautan, että meikkipohjattomassa kuvassa näkynyt maksaläiskä poskellani on häivytetty neutralisoijan avulla. Siksi se ei näy kuvassa ollenkaan.

Lue: Näin peität maksaläiskät vaalealla iholla

Jos tummat silmänaluset tai jotkut yksittäiset ihovirheet haluaa kuitenkin piilottaa, voi ne peittää näppärästi vaikkapa peitevärin avulla. Koska by Raili Pro Glow Perfecting Foundation kuivahtaa kasvoille satiiniseksi ja pysyy paikoillaan, se ei välttämättä vaadi puuterointia. Jos kasvot ovat hieman rasvoittuvaisuuteen taipuvaiset, kevyellä puuterisipaisulla varmistaa meikkivoiteen paremman kestävyyden ja liiallisen kiillon syntymisen. Tässä kuvassa minulla on kevyt puuterointi suosikkipuuterillani.

Lue: Maailman paras kivipuuteri aikuiselle iholle

By Raili Pro Glow Perfecting Foundationin parhaimmat ominaisuudet:

  • ihoa kaunistava, suorastaan nuorentava
  • helppo levittää sormin
  • luonnollinen ja läpikuultava
  • ihoa hoitava ja kosteuttava
  • kestävä, ei kerry uurteisiin.

Jos heikkouksia pohdin, niin nämä ainoastaan keksin:

  • ei oikein kerrostettavissa
  • joskus joillakin ihoalueilla saattaa tarttua epätasaisesti: minulla nenä on nykyään ongelmallinen monien meikkivoiteiden kanssa
  • levittyy epätasaisesti joidenkin silikonipohjaisten tuotteiden päälle.

By Raili Pro Glow Perfecting Foundation pääsi keveiden meikkivoiteiden suosikkien joukkoon. Meikkivoide on aikuiselle iholle suunnatuista meikkivoiteista yllättävän hyvin kiinnittyvä. By Raili -meikkivoide on parempi kuin odotin, mahtavaa!

Tämän by Raili -meikkivoiteen ja muut aikuisen ihon kosmetiikkasarjan tuotteet löytyvät esimerkiksi merkin omilta sivuilta.

Kiinnostaako sinua by Raili -kosmetiikkasarja?

Lue myös:

Edullinen seerumimeikkivoide

Näillä vinkeillä meikkipohjasi näyttää hyvältä talvellakin

Panosta tai pihistä: CC-voiteet vertailussa

5 parasta meikkivoidetta kautta aikain!

Näin meikkaat trendikkään lasi-ihon

X