Glitz & Glam

Tummat silmänaluset?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Aika monelle tuttu kauneusongelma. Toisilla tummuus on voimakkaampaa, kuin toisilla. Iän myötä tummuus voimistuu ja tämän olen huomannut itsellänikin. Viimeisen vuoden aikana silmänaluseni ovat alkaneet tummua. Ennen minulla oli ihan normaalia tummuutta, jota oikeastaan jokaisella on. Kyllähän tummat silmänaluset saa peitettyä, mutta jokainen jolla on silmäluomien rakenteessa poimuja (en viittaa iän tuomaan, vaan ihan jokaisen omaan, usein perinnölliseen silmäluomien rakenteeseen) ja uria tietää, että ne korostuvat ja niihin herkästi kertyy peiteaineet. Saati sitten he, joilla on iän tuomia ryppyjä ja uurteita. Kun siihen päälle heitetään atooppinen iho silmänympärysalueella, joka tavallaan meinaa olla jatkuvasti kuiva, joten myös ihokin on ”ruttuisempi”. Ah, ihanaa olla itsekriittinen nainen, joka zoomailee silmäkuviaan näytöllä ja julkaisee niitä tuhansien, kymmenien tuhansien, satojen tuhansien katseltavaksi. Jep, ei aina ole helppoa.

Olen etsinyt peiteainetta silmien alle, joka peittäisi tummuutta, tasoittaisi ihoa, ei kertyisi kaikkiin uurteisiin ja ryppyihin ja ei ainakaan korostaisi niitä. Niin ja unohtuiko sanoa, että halusin tuotteen olevan mahdollisimman ohutta koostumukseltaan. Ei voidemaista peiteväriä, vaan nestemäistä.

Ostin syksyllä Helsingin Stockmannilta tutun myyjän suosituksesta tämän Giorgio Armanin High Precision Retouch -peiteaineen. Vakuutuin tuotteesta koostumusta kädelle kokeillessani.

Peiteaine on pakattu Armanin tyylikkyydellä. Musta, mutta hyvin yksinkertainen hylsy.

Peiteaine annostellaan ohuella siveltimellä.

Ostin sävyn 4, joka on vähän tummahko ja oranssinen. Oranssi neutraloi sinisyyttä, joka on se minun ongelmani tummissa silmänalusissa. Toisilla tummuus voi olla rusehtavaa, toisilla violettista. Minulla se on siniharmaata.

En muista, että oliko Stockmannilla kaikkia sävyvaihtoehtoja? Ainakaan myyjä ei minulle esitellyt, kuin sävyt 1 ja 4. Vaalein, eli 1, on hyvin vaalea ja olin sitä mieltä, että minullakin olisi enemmänkin valovoide, kuin peiteväri sinerville silmänalusille. Sävy 4 on melko tumma ja oranssinen, mutta uskomattoman nätisti häivyttyy minun vaalealla iholla. Tummuutta ei kannata hätkähtää, sillä tavallaan se tummuus katoaa sinervän alueen päällä. Jos minä levittäisin tämän peiteaineen liian suurelle alueelle, eli reilusti sinervän alueen ulkopuolelle, niin oranssisuus näkyisi, kuten myös tummuuskin. Peiteaine oikealle alueelle, niin loistava sävy, jota toisinaan saatan hieman fiksailla levittämällä vaaleampaa valokynää lisäksi päälle. Valokynän sitten taas häivyttelen reilusti poskipäille asti, jotta silmien alle ei synny vaalealla tuotteella rajoja.

High Precision Retouch on siitä jännä, että se on pigmenttinen peiteaine, mutta samalla se on luonnollinen iholla ja kevyesti valoa heijastava. Sävy 1 olisi mahtava valovoide, uskon ainakin näin.

Nappasin erään meikkitutoriaalini kuvauksista pari kuvaa, joissa käytin High Precision Retouch -peiteainetta. Kuvassa näkyy alue, jolle levitän ohuet viivat tätä High Precision Retouch -peiteainetta. Levitän ja häivytän peiteaineen joko siveltimellä tai sormin. Sormilla levittämällä, taputtamalla ja kerrostamalla saa kaikista eniten peittävyyttä.

Peiteaineen koostumus on melko liukas ja ohut aluksi, kunnes se alkaa hieman kuivahtaa ja samalla tarttua paremmin ihoon. Kuivahtamisen jälkeen voidaan tarvittaessa kerrostaa peiteainetta. Kerrostus kannattaa tehdä sormin taputtelemalla.

Tässä kuvassa minulla on siveltimellä levitetty ja häivytetty peiteaine, jonka olen kevyesti puuteroinut sävyttömällä irtopuuterilla.

Ihan 100% peittävyyttä High Precision Retouch ei anna. Olen kuitenkin kuvannut kovissa studiovaloissa, jotka eivät anna anteeksi tällaisia. Mutta ynnäillään yhteen etuja. Peittävyys on hyvä arki- ja juhlameikkiin, mutta kuvausmeikkiin kohtuullinen. Näiden kuvien ottamisen aikaan minulla oli hieman kuivemmat silmäluomet, kuin tällä hetkellä. Silti iho ei näytä kurttuiselta ja peiteaine ei ”vanhenna” minua. Tämä Giorgio Armanin peiteaine pysyy kevyellä puuteroinnilla todella hyvin, eikä kerry minun alaluomissa kulkeviin poimuihin ja uurteisiin. Olen huomannut, että peiteaine ei kuivata ihoa, eikä se saa aikaan sellaista efektiä.

Ehdottomasti minulle yksi sopivimpia nestemäisiä peiteaineita. Vähän ”nelossävyn” tummuus harmittaa ja olenkin miettinyt, että metsästäisin sävyn 3 itselleni. Netin syövereistä löysin tiedon, että sellainenkin on ja sävyn nimi on Pale Peach, eli oranssisuuteen viittaisi sekin, joskin hieman vähemmän.

Giorgio Armani varmasti antaa viitteitä siitä, että ihan 10 euron peiteaineesta ei ole kyse. Tästä loistavasta tuotteesta joutuu maksamaan noin 44,00 € / 4,4 ml. Moni varmasti joutuu punnitsemaan asioita ennen, kun rientää tätä ostamaan. Ei varmasti ole kaikille niin oleellinen tuote, eivätkä kaikki varmasti raaski tuota hintaa peiteaineesta maksamaan. High Precision Retouch on kuitenkin todella riittoisa ja jos nimenomaan ongelmana ovat sinervät silmänaluset, uurteet ja rypyt, että kuiva silmänympärysiho, niin en oikeasti nestemäisistä peiteaineista tiedä parempaa tuotetta.

Onko teillä ongelmia silmänalusissa? Ovatko ne tummat, kuivat, uurteiset vai oletko niitä onnekkaita, joilla ei ole mitään näistä? Tosin ei minullakaan ole ollut, kuin rakenteelliset poimut silmien alla, mutta ikä tuo kaikenlaisia muutoksia.

Lue myös

X