Glitz & Glam

Tutorial: ruskea smokey-meikki Graftobianilla

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kuinkas monelle Graftobian on tuttu merkki? En ole pahemmin törmännyt ko. merkkiin muissa blogeissa, joten oletan, että merkki ei ole kaikille niinkään tuttu. Tänään kerron hieman Graftobianista ja minulla on helppoakin helpompi ruskea smokey-meikki tutorial yhdellä luomivärillä tehtynä.

Minulle Graftobian ei ole ihan uusi tuttavuus, sillä koulussa jossa opiskelin meikkaaja-maskeeraajaksi käytimme Graftobianin tuotteita. Tunnisteen Graftobian alta löytyy meikkauksia joissa olen käyttänyt ko. merkin tuotteita. 😉 Kun katselee taaksepäin, pääsee kouluajoilleni asti. 😉

Graftobian on yhdysvaltalainen merkki, joka on tarkoitettu ammattilaisille, eli kyseessä on ammattilaismerkki. Graftobian Make-Up Co. on perustettu vuonna 1978 ja se on perheyritys joka haluaa valmistaa laadukkaita tuotteita ammattilaisille edulliseen hintaan.
Monesti onkin niin, että täysin ammattilaismerkit ovat edullisia… Esimerkkinä nyt Graftobian, Grimas, Kryolan jne. Joe Blasco on myös ammattilaismerkki, mutta sitä myydään ja markkinoidaan myös kuluttajille… tästä syystä merkillä on myös kovemmat hinnatkin. Kalliin hinnan vuoksi erittäin moni Joe Blascoa käyttävä ammattilainen onkin vaihtanut edullisempiin merkkeihin, sillä juttua olen kuullut, että laatu on muilla merkeillä tasan yhtä hyvä.

Vielä sen verran kerron faktaa Graftobianista, että tuotteet eivät sisällä hajusteita, eikä formaldahydea. Tuotteita ei testata eläimillä. Graftobian valmistaa tuotteensa Yhdysvalloissa, joten he voivat taata tuotteidensa turvallisen sisällön.

Siinä oli infoa ja faktoja merkistä ja nyt minä voinkin kertoa vapaasanaisemmin omista ajatuksistani. 😉

Muistan kun aloitin koulussa ko. merkin meikeillä meikkailun ja olin hieman hukassa niiden kanssa. Alkuun syytin pelkästään huonoja meikkejä, mutta jossakin vaiheessa tajusin, että kyseessä olikin oma taitamattomuus. 😀 Oikeastaan nyt puhun Graftobianin voidemaisesta meikkivoiteesta. Muilla tuotteilla meikkaaminen oli helppoa. 😉 Olen jälkeen päin ymmärtänyt, että ammattilaismerkeillä meikatessa joidenkin tuotteiden kohdalla pitää olla taitoa hyppysissä saadakseen parhaimman tuloksen. Esimerkkinä just minulle ja monille muillekin luokkakavereilleni murhetta aiheuttanut Graftobianin Hi-Def Glamour Creme Foundation -meikkivoide. Se tuntui aina karkaavan ihojuonteisiin jne. Syynähän oli se, että tusasimme niin kauan meikkipohjaa, että meikkivoide ehti lähteä liikkumaan ihonjuonteisiin. Nopeammalla levityksellä pääsee pian puuteroimaan kunnolla ja näin meikkivoide pysyy paikallaan tai vaihtoehtoisesti tekemällä meikkipohjan osissa. Ensin otsa ja puuterointi, sitten siitä alas päin.

En kylläkään suosittele yleisesti kenellekään minkään merkin voidemaisia meikkivoiteita normaalissa käytössä, sillä ne ovat aivan liian tuhteja ja paksuja ja niiden kestävyys on rasvaisen koostumuksensa vuoksi hieman heikko jos kasvot ovat vähääkään rasvoittuvaiset. Itse käytän niitä vain kuvausmeikkejä ja teatterimaskeja tehdessä. Joskus perusehostuksessa saatan käyttää nestemäisen meikkivoiteen päällä nenänpieliin ja poskipäille tasoittamaan kasvojen sävyä.

Graftobanin puuterimaiset luomivärit ovat ihan hyviä ja niitä on helppo häivyttää pehmeästi. Mattamusta saisi kyllä olla pigmenttisempi, mutta sen hyvä puoli on taas se, että se häivyttyy pehmeästi. Kaikkein mahtavimmat luomivärit Graftobianilla ovat Luster Powder -jauhemaiset luomivärit. Ne ovat erittäin pigmenttisiä ja kauniita. Minun on ollut tarkoitus haalia muutama itsellenikin, mutta se on aina vain jäänyt. Jos oikein muistan, niin Golden Rose on aivan mahtavan kaunis vaaleanpunainen jossa on selkeästi kultaisuutta. Sen tahton ehdottomasti!

Silmän- ja huultenrajauskynät ovat todella pehmeitä ja pigmenttisiä. Niistä pidän paljon. 🙂 Värit levittyvät pehmeästi, eikä kynän kärki tunnu ”repivältä” ja raapivalta herkällä silmäympärys- ja huultenympärysiholla.

Suomessa Graftobiania myy ainoastaan Pretty.fi. Harmi vain, että myynnissä ei ole kaikkia niitä ihania värejä kaikissa tuotteissa, mutta eihän sitä tiedä vaikka ne joskus tulisivatkin myyntiin. 🙂

Pretty.fille on tullut myyntiin Graftobianin Smokey Look -settejä joita löytyy Brunette (= kylmäsävyinen) ja Blonde (= lämminsävyinen). Sain testattavakseni haluamani setin ja tietysti valitsin kylmän Brunetten, koska olen kylmäsävyinen.

Molemmista seteistä löytyy väritön irtopuuteri, Graftobian Pro Setting Powder Translucent ja musta rajauskynä, Graftobian Pro Pencil Black.

Brunettesta löytyy (kuvassakin):

Ruskea luomiväri, Graftobian Eye Shadow Medium Coco, pinkki poskipuna, Graftobian Pressed Powder Blush Healthy Glow ja nude huulipuna, Graftobian Lipstick Nude.

Blondesta löytyy:

Ruskea luomiväri, Graftobian Eye Shadow Subtle Shadow, persikkainen poskipuna, Graftobian Pressed Powder Blush Sunset Peach ja nude huulipuna, Graftobian Lipstick Kiss Me.

Graftobianin väritöntä irtopuuteria minulla olikin jo ennestään ja tietysti kokemusta sillä puuteroinnista lukuisia kertoja. 😀 Puuteri on edullinen ja hyvä. Koska puuteri on väritön, niin se ei muuta meikkipohjan sävyä mihinkään suuntaan. Eli soveltuu kaikille. Tuoksuttomuus on kanssa minusta iso plussa, sillä minua hieman ärsyttää itseltäni löytyvä NYXin irtopuuteri, koska se on hajustettu.

Mustaa kajal-kynää minulla ei ollut omaa ennestään, mutta harmaa löytyi.

Kaikkia näitä samoja tuotteita tuli käytettyä koulussa lukemattomia kertoja.

Mutta sitten tutorialiin kuinka minä tein Smokey lookin Graftobianin Brunette -setillä.

Tälläinen lopputulos tulee tällä tutorialilla. Minulla oli vanha tukka-look kun olen tehnyt tämän tutorialin. Tämä sopisi erityisen hyvin minun uuden otsarini kanssa. 😉

Kun olen tehnyt meikkipohjan, laittanut silmämeikinpohjustajan, niin puuteroin kasvot ja silmäluomeni. En ottanut tästä vaiheesta kuvaa.
Aloitan kulmien ehostamisella. Graftobianin Medium Cocoa soveltuu hyvin kulmien ehostukseen melkein kaikille. Sävy on luonnollinen ja neutraali kulmilla.

Väritän kulmiani karvojen suuntaisesti kulmakarvasiveltimellä. Aloitan keskiosasta ja etenen ulkonurkkaa kohti.

Sen jälkeen lisään kevyesti väriä kulmakarvojeni ”lähtöihin”.

Kuten kuvasta näkyy, niin olen värittänyt kulmani, en piirtänyt.

Pehmennän jälkeä vielä maskaraharjalla, mutta tämän voi tehdä kulmaharjalla tai vaikka pumpulipuikolla.

Kulma valmiiksi ehostettuna. Olen tehnyt kulmien ehostuksesta oman tutorialin, joten sieltä voi katsoa tarkemmat ohjeet kulmien ehostukseen. 😉

Koska Medium Cocoa on melko vaaleanruskea, niin tehdään katseeseen intensiivisyyttä  mustalla kajalilla. Intensiivisyyden voi tehdä myös mustalla luomivärillä, mutta tässä tutorialissa näytän miten tehdään smokey look setin tuotteilla. 😉

Koska Graftobianin kajal-kynä on pehmeä, niin sillä onnistuu hyvin luomen värittäminen. Aloitan ulkonurkan ripsityvestä…

… ja väritän pienen alueen kerrallaan.

Etenen ripsityveä pitkin sisänurkkaa kohti, mutta jätän sisänurkan värittämättä.

Väritän kynällä luomivaon alaluolelle asti kuvan mukaisesti. Sen jälkeen levitän ja häivytän väriä aplikaattorilla, mutta tämän voi tehdä sormellakin.

Häivyttelen niin, että etenen luomen ulkonurkasta sisänurkkaa kohti.

Häivyttely tehtynä.

Otan siveltimeen ruskeaa Medium Coco -luomiväriä ja…

… aloitan luomivärin levittämisen ulkonurkasta…

… sisänurkkaa kohti ripsityveä pitkin.

Seuraavaksi levitän luomiväriä luomivakoon ulkonurkasta…

… sisänurkkaa kohti.

Lopuksi levitän luomivaon yläpuolelle ulkonurkasta…

… sisänurkkaa kohti.

Rajaan alaluomeni mustalla kajal-kynällä. Aloitan rajaamisen ulkonurkasta ja etenen sisänurkkaa kohti.

Jätän alaluomen sisänurkan ”tyhjäksi”, eli en vedä mustaa rajausta aivan sisänurkkaan asti.

Pehmennän jälkeä synteettisellä viistopäisellä siveltimellä ulkonurkasta sisänurkkaa kohti. Tämän voi tehdä aplikaattorilla, sormella tai pumpulipuikolla.

Alaluomen rajaus pehmennettynä. Olen häivytellyt rajauksen, niin että se jatkuu aivan sisänurkkaan asti.

Seuraavaksi otan pieneen siveltimeen luomiväriä…

… ja levitän sitä alaluomelle ulkonurkasta…

… sisänurkkaa kohti. Häivyttelen siveltimellä hieman.

Tässä vaiheessa on tämän näköistä.

Seuraavaksi häivyttelen hieman yläluomelta luomivärin rajaa.

Jos tuntuu siltä, että raja ei häivyty, niin voit käyttää puuteria apuna rajan häivytykseen ottamalla häivytyssiveltimeen pienen määrän puuteria.

Sitten teen rajauksen mustalla kajal-kynällä. Aloitan silmäluomen keskiosasta ja piirrän rajausta ulkonurkkaa kohti aivan ripsityveä pitkin. Olen tehnyt rajauksen teostakin tutorialin, jossa kerron hieman yksityiskohtaisemmin rajauksen teosta.

Lopuksi rajaan sisänurkan.

Rajaan alaluomen ulkonurkkaa hieman aivan alaripsien tyvestä.

Teen alaluomen rajauksen yli alaluomen, eli nostan yläluomen ulkonurkkaan asti. (Tästä olen kertonut tarkemmin rajaus tutorialissa.)

Yhdistän ylä- ja alaluomen rajaukset. Tähän meikkiin en tehnyt ulkonurkkiin siipiä tai muutenkaan rajauksesta kissamaista.

Jatkan alaluomen rajausta kevyesti ripsityveä pitkin noin puoleen väliin alaluomea.

Pehmennän rajausta viistopäisellä siveltimällä ulkonurksta sisänurkkaa kohti.

Yläluomella pehmennän rajausta silmän keskiosasta ulkonurkkaa kohti ja…

… sisänurkasta keskiosaa kohti.

Itse tykkään jättää rajaukset melko selkeiksi, mutta voit häivytellä rajausta siveltimellä oman mieltymyksesi mukaan.

Laitetaan maskara ripsille.

Halutessasi voit tehostaa katsettasi tekemällä alaluomelle sisärajauksen.

Silmämeikki on valmis!

Seuraavaksi posket punataan…

Pyöritän poskipunasivellintä poskipunassa.

Poskipunaa saa olla reilusti siveltimessä.

Pyöritän sivellintä kämmentäni vasten, jotta poskipuna tasoittuu siveltimeen ja jäljestä tulisi pehmeämpi.

 

Piirtelin ”hienot” nuolet havainnollistamaan poskipunan levityksen suuntaa. Aloitan korvan vierestä ja siitä viistosti nenänpieltä kohti. Teen liikettä kevyesti edes takaisin.

Tein ”hienolla” piirroksellani havainnollistavan kuvan poskipunan sijoituksesta. Eli alue on sama kuin luonnollinenkin punoitus kuumuuden tai kylmyyden vuoksi. Poskipunan tulee olla poskiluun päällä. Jos tehtäisiin varjostukset ja korostukset (joista teen tutorialin tulevaisuudessa), niin ne tehtäisiin ensin ja poskipuna tulee niiden väliin. Poskipunaa ei tulisi tuoda liian keskelle, eli ei liian lähelle nenää, sillä se tekee kasvoille pyöristävän vaikutelman. Yhtenä ”sääntönä” poskipunan päättymisessä on, että puna päättyy kulmakarvojen korkeimmalla kohdalla.

Kuva vielä ilman minun taidokkaitakin taidokkaimpia piirusteluja. 😀

Sitten huulet… tämä kuva on vain ”rekvisiitta” mielessä otettu tähän tutorialiin. En levitä huulipunaa suoraan puikosta.

Itse levitän lähestulkoon aina huulipunan siveltimellä. Minulla suurin syy on hygienisyys, sillä käytän myös työssäni huulipunia, joten otan aina spaattelilla ja siitä sitten siveltimeen. Mutta minulla on myös huulipunia vain omaan käyttööni. Niidenkin kanssa toimin niin, että levitän siveltimellä, mutta jos korjaan huulimeikkiä, niin tällöin levitän suoraan huulipunasta huulilleni. Sivellintä käyttäessä huulipuna levittyy luonnollisemmin ja pysyvämmin. Varsinkin jos ensimmäisen levityksen jälkeen painat huulet kevyesti pehmeään paperiin ja levität toisen ohuen kerroksen huulipunaa.

Voisin itseasiassa tehdä vihdoin ja viimein jonkinlaista vinkkejä antavaa tutorialia huulimeikeistäkin. 😉

Graftobianin Smokey Look Brunette -meikki kokonaisuudessaan. Ai vitsit, että tämä meikki toimisi hyvin minun uuden tukkani kanssa. 🙂 Yksinkertainen smokeymainen silmämeikki, tummat tehokkaat rajaukset. Ruskea väri tuo silmieni sinisyyttä esiin… pakko kokeilla joku päivä! 😉

Loppuun vielä pari lähikuvaa silmämeikistä.

Tämän meikin ko. malli sopii lähes kaikille ja tämä on helppo tehdä. Tummuutta voi jokainen itse säädellä oman makunsa mukaiseksi kajalia pohjalle levittäessä ja rajaukset voi tehdä oman makunsa paksuisiksi ja niitä voi häivytellä juuri omaan makuun sopivaksi tai olla vaikka häivyttelemättä jos niin tahtoo.
Meikkiin voisi laittaa sisänurkkaan ja kulmaluulle vaaleaa luomiväriä korostuksiksi, mutta itse tein nyt tämän meikin lähestulkoon vain Graftobianin Smokey Look Brunette -setillä. Setin ulkopuolisia olivat vain mineraalimeikkipuuteri, silmämeikinpohjustaja ja maskara.

Huomenna sitten alkaa Glitz & Glamin tuggaviikko! Huh, on minulla ollut kirjoittelemista ja kirjoitushommat jatkuvat… yritän jotenkin saada kehiteltyä teille jotain tutorialimaista kampausvinkkipostausta loppuviikolle. Itse en oikein millään saa kuvailtua omaa päätäni samalla kun teen, joten yritän saada miestäni suostumaan kuvailuun. 😉

X