Glitz & Glam

Tutorial: turkoosi silmämeikki glitterisin koristein

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Vielä yksi tutorial Coastal Scentsin Go London paletilla. Inspiroiduin ko. paletista erittäin paljon ja siksi paletin meikkejä on näkynyt paljon. 😉

Tähän vuodenaikaan arastelen hieman turkoosia väriä, sillä koen sen niin vahvasti kevääseen ja kesään kuuluvaksi. Mutta voinhan tehdä tutorialin niille jotka tykkäävät käyttää turkoosia kesät talvet.

Eli tälläinen lopputulos on tässä tutorialissa.

Olen tehnyt meikkipohjan, ehostanut kulmani ja pohjustanut silmäluomeni silmämeikinpohjustajalla, joka oli Urban Decay Eyeshadow Primer Potion.

Ensimmäisenä levitän puuterin värisen luomivärin koko luomelle, jotta häivyttely helpottuu ja nopeutuu. Tässä voi käyttää ihan peruspuuteriakin.

Seuraavaksi käytän Coastal Scents Go London paletin vaaleanturkoosista (jonkun silmään se voi näyttää vaaleansiniseltä).

Käytän tässä meikissä korostuksiin (highlight) vaaleaa turkoosia, eli levitän sitä kulmaluulle…

… ja sisänurkkaan. Levitin samaa vaaleanturkoosia myös liikkuvalle luomelle ja luomivakoon, mutta se ei ole välttämätöntä.

Häivyttelen hieman sisänurkkaa.

 Seuraavaksi jatkan paletin vihervällä turkoosilla.

Levitän luomivärin koko liikkuvalle luomelle…

 … luomivakoon…

… ja hieman luomivaon yläpuolelle.

Häivytän hieman luomivaon yläpuolelta.

Tässä vaiheessa näyttää tältä.

Viimeisenä värinä käytän paletin tumminta turkoosia.

Levitän ulkonurkasta…

… sisänurkkaa kohti.

Häivyttelen rajaa ulkonurkasta aloittaen.

Tässä vaiheessa on tämän näköistä.

Seuraavaksi meikkaan alaluomen. Menen samassa järjestyksessä kuin yläluomellakin, eli aloitan vaaleimmasta.

Levitän vaaleaa aika paksusti ulkonurkasta sisänurkkaa kohti.

Seuraavaksi käytän keskitummaa turkoosia, joka on vihertävämpi kuin paletin muut turkoosit.

Levitän taas ulkonurkasta sisänurkkaa kohti.

Jätän ihan sisänurkaan vain ihan vaaleinta luomiväriä.

Lopuksi käytän tumminta turkoosia.

Levitän ulkonurkasta sisänurkkaan aivan alaripsien tyveä pitkin.

Häivyttelen kevyesti alaluomen luomivärejä.

Valmis rajauksiin ja maskaraan.

Tein hyvin kissamaisen ja kaarevan rajauksen, jossa on 50-luvun henkeä. Olen tehnyt yhden rajaus-tutorialin, jonne pääsee tästä.

Maskara vielä ja meikissä on jo särmää.

Jos haluaa meikkiin vielä lisä-extraa, niin voi tehdä glitterisen rajauksen. Itse tein tällä kertaa glitterisiä pisteitä mustan rajauksen yläpuolelle.

Hieman eri näköinen, kuin tasainen viivarajaus. Pisteet ovat myös siitä mukava tehoste silmämeikkiin, että se on helpompi kuin tasainen viiva. Olen kertonut glitter-rajauksen teosta Prinsessameikki tutorialissa. Glitter-linereita löytyy valmiinakin, mutta itse suosin (olen aina suosinut) irtoglitteriä ja kiinnitysnestettä. Syy miksi näin on se, että voin helpommin itse määritellä, että haluanko glitter-rajauksen joka on tiiviisti glitterinen vai haluanko vain satunnaisia glittereitä rajaukseen. Voin myös miksailla ja sekoitella irtoglittereistä omia sekoituksia.

Tässä meikissä käytin Make Up Storen Mixing Liquidia kiinnitysaineena ja glitterit ovat ebaysta halvalla tilattuja. Make Up Storelta löytyy siis kiinnitysaine Mixing Liquid. 30 ml:n pullo maksaa 18 euroa ja se riittää vuosiksi! Glittereitä löytyy Make Up Storelta monissa eri värissä ja hintaa 13 euroa/purkki.
Jos asut sellaisella paikkakunnalla missä ei ole Make Up Storen myyntipistettä, niin myös NYXiltä löytyy glittereitä. NYXin glitter-purkki maksaa Pretty.fillä 6,50 euroa. Pretty.fi myy Graftobianin Magic Set -nestettä, joka on vastaavaa kuin Make Up Storen Mixing Liquid. Graftobianin kiinnitysneste maksaa 5,90 euroa. Minulla itselläni ei ole tuota Graftobianin nestettä, mutta olen käyttänyt sitä samaan tarkoitukseen silloin kouluaikanani. 😉

Loppuun vielä yksi kokonaisuuskuva.

Huulikiilloksi valitsin turkoosin silmämeikin seuraksi NYXin Round Lip Gloss Golden Prune.

Olen käyttänyt Coastal Scents Go London paletin luomivärejä erilaisissa meikkauksissa ja muutamat niistä olen täällä Glitz & Glamissakin näyttänyt. Tutorialit tein smokey-meikkiin ja violettiin silmämeikkiin tämän turkoosin lisäksi. Ihan pelkkinä meikkikuvina oli neutraalimpi meikki paletilla tehtynä. Hyvä ja monikäyttöinen paletti. 🙂

Onko muita jotka mieltävät turkoosin kesäisempään aikaan? Vai onko se sinulle juuri talvinen väri?

X