Glitz & Glam

Tutorial: violetti silmämeikki

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tämä tutorial on helppoon silmämeikkiin, jossa on värit liukuvasti sisänurkasta ulkonurkkaan. MUTTA! Käyttämäni Coastal Scentsin London paletin vaalein ja keskitumma violetti ovat luomella aika lähellä toisiaan, joten kuvissa värit näyttävät lähes samalta. Luonnossa värit olivat enemmän erilaisia kuin kuvissa. Mutta kuitenkin tutossa on yksi helppo tapa tehdä ko. silmämeikki. 😉

Kylmä sini-violettinen silmämeikki. Ko. silmämeikki ei pue minua kaikista parhaiten, koska silmäni ovat luonnostaan hyvin pyöreät ja minulla on suuret liikkuvat luomet, jonka vuoksi minun tulisi korostaa luomivakoa tummalla, jotta varjostus luomivaossa hieman katkaisisi suuren liikkuvan luomen ja suuren kulmaluun välistä matkaa, mutta tämä meikki sopii hyvin monille muille. Esimerkiksi pienelle silmälle, kissamaiselle silmälle ja miksipä ei myös ulkonurkasta hieman raskaan malliselle silmälle. Ajattelin, että en aina voi tehdä tutorialeja vain omaa silmän mallia imartelevasti, koska kaikille taas ne eivät sopisi. Olette saattaneet myös huomata, että jokaisessa silmämeikkitutorialissa olen käyttänyt erilaisia tapoja ja menetelmiä. En välttämättä hirveästi itse käytä niitä kaikkia, mutta jaan kuitenkin erilaisia tapoja, jotta jokainen voi noukkia ja napata juuri itselleen sopivimman tavan silmämeikin tekoa varten. Meikkauksessa ei ole vain yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ja yhtä ainutta totuutta. Tapoja on monia ja syy miksi sitä toitotan on se, että joskus törmään lausahdukseen, että ”minä teen tämän varmasti väärin, mutta näin minä teen…”. Periaatteessa kukaan ei voi tehdä väärin, sillä jokainen meistä on aina meikatessa meikkitaiteilija ja voiko taide olla väärin tehtyä? Ei voi! 😉

Olen pohjustanut silmäluomeni silmämeikinpohjustajalla ja meikannut kulmani.
Käytän tässä meikissä Coastal Scentsin Go London palettia, Make Up Storen Pink Frostia ja SMH:n Creme D’Nudea.
Aloitan matalla puuterin värisellä Creme D’Nudella, mutta tässä voi käyttää vaikka puuteria.

Levitän Creme D’Nuden ihan koko luomelle, jotta muiden luomivärien ”liikkuvuus” häivyttelyissä olisi helpompi ja nopeampi. Yleensä en itse käytä tätä tapaa, mutta tähän tutorialiin käytin tätä tapaa.

Seuraavaksi otan vaaleinta violettia…

… ja levitän sen silmän sisänurkkaan.

Levitän vaaleaa violettia hieman luomivaon yläpuolelle ja noin puoleen väliin liikkuvaa luomea.

Seuraavaksi otan keskitummaaviolettia.

 Levitän tummempaa violettia hieman vaaleamman päälle ja siitä ulkonurkkaa kohti.

Jätän ihan ulkonurkan vielä tyhjäksi.

Otan pienemmällä siveltimella tumminta violettia.

Levitän tummanvioletin ulkonurkkaan…

… hieman keskitummanvioletin päälle ja luomivaon yläpuolelle.

Tässä vaiheessa alan sekoittaa värejä liukuvaksi luomella. Aloitan sisänurkasta ja…

vedän sivellintä keskiluomelle…

… ja siitä ulkonurkkaa kohti. Toistan jos on tarpeen aina sisänurkasta ulkonurkkaa kohti.

Tässä minun meikissäni nyt tosiaan sisänurkan ja keskiluomen värit näyttävät lähestulkoon samalta, mutta vahvemmilla värieroilla silmäluomella olisi liukuvammin värit.

Seuraavaksi meikkaan alaluomen samalla tyylillä. Aloitan vaaleimmalla violetilla ja käytän pienempää sivellintä kuin yläluomella.

Levitän vaaleanvioletin sisänurkkaan.

Seuraavaksi käytän keskitummaaviolettia.

Jatkan tummemmalla violetilla hieman vaaleamman päältä.

Lopuksi tummin violetti…

 … jota levitän alaluomen ulkonurkkaan.

Häivyttelen hieman alaluomen luomivärejä ja taas sisänurkasta…

… keskiluomelle ja siitä…

… ulkonurkkaan.

Häivyttelen yläluomen luomivärejä, jotta raja ei olisi liian selkeä. Liikun ulkonurkasta sisänurkkaan ja…

… sisänurkasta ulkonurkkaan edes takaisin.

Jos tuntuu, että raja ei häivyty, niin avuksi voi ottaa vaaleaa luomiväriä tai vaikka puuteria. Ota siveltimeen vaaleaa luomiväriä (tai sitten sitä puuteria) ja…

… jatka rajan häivyttelyä ulkonurkasta sisänurkkaan ja…

… sisänurkasta ulkonurkkaan.

Kun raja on häivytelty, niin voit tehdä rajauksen tai jos haluat korostaa kulmaluuta ja tuoda valoa sisänurkkaan, niin lisää highlightit.

Minulla on käytössä Make Up Storen Pink Frost, joka on vaalea, kylmäsävyinen helmiäisluomiväri.

Korostetaan kulmaluuta ja…

… sisänurkkaa.

Rajataan silmä. Jos haluat jättää rajauksen selkeäksi ja skarpiksi, niin lisää vain ripsiväri, mutta jos haluat utuisemman ja pehmeämmän rajauksen niin voit sitä pehmentää luomivärillä.

Yleensä käytän mustaa luomiväriä pehmennykseen, mutta tällä kertaa halusin tehdä rajauksesta violettisen, joten käytän London paletin tumminta violettia.

Pehmennän rajausta luomivärillä käyden rajauksen läpi siveltimellä ja häivytellen rajausta. Olen tehnyt rajauksesta oman tutorialin.

Tein alaluomen ulkonurkkaan myös lyhyen rajauksen, jonka pehmennän violetilla luomivärillä.

Lisätään maskara ja halutessa alaluomen sisärajaus.

Valmis!

Tein samalla paletilla tutorialin smokey meikkiin ja samaisessa postauksessa kerron enemmän Coastal Scentsin Go London paletista.

Ajattelin tehdä vielä kolmannen tutorialin tällä paletilla, sillä London paletista löytyy näppäriä sävyjä silmämeikkien tekoon. Vielä en tiedä ihan tarkkaan, että mitä värejä tulen käyttämään, mutta turkoosia siitä löytyy ainakin. 😉

Minkä mallisia silmiä teillä Glitz & Glamin lukijoilla on? Onko silmäsi suuret vai pienet? Ovatko luomesi raskaat vai onko silmäluomilla ”tilaa”? Onko luomivakosi syvä vai olematon? Onko silmiesi muoto pyöreä, kissamainen vai ”valuva”?

X