Glitz & Glam

”Tuunaa” meikkivoiteesi

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Viime postauksen kanssa samaan hengenvetoon ajattelin tehdä vinkkipostauksen siitä meikkivoiteen ”tuunaamisesta”. Nyt kun on selvitetty se oma ihon sävy, niin fiksaillaan se meikkivoiteen sävykin kohdilleen. Jos meikkilaatikoistasi löytyy väärän sävyinen tai väärää tummuusastetta oleva meikkivoide, niin voit yrittää fiksailla sävyä sinulle sopivaksi.

Olen aikaisemminkin vinkkaillut, että meikkivoiteita voi sekoitella keskenään ja luoda sen oikean sävyisen meikkipohjan itsellesi. Ammattilaiset monestikin sekoittelevat eri sävyjä, sillä loppujen lopuksi aika harvoin valmiit sävyt ”mätsäävät” täydellisesti kaikille, vaikka tummuusaste olisikin oikea. Jokaisella meillä on omat vivahteemme punaisuutta, keltaisuutta jne. Monille tämä kaikki on itsestään selvää, mutta päätin lopettaa ajattelutavan, jossa oletan kaikkien tietävän saman, kuin minäkin.

Löysin talvella itselleni täydellisesti ihonsävyyni ja ihooni sopivan meikkivoiteen. Kaikki sieltä asti Glitz & Glamia lukeneet tietävätkin, että kyseessä on paljon hehkuttamani Lancômen Teint Idole Ultra 24H, sävyssä 005. Talvella ostin myös Chanelin Mat Lumière -meikkivoiteen sävyssä 05 Faïence. Mat Lumière on vielä esittelemättä, mutta teen sen vielä jossakin vaiheessa, kun intoudun kirjoittamaan siitä.

Kesä tuli ja ihoni päivettyi, vaikka en pahemmin auringossa aikaani vietä aurinkoallergiani vuoksi.  Molemmat meikkivoidesävyt ovat liian vaaleita tällä hetkellä. Aluksi meinasin ostaa Teint Idole Ultra 24H:n sävyssä 010, mutta sitä ei valitettavasti saanut Tallinkin laivoilta. Päätin, että en maksa reilua 50 euroa meikkivoiteesta, joka jäisi vähäiselle käytölle, koska kesällä en juurikaan käytä meikkivoidetta. Ne kerrat kun käytän, niin tuunaan sävyn sopivaksi.

Näytänkö esimerkkejä miten ja millä meikkivoidesävyjä voi helposti fiksailla itselleen sopivaksi?

Chanel Mat Lumière 05 Faïence on hyvin vaalea ja keltapohjainen. Millä sitä saisi tummemmaksi ja keltaisuutta häivytettyä?

Valitse pigmenttinen meikkivoide, joka on tummempi, kuin meikkivoide, jota haluat fiksailla. Keltaisuutta voi fiksailla punapohjaisella meikkivoiteella. Minä käytän esimerkissä Grimasin Créme Make-Up -meikkivoidetta sävyssä W2, joka on punapohjainen.

Teint Idole Ultra 24H 005 Beige Ivoire on myös hyvin vaalea ja punapohjainen. Miten saada punapohjaiseen aavistus tummuutta ja keltaisuutta?

Tämä kombo on minun tämän kesän meikkivoide. Lisään 005 sävyyn Grimasin Créme Make-Up -meikkivoidetta sävyltään J1, jossa on paljon keltaisuutta ja onkin hieman oliivinen sävy. Oma ihon sävyni on aavistuksen punaiseen taittava, mutta kesällä päivetyn kellerväksi, joten tarvitsen sävyyn 005 tummuutta ja kellertävyyttä saadakseni täydellisesti ”mätsäävän” sävyn.

Lähtötilanne tämä. Molemmat yhtä vaaleita, mutta toinen on keltapohjaista ja toinen punapohjaista.

Sekoitan voidemaisia meikkivoiteita nestemäisiin meikkivoiteisiin.

Sekoittamisen jälkeen meikkivoidemassat näyttävät lähes saman värisiltä, eikös? Mutta ovatko ne?

Lancômen meikkivoiteen sävy on muuttunut selkeästi keltaisemmaksi ja Chanelin aavistuksen punervammaksi.

Jos olisin halunnut vain tummentaa, mutta en muuttaa meikkivoiteen sävyä, niin olisin sekoittanut Chanel Mat Lumière 05 Faïencen joukkoon Grimasin J1 -sävyä ja Lancômen Teint Idole Ultra 24H 005 Beige Ivoiren joukkoon Grimasin W2 -sävyä. Näin toinen olisi pysynyt keltapohjaisena ja toinen punapohjaisena, mutta molempien tummuusaste olisi tummempi.

Seuraavaksi vaalennetaan meikkivoidetta.

Minulla on notkunut laatikoissani tämä Chanelin Teint Innocence voidemainen meikkivoide.

Sävy 20 Cameo on minulle aivan liian tumma ja liian keltainenkin. Tässä fiksailussa en muuta sävyä, vaan vaalennan tummuusastetta. Käytän vaalennukseen Grimasin nestemäistä meikkivoidetta, eli Foundation ja sävyltään G0. G-sävyt ovat neutraaleja, eli ne eivät taita voimakkaasti keltaiseen, eikä punaiseen. Sävy 0 taas on hyvin vaalea, lähes valkoinen.

 Kuten kuvasta näkyy, niin Cameo on todella keltainen minun ihoani vasten.

Sävy vaaleni, mutta keltaisuus säilyi. 

 Jos keltaisuutta olisi haluttu vähentää, niin olisin valinnut lisäksi sävyä W1, jossa on punaisuutta.

Nyt jotkut siellä ovat, että ”härregyyd, sehän sekoittaa sele-merkkien meikkivoiteita ammattilaismerkkien meikkivoiteiden kanssa!!!” Tällä ei ole mitään merkitystä. Ne meikkivoiteet eivät tiedä, että toiset on pakattu kalliiseen lasipulloon ja kyljessä on nimekkään brändin leima, eikä ne tiedä, että toiset ovat pakattuina rumiin, kierrätysmuovista valmistettuihin pakkauksiin. Valitsin tähän postaukseen selektiivisien merkkien meikkivoiteita, koska monilla ei ole varaa ostaa jokaiselle vuodenajalle tai edes sitä kahta (kesä & talvi) eri sävyistä meikkivoidetta selektiivisiltä merkeiltä. Sitä liian vaaleaksi tai liian tummaksi jäänyttä meikkivoidetta voi hieman fiksailla tai jos olet ostanut väärän sävyn vahingossa kalliilta merkiltä, niin voit yrittää hieman taittaa sävyä.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sekoittaessasi eri valmistajan, koostumuksen, laadun jne. meikkivoiteta keskenään, koostumus muuttuu myös. Ohuesta ja heikosti peittävästä tulee pigmenttisempää sekoittaessasi siihen pigmenttistä meikkivoidetta ja toisin päin.

Voit sekoitella eri koostumuksen meikkivoiteita keskenään. Vähiten koostumus muuttuu, jos käytät kahta nestemäistä tai kahta voidemaista keskenään. Kaksi nestemäistä tai kaksi voidemaista sekoittuu helpoiten keskenään, mutta voidemaisen ja nestemäisen saa sekoittumaan keskenään. Vaatii vain enemmän sekoittelua. Itse yleensä fiksailen meikkivoiteitani Grimasin meikkivoiteilla, mutta fiksailuvoiteen ei tarvitse olla Grimasia. Koostumuksen ja halutun sävyn kannalta oleellisinta on sekoitussuhteet. Mitä enemmän käytät toista, niin sitä enemmän sen ominaisuudet säilyvät, niin koostumuksessa, kuin sävyssäkin.

Kuinkas moni teistä fiksailee ja tuunaa meikkivoiteensa sävyä? Itse harrastan tätä lähinnä vain kesäisin, mutta olen joskus lopputalvestakin joutunut vaalentamaan meikkivoidettani.

X