Glitz & Glam

Urban Decay Setting Spray esittelyssä ja arvostelussa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Muistatte varmaankin kun kerroin tilanneeni Beautybaylta Urban Decay Setting Sprayn. Nyt olen testaillut suihketta itselläni ja olen sitä suihkauttanut parin muunkin kasvoille ja kuullut heidän mielipiteensä.

Eli kyseessä on meikin kiinnittävä suihke, joka saa meikin kestämään freesinä pidempään. Suihketta suihkutetaan 2-4 painallusta n. 20-30 cm etäisyydeltä valmiin meikin päälle. Suihke tekee kasvoille suojaavan ”kalvon”, joka estää meikkiä ”sulamasta” ja vajoamasta huokosiin. Meikkipohja kestää kosteutta paremmin, joten hiki tai vesi ei vie meikkiä mennessään.

Testasin suihketta viiden eri meikkivoiteen kanssa. Meikkivoiteet olivat erilaisia koostumukseltaan. Käytin sitä tavallisinta,  eli nestemäistä meikkivoidetta. Lisäksi teistailussa käytin vaahtomeikkivoidetta, nestemäistä luomumeikkivoidetta ja kahta erilaista voidemaista, joista toinen on puikko mallinen. Meikkivoiteita oli markketti merkeistä, luomusta, ammattilaismerkistä, että myös Suomessa vaikeammin saatavasta.

Maybelline Dream Matte Mousse, NYX Liquid Foundation, Benecos Natural Creamy Make-up, Grimas Camouflage Make-up, Max Factor Pan Stik.

Maybelline Dream Matte Mousse on erittäin hyvin pysyvä jo itsessään ja siksi se soveltuukin hyvin nuorelle ja hieman rasvoittuvalle iholle. Nuorelle siksi, että jos iholla alkaa näkymään ikääntymisen merkkejä tai kuivuutta, niin tämä vaahtomeikkivoide vain korostaa niitä. Pigmenttisyys melko heikko.

Urban Decayn suihkeen kanssa:
En huomannut minun ihotyypilläni suurta eroa, sillä minulla vaahtomeikkivoide pysyy hyvin jo itsessään. Sen verran huomasin eroa, että iho ei kaivannut puuterointia koko päivänä.

NYX Liquid Foundation on nestemäinen meikkivoide, joka imeytyy hyvin ja kestää kasvoilla ihan hyvin. Ei huippu, mutta ihan hyvä tuote. Minusta parempi kuin yksikään markettien nestemäinen meikkivoide. NYX soveltuu lähes kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Pigmenttisyys keskiluokkaa.

Urban Decayn suihkeen kanssa:
Huomasin, että kasvoni eivät kaivanneet puuteria päivän mittaan ja meikkipohja kesti kauniimpana ja freesimpänä aamusta iltaan, vaikka olinkin hikoillut.

Benecos Natural Creamy Make-up on ns. ”luomumeikkivoide”. Benecos soveltuu normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Aikuisille naisille en suosittelisi. Benecos on haasteellinen levittää, sillä se jämähtää kasvoille hyvin herkästi, joten siitä syystä sekoitan meikkivoiteen joukkoon kevyttä kosteusvoidetta ja levitä ripeällä tahdilla kasvoilleni. Benecos itsessään pysyy kasvoilla hyvin ja kestää siistinä aamusta iltaan. Olen käytössä huomannut yhden heikkouden ko. meikkivoiteesta… se ei kestä hikeä, eikä vettä. Meikkivoide kestää rasvoittuvaa ihoa, mutta ei hikeä tai kosteutta. Meikkivoide on erittäin pigmenttinen.

Urban Decayn suihkeen kanssa:
Benecos tosiaan säilyy minun kasvoillani siistinä koko päivän, mutta jos hikoilen tai olen kosteassa ilmassa, niin meikkipohjan siisteys kärsii. Huomasin, että suihke auttoi Benecosia pysymään, vaikka hikoilin. Testailin jopa roiskimalla vettä kasvoilleni ja huomasin selkeän eron kestävyydessä.

Grimas Camouflage on ammattilaisille suunnattu voidemainen meikkivoide. Meikkivoide ei oikein toimi koko kasvoilla täyttä päivää, sillä voide on hyvin rasvaista ja paksua. Me ammattilaiset puhummekin ”rasvameikkivoiteesta” tai ”rasvaväristä”. Meikkivoide kasaantuu herkästi uurteisiin ja vakoihin, mutta koska meikkivoiteella on erinomainen peittävyys, niin sitä käytetään kuvaus- ja teatterimeikkeihin. En suosittele kenellekään arkikäyttöön. Kuvauksissa kuitenkin toimiva meikkivoide. Pigmenttisyys erittäin hyvä.

Urban Decayn suihkeen kanssa:
Sanoisin, että hieman auttoi meikkivoiteen siistinä kestävyyteen. Otsa on minulla se rasvoittuvin alue ja juuri otsalla minulla herkästi meikkivoiteet karkaavat otsaryppyihin. Huomasin, että suihke hieman hidasti Grimasin meikkivoiteen karkailua otsaryppyihin.

Max Factor Pan Stik on minun tietojeni mukaan ainut (melkein joka) marketissa myytävä voidemainen meikkivoide. Pan Stik on hyvin peittävä, mutta paksun ja tuhdin koostumuksensa vuoksi ei paras mahdollinen rasvaiselle iholle. Ongelmana tässäkin se, että melko herkästi kerääntyy uurteisiin ja vakoihin. Hyvällä puuteroinnilla voi kuitenkin pysyä paremmin paikoillaan. Tässäkin hyvä pigmenttisyys.

Urban Decayn suihkeen kanssa:
Auttoi meikkivoiteen pysymisen kanssa. Meikkipohja ei säilynnyt virheettömänä koko päivää, mutta Pan Stik pohja pysyi parempana suihkeella kuin ilman.

Yhteenvetona sanoisin, että kyllä Urban Decayn Setting Spray toimii. Minulle suurimman avun se antoi Benecos meikkivoiteen kanssa, sillä minulla hiki erittyy oikeastaan vain päästä. Kainaloni saattavat olla täysin kuivat, mutta nenällä on hikikarpaloita ja hiukset ovat märkinä. Benecos ei kesä kuumalla meinannut kestää minulla. Rasvoittuvalle iholle suihke voi tuoda myös apua, sillä se sitoo meikkipohjan paremmin.

Kokeilin suihketta äitini ja ystäväni kasvoille. Kumpikin kertoi, että meikki säilyi siistinä ja hyvin. Ystäväni kertoi, ettei hänen tarvinnut puuteroida kasvojaan juhlissa kertaakaan, sillä kasvot eivät alkaneet kiiltämään.

Suosittelisinko? Kyllä suosittelen. Tuote ei välttämättä mullista maailmaa, mutta on antanut apua joihinkin meikkivoiteisiin ja niiden kestävyyteen. Valitettavasti Suomesta ei ko.tuotetta saa, mutta www.beautybay.com myy 118 ml pulloa hintaan 21,60 €.

Ketä alkoi kiinnostaa Urban Decayn Setting Spray? 😀

X