Glitz & Glam

Uusi kuivashampoo

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kuivashampoon suurkuluttaja tässä hei! Olin eräänä päivänä pikaisella jääkaapin täydennys reissulla S-marketissa. Muistin kaupassa, että suosikkikuivashampooni Batiste XXL Volume on loppunut. Suuntasin kaupan kempparihyllyille tuon suosikkini luo.

batiste

Nappasin jo vanhan, tutun ja turvallisen arkituotteeni ja samalla huomioni kiinnittyi vieressä oleviin kuivashampoopulloihin. Ahaa, Batistelle on tullut uusi kuivashampoo ja sekin on XXL Volume nimeltään. Hetken siinä tuumin, että kokeilenko uutta vai otanko tämän hyväksi havaitun? Lopulta päädyin ottamaan molemmat.

batiste4

Yleensä aina tiedän Batisten uutuuksista, mutta nyt on mennyt aivan ohitseni. Batiste Stylist XXL Volume Spray on suunnattu enemmänkin hiusten muotoilutuotteeksi, kuin hiuksia freesaavaksi.

batiste2

Batiste Stylist XXL Volume Spray ei siis ole pelkästään rasvoittuneita hiuksia freesaava, vaan se on tuote, joka tuo tuuheutta ja helpottaa kampauksien muotoilua ja kestoa. Voisi sanoa, että Stylist Volume Spray on tupeerausta pullosta. Kuivashampoossa kerrotaan olevan keratiinin ja inca inchi -öljyn sekoitusta, jolla on hiuksia hoitavia ominaisuuksia. Googletin tuosta inca inchista. Kyseessä on öljymaniköynnös, joka näyttää hyvin veikeältä. Kasvin hedelmät muistuttavat muotonsa vuoksi anista – molemmissa on tähtimäinen muoto.

batiste3

Tätäkin kuivashampoota käytetään kuten muitakin. Suihkutetaan tyveen jakaus jakaukselta, työstetään sormin, jonka jälkeen harjataan hiukset. Lopuksi tupeerataan kammalla/harjalla tai muotoillaan/möyhitään sormin hiukset haluttuun muotoon. Batiste jakaa pullon kyljessä vinkin, jossa tuuheutta maksimoidaan kerrostamalla kuivashampoota. Toimii hyvin tämän tuotteen kohdalla. Sain todella vahvan ja tiukan pidon kerrostamalla tuotetta. Oli minun hiuslaadulle liikaa, mutta toimivaa paksummille ja jäykemmille hiuksille, joita on muutenkin hankalaa taivuttaa omaan tahtoonsa.

batiste

Monille onkin tuttu tämä XXL Volume, joka on ollut jo pitkään markkinoilla. Vertaan hieman keskenään näitä kahta volyymikuivashampoita. Kun XXL Volume on tuuheuttava ja aavistuksen jauhoinen, joka aiheuttaa tyveen hieman ritisevää tuntumaa, niin uusi XXL Volume Spray on hienojakoisempi tuuheuttaja. Siinä tuntuu selkeästi vahvempi pito, mutta ei ehkä ole niitä kaikista freesaavimpia kuivashampoita. Tällä tarkoitan sitä, että tyvi todella tuntuu siltä, että siellä on pitoa lisääviä aineita, sekä karheutta. Kuitenkaan tyvi ei tunnu jauhoiselta, eikä hiuksia käsitellessä tunnu sitä ritisevää ja ratisevaa tunnetta.

Kun perinteinen XXL Volume tuoksuu vähän tympeältä, niin tähän Stylist -sarjan XXL Volume Spray -kuivashampooseen on ujutettu hauska tutti frutti -karkkimainen tuoksu. Jos ei pidä tuoksuista, niin silloin suosittelen enemmin perinteistä XXL Volumea. Jos taas kaipaa sellaista makeaa tuoksua kuivashampooseensa, niin kannattaa valita uutuus.

Minun on vaikea päättää kummasta pitäisin enemmän? Batiste Stylist XXL Volume Spray antaa huikean pidon ja runsaasti tuuheutta, sekä tuoksuu minusta kivalle. Ihanaa, kun tyvi ei ritise ja ratise tärkkelyksisen kuivashampoon vuoksi. Koen tämän sellaiseksi parannelluksi versioksi vanhasta XXL Volumesta.

En kuitenkaan voi sille minkään, että silti pito on hieman liian tiukka minun hiuslaatuuni. Saan olla varovaisempi annostelussa. Erityisesti silloin huomaan vähän turhan tiukan pidon omalle hiuslaadulleni, kun hikoilen. Tyvi menee todella kovaksi hikoilun vuoksi. Mutta jos ei hikoile, tyvi pysyy irtonaisempana.

batiste1

Kuitenkin loppuyhteenvetoni Batisten uutuudesta on se, että pidän siitä ja tulen ostamaan tätä uudestaan.

Jos olet kokeillut Batisten XXL Volumea, ja pidit siitä, niin suosittelen kokeilemaan tämänkin. Nämä Batisten XXL Volume -kuivashampoot ovat enemmän heille, jotka käyttävät kuivashampoota tuuheuden vuoksi. Jos kuivashampooltaan hakee lähinnä freesaavia ominaisuuksia, niin kannattaa kokeilla jotain muita. Batisten ne ”tavalliset” kuivashampoot eri tuoksuilla ovat juuri sellaisia kivan freesaavia. Eivät niinkään anna pitoa, eivät karhenna voimakkaasti ja imevät itseensä tehokkaasti hiuksissa olevaa rasvaa.

Hinnaltaan Batiste Stylist XXL Volume Spray on 7-8 euron välillä. Kooltaan pullo on 200 ml. Minulla tuo määrä riittää 1-2 kuukaudeksi.

Kaikkihan eivät ihastu kuivashampooseen ja toisille se on aivan must joka päivä. Minulle kuivashampoo on hyvin tärkeä tuote ja minulla on erilaisia kuivashampoita erilaisiin tarpeisiini. Jos haluan volyymia, siihen on omansa, ja jos haluan freesata rasvoittuneita hiuksia, niin siihenkin on omansa. Jos taas haluan häivyttää tyvikasvua tai taittaa tyven lämpöisyyttä, niin niihinkin löytyy omat kuivashampoot.

Oletteko kokeilleet molemia Batisten volyymikuiviksia? Koitteko näiden eroavaisuudet samalla tavalla, kuin minä?

Kivaa torstaita! Minulla on tänään koulussa Ruotsin tasokoe. Jag talar inte svenska! Joten pääsen tasan varmasti valmentavalle kurssille. Noh, saanhan siitä sen 5 opintopistettä plakkariini, sekä tuikitärkeää kertausta. Viikko on ollut raskas, sillä informaatiota ja uutta on niin paljon. Mutta olen silti aivan innoissani ja odotan jokaista koulupäivää malttamattomana. Huikea tunne! Palaan varmaan lauantaina aiheeseen ja kerron vähän enemmän viikostani.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X