DIY

Vanhalle Cushionille uusi käyttötarkoitus

7.1.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Eilen oli postaus siitä, miten Cushion-meikkivoiteiden pakkauksen, sienen ja vipan saa kaikista kätevimmin puhdistettua. Uskokaa, mutta se ei ole aivan niin helppo juttu, kuin voisi kuvitella.

cushionpuhdistus2

Nyt kun Cushion on puhdistettu, sen voi täyttää uudelleen haluamallaan meikkivoiteella. Kannattaa huomioida meikkivoiteen koostumus, jotta idea toimii. Meikkivoiteen tulee olla riittävän ohutta.

Mutta entäs jos haluaa ostaa uuden Cushionin tai ko. meikkivoiteen pakkaustapa ei tuntunut itselleen käytännölliseltä? Miten tuon rasian sienineen voisi hyödyntää johonkin muuhun?

siveltimienpikaputsaus5

Miten olisi sivellinputsari? Ostin kesällä itselleni uuden Lancômen Cushionin, joten minulle jäi vanha rasia. Koska laivalla ei ollut täyttöpakkauksia, ostin sieltä kokonaan uuden.

siveltimienpikaputsaus4

Halusin hyödyntää tyhjän Cushionin jollakin tavalla. Mietin, että minkälainen tuo olisi siveltimien puhdistuksessa?

siveltimienpikaputsaus11

Imeytä rasiassa olevaan sieneen sivellinputsaria. Huomioi tässä, että mitä enemmän kaadat putsaria, sitä kosteimmiksi siveltimet tulevat. Hyvin pienellä tipalla nestettä saat puhdistettua siveltimet niin, että ne ovat lähes välittömästi käyttövalmiita. Kosteammalla saat siveltimet puhtaammiksi, mutta ne jäävät myös kosteammiksi.

siveltimienpikaputsaus1

Testaamistani sivellinputsareista paras on tässäkin käyttötavassa Kicksin Brush Cleanser -suihke. Puhdistaa tehokkaasti jopa voidemaisista tuotteista, että kuivahtaa voimakkaan alkoholin vuoksi äärimmäisen nopeasti. Meille ammattilaisille tärkeimpiä ominaisuuksia sivellinsuihkeissa.

siveltimienpikaputsaus14

Kun haluttu kosteus on saavutettu sienessä. voidaan sitä käyttää siveltimien puhdistukseen. Näytän nyt omilla siveltimillä. Minulla on näissä kuvissa hyvin nihkeästi sivellinputsaria imeytettynä sieneen.

siveltimienpikaputsaus15

Aloitetaan luomivärisiveltimestä, jossa on tummaa luomiväriä.

siveltimienpikaputsaus17

Sivellintä pyöritellään sienessä. Mitä kevyemmällä liikkeellä pyörittelet, sitä vähemmän kastelet sivellintä.

siveltimienpikaputsaus16

Jos haluat siveltimen välittömästi käyttöösi, kannattaa sitä kuivata kevyesti pyyhkeeseen tai paperiin ennen käyttöä. Alkoholi haihtuu kyllä nopeasti, mutta ei ihan niin nopeasti, että heti siveltimen voisi ottaa käyttöönsä ilman kuivaamista.

siveltimienpikaputsaus6

Näytän vielä siveltimellä, jossa on valkoiset harjakset ja hyvin tummaa luomiväriä.

siveltimienpikaputsaus7

Puhtaaksi lähtee, mutta näin tiivistä sivellintä, kuin tämä MACin 219, ei saa vitivalkoiseksi. Sivellin ei kuitenkaan päästä enää tummaa luomiväriä, joten se on valmis käytettäväksi vaalean luomivärin levitykseen.

siveltimienpikaputsaus

Kaikista näppärimmäksi tämän koen voidemaisten silmämeikkituotteiden puhdistukseen siveltimistä. Tiedättehän, Anastasian Dipbrow Pomade -kulmaväri ja geelilinerit on aina puhdistettava siveltimestä, koska niitä ei voi puhdistamatta käyttää seuraavana aamuna. Minulla oli kuivahtaneet geelilinerit ja kulmavärit siveltimissä ja silti lähti puhtaaksi. Kätevintä on pyyhkäistä sieneen siveltimet heti käytön jälkeen. Näin ne lähtevät helpommin ja nopeammin, ja siveltimet odottavat puhtaana seuraavana aamuna.

siveltimienpikaputsaus3

Cushioneissa on tiivis kansi, joten sivellinputsarinen sieni säilyy kosteana, eikä alkoholi pääse haihtumaan. Sieni pestään aina, kun se on muuttunut sen verran likaiseksi, että se ei enää puhdista.

Käytännössä totesin tämän siveltimien pikapuhdistuksen hyväksi luomiväri- ja rajaussiveltimille. Myös pienemmät kasvosiveltimet puuterisien tuotteiden käyttöön ovat olleet käteviä pikapuhdistaa näin. Meikkivoidesiveltimet ja suuret kasvosiveltimet ovat epäkäytännöllisempiä. Suuria siveltimiä ei pääse pyörittelemään sieneen sen pienen koon vuoksi. Meikkivoidesivellin on usein jo saippua ja vesipesussakin työläämpi, kuin puuteriset tuotteet. Huulipunasivellin on myös mahdoton saada täysin puhtaaksi pigmenteistä. Se myös sotkee sienen sen verran pahasti, että se tulisi pestä ennen seuraavaa käyttökertaa.

siveltimienpikaputsaus12

Eli luomivärisiveltimien ja rajaussiveltimien pikapuhdistuksessa näppärä tapa antaa uusi käyttötarkoitus turhaksi jääneelle Cushionille. Kevyellä pyyhkäisyllä saa siveltimestä liiat luomivärit pois ja heti käyttövalmiiksi. Siveltimet voi pyyhkäistä heti käytön jälkeen kosteammassakin sienessä ja asettaa valmiiksi odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Olen sitä mieltä, että tällaisella siveltimet eivät kastu niin märiksi ettei niitä voisi heti asettaa pystyasennossa sivellinkuppiin. Tuskin kukaan uittomäriksi siveltimiään kastelisi. Alkoholi haihtuu kuitenkin nopeammin, kuin vesi ja neste on lähinnä harjaksien päissä. Neste ei siis valu harjaksen tyveen ja heikenne liimauksia. Jos siveltimet kastelee puhdistuksessa aivan märiksi, niin en tietenkään suosittele pystyasentoon jättämistä.

Meikkivoidesiveltimeni, suuret kasvosiveltimeni ja ylipäänsä siveltimet työssäni puhdistan suihkeen ja paperin avulla. Työssä hygieniasyistä. Miksi sitten vanhan Cushion-meikkivoiteen rasia ja sieni olisivat parempi, kuin suihke ja paperi? Noh, tavallaan ekologisuus. Uusi käyttötarkoitus turhaksi jääneelle pakkaukselle ja paperijätteen vähentyminen. Aika harva varmaan jaksaa siveltimiään pestä vedellä päivittäin, ainakaan kaikkia. Siksi pikaputsaukset ovat käteviä. Tässä yksi vinkki, jota voi ainakin kokeilla tyhjälle Cushionilleen. Jos ei tykkää tai osoittautuu tarpeettomaksi, niin mitäänhän ei menetä. Sieni on kestävää materiaalia, mutta taatusti se alkaa jossain vaiheessa hajoamaan.

En ole testannut niitä kuivia puhdistussieniä luomivärisiveltimille. Ne vaikuttavat kyllä käteviltä, mutta nehän toimivat vain lähinnä luomivärisiveltimille. Mitään voidemaisia niillä ei voida puhdistaa. Etuna on siveltimen täydellisesti kuivana pysyminen, mutta tällä minun vinkkaamallani pikapuhdistuksella saadaan myös desinfioitua siveltimet. Eli pöpöt eivät siirry meikkituotteisiin.

Meinaako kukaan kokeilla tätä?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme