Glitz & Glam

Vieraana Kauneuslinnassa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Reissuni Helsinkiin jatkuu. Eilisessä postauksessa olimme Face Helsingin järjestämässä seminaarissa ja tänään Kauniaisissa Aila Airon Kauneuslinnassa. Eilinen seminaaripostaus löytyy täältä ja postasinhan minä bonuspostauksenkin huhtikuun LivBoxista ja Stockmannin Hullujen Päivien ostoksistani, jotka löytyvät täältä.

Matkustimme junalla Helsingistä Kauniaisiin ja asemalta otimme… eikun tilasimme ja odotimme melkoisen kauan taksia. Olimme loppujen lopuksi hieman myöhässä, eli minä, Kosmetiikkaobsessio -blogin Annie, Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia, Mustaa Kajalia -blogin Heidi ja One of Beauty’s Daughters -blogin Duvessa.

Kun vihdoin pääsimme perille, niin siellä meitä odottikin muista bloggaajista vain Piece Of Panda -blogin Panda ja Pakolliset – tai ainakin melkein! -blogin Mohn. Kyseessä olisikin erittäin intiimi ja rauhallinen bloggaajien tapaaminen Kauneuslinnassa. Ai, kun ihanaa!

Aloitimme kuohuvilla ja samalla meille kerrottiin hieman Aila Airosta ja hänen uraa uurtavasta urasta.

Aila Airo valmistui kosmetologiksi vuonna 1946. Hän perusti omaan kotiinsa pienen vastaanoton. Aila jakoi mielellään tietoa ja neuvoja ihonhoidossa ja muutenkin kauneuteen liittyvissä asioissa, sillä hän ensimmäisenä Suomessa järjesti kuluttajille kursseja ihonhoidosta ja meikkauksesta. Aila teki työtään suurella intohimolla ja rakkaudella siihen mitä teki. Liiketoiminta laajeni jo 60-luvulla, kun Aila perusti oman kauneushoitolan ja ammattikosmetiikan maahantuonnin. Suomen ensimmäinen kosmetiikan erikoisliike oli nimeltään Beautybox, joka avasi ovensa vuonna 1964.

Todella kiintoisaa, että liikkeellä oli noin moderni nimi tuohon aikaan. Katselimme ihaillen missä kaikkialla Aila Airo on ollut ja vaikuttanut. Suurin ja ”magein” juttu oli, kun Aila oli Helena Rubinstein -kosmetiikkabrändin jossakin gaalassa tmv. Wauh! Mahtavaa! Vuosikymmen oli jotain 1960-1970 -lukua.

Valitettavasti Aila Airo on jo menehtynyt, mutta hänen tyttärensä jatkavat hänen elämäntyötään ja seuraavakin sukupolvi on astunut mukaan. Ihanaa, että tälläisiä perheyrityksiä vielä on olemassa. 🙂 Tästä syystä kirjoitan itse tätä postausta suurella innolla ja sydämellä.

Aila Airon tytär, joka on jatkanut äitinsä yritystä, kävi meitä tervehtimässä.

Yleensä meistä bloggaajista pidetään hyvää huolta. Tarjolla oli juomaa ja pientä syötävää.

Kahvikupit olivat niin tyylikkäät ja ihanan romanttista tyyliä edustavaa, kuten kaikki Kauneuslinnassa. Esittelen teille vielä Kauneuslinnaa enemmänkin postauksen edetessä.

Nämä ruisnapit… nams! Söin… monta! 😛

Kaunista pikkusyötävää oli tarjolla ja kaikki maistui juuri niin hyvälle, kuin näyttikin.

Artdeco on minulle tuttu kosmetiikkabrändi ennestään, mutta en tienyt, että Artdecon maahantuonnin takana on näin herttaisen ihana perheyritys. Artdecolta ilmestyy vähintään neljä kertaa vuodessa kausikokoelma vakiotuotteiden lisäksi. Tässä tuorein kokoelma Tribal Sunset Bronzing Collection.

Artdecolta löytyy myös mahtavan burlesquen pinnalle nostaneen Dita Von Teesen omaa nimeänsä kantava kosmetiikkasarja. Dita on kyllä niin kaunis ja hänen seksikkyytensä on vertaansa vailla.

Sitä en tienyt, että Artdeco oli ensimmäisiä kosmetiikkamerkkejä, joilta sai itse kasata haluamansa paletin. Tässä ominaisuudessa näkyy se ammattilaisille suuntautuminen, mutta samalla kuluttajat itsekin pääsevät nauttimaan ko. edusta. Artdeco on ns. hoitolasarja, eli sitä ei myydä muualla, kuin kauneushoitoloissa ja yksi porvoolainen kemikalioliike jälleenmyy Artdecoa.

Aila Airo Kauneuspalvelut maahantuo myös muitakin kosmetiikkamerkkejä, kuin Artdeco. Tässä kuvassa Phyris Time Release -tehoseerumeja ja muita ihonhoitotuotteita.

Kuvassa hyllyn täydeltä kiinnostavia Dr. R.A. Eckstein BioKosmetik -tuotteita. Dr. R.A. Eckstein on farmaseuttinen ja biokosmeettinen ihonhoitomerkki, jota hoitoloissa käytetään ja jälleenmyydään.

Dr. R.A. Ecksteinin nimestäkin voi jo päätellä, että kyseessä on saksalainen merkki. Lisäksi Aila Airo Kauneuspalvelut maahantuo dermaviduals nimistä ihonhoitomerkkiä. Dermaviduals on minulle jostakin tuttu nimi, mutta en valitettavasti muista, että mistä.

Piece Of Panda -blogin Panda sai meikin kasvoilleen ja me samalla esittelyä demomeikissä käytetyistä tuotteista ja niiden käytöstä. On aina mahtavaa nähdä ja kuulla toisten meikkaajien työtapoja. Olen pitkään miettinyt lopettaa kaavoihin kangistumista, jota minulle on jo tapahtunut siveltimien suhteen. Teen aina saman mallisilla siveltimillä tietyt ehostukset, joten sainkin hyvän muistutuksen viuhkasiveltimen käytöstä varjostuksiin. Olen kokonaan unohtanut, että minun onkin pitänyt ottaa viuhkasivellin käyttöön, jotta näen, että olisiko se minusta parempi, kuin viistopäiset kasvosiveltimet?

Artdecon kynsilakkastandi… oih, kaunista!

Vielä lisää Artdecon standejä.

Sitten meillä alkoikin kierros Kauneuslinnassa, eli tilojen esittelyä. Kuvailin siellä täällä aina, kun näin jotain kaunista. Näin aika paljon kaikkea kaunista.

Minna itse peilin kautta kuvassa vol. 1. Upea peili! Tässä näkeekin tyylikkään kuvaustyylini. 😀 Minulla oli ensimmäistä kertaa pokkari kokoinen järkkäri käytössä. Nikon on hyvä kamera näille reissun päällä olemisille.

Parfyymipullo? Huh, on sillä kokoa.

Kauneuslinna on kauniin valkoinen, vanhanajan romanttinen ja raikas sisustukseltaan.

Näkymää portaikolta kuvattuna.

Aila Airon ensimmäinen asiakastuoli, joka oli tuohon aikaan luksusmainen, koska siinä oli oikein pehmusteet. Hymähtelen hieman. ;D Ajat ovat muuttuneet ja niin ovat tuolitkin. Kuvassa näkyvät heijasteet tulevat katossa roikkuvasta kristallikruunusta, joita itseasiassa oli monessa huoneessa.

Holvikaarisista ikkunoista on näkymä järvelle.

Ihania!

Näytän lähes muotibloggarilta, kun kuvailen itseäni peilin kautta… ainoastaan se muoti ja tyyli puuttuu. 😀

Kauneuslinnassa on kivoja yksityiskohtia lattiasta…

… kattoon.

Kyseenomaisena päivänä informaation tulva on niin suuri, että kaikki ei millään jäänyt mieleeni, vaikka kuinka yritin. Joka tapauksessa Kauneuslinnassa on jonkinlainen kokovartaloa hoitava high tech -laite. Muistankohan oikein, että laitteella tehtiin vichy-suihkuja?

Minun oli aivan pakko kuvata Kauneuslinnan WC. Anteeksi, että minä olen pilaamassa kauniin kuvan.

Lavuaari on niin kaunis, vaikka ei edustakaan omaa sisustustyylini suuntaa, mutta silti pidän erilaisista tyyleistä. Oma tyylini on modernimpi ja pelkistetympi.

Sain tietää, että Kauneuslinnasta voi tilata tuotteita, kuten esimerkiksi Artdecon meikkejä. He toimittavat kuluttajille postitse. Tosin kannattaa ensin tutustua tuotteisiin Artdecon sivuilla, sitten tiedustella saatavuutta ja hintaa Aila Airo Kauneuspalveluilta. Oikeasti Aila Airo Kauneuspalveluiden kannattaisi liittää palveluihinsa oma verkkokauppa. 🙂 Minusta Artdecolle olisi kysyntää, jos vain tietoisuus kasvaisi. Artdeco ei kuitenkaan ole kallis kosmetiikkamerkki, mutta silti ammattilaatuinen ja se mikä siinä on kiehtovaa on se, että ammattilaismerkki, jolta ilmestyy kausikokoelmia!

Tietysti saimme täältäkin mukaamme tuotteita kokeiltavaksi.

Kaikkea kivaa ja mielenkiintoista. 🙂 Tuo kuvassa näkyvä kynä on väritön huultenrajauskynä. Ihastuin siihen esittelyssä, että minun oli aivan pakko saada itselleni myös sellainen. Olen kauan ollut hankkimassa väritöntä huultenrajauskynää, mutta aina se on vain unohtunut. Olin ostamassa kynää itselleni, mutta valitettavasti (minun onnekseni) Kauneuslinnassa oli kassa nurin uuden päivityksen vuoksi. Meille oltiin niin kultaisia, että jokainen sai valita vielä yhden haluamansa tuotteen kassinsa ja minä tietysti halusin tuon kynän. Hirveesti en tiedä Artdecon tuotteiden hintoja, mutta ko. kynän hinta olisi ollut 7,90 €, eli edullinen.

Esittelen näitä tässä ajanmittaan. Artdecolta sain tosiaan sen huultenrajauskynän, huulikiillon, luomiväripaletin, kasvopapereita, silmämeikinpohjustajaa, suihkutettavaa ”bronzeria” vartalolle ja kuorintaa käsille. Dr. R.A. Ecksteinilta kynsinauhaöljy ja Phyrisiltä UV-suojaavan seerumin.

Tämä Dita Von Teesen meikkisarjasta löytyvän luomiväripaletin halusin heti vilauttaa teille. Kaunis! Pakko sanoa, että pakkaus, rasia ja luomiväri pinnalta on kuin minkä tahansa selektiivisen kosmetiikkamerkin kausituote. Kovasti tulee Yves Saint Laurent mieleeni.

Saimme myös lahjakortit ilmaiseen ihoanalyysiin ja kevyeen meikkiin. Valitettavasti tämä jää minulta käyttämättä, koska en kuitenkaan niin usein käy Helsingissä, saati sitten Kauniaisissa. Laittakaas kommenttia jos joku haluaa tämän lahjakortin, niin arvon sen jollekin teistä, jolle se on hyödyllisempi. 🙂 Tai jos tulee vain yksi joka haluaa lahjakortin, niin eipä tarvitse edes arpoa.

Kuten aina, niin taas tuntui, että aika meni siivillä. Olikin kotiinlähdön aika. Pidin erittäin paljon tästä lämminhenkisestä ja intiimistä bloggaajien tapaamisesta, jonka Aila Airo Kauneuspalvelut meille järjesti. Ihanan vapaamuotoinen, eikä meitä pommitettu enää pitkillä luennoilla, vaan saimme aidosti rentoutua ja jutella vapaasti. I love it! Sen verran vinkkaan paikallisille ja yleensä pk-seutulaisille, että Aila Airon Kauneuspalveluilla saa järjestää juhlia ja illanviettoja. Tästä linkistä löytyy hinnasto ja palveluja. Minulle niin olisi kelvannut polttarit tai vaikka synttärit Kauneuslinnan kauniissa miljöössä ja rakennuksessa. Ja tämähän ei ollut maksettu mainos, sillä sellaisia ei ole Glitz & Glamissa. 😉 Inhottavaa, että joudun edes sanomaan sellaisesta, mutta haluan välttää väärinkäsityksiä.

Oikein ihanaa ja keväistä viikonloppua! Nyt osallistumaan tuon ihoanalyysin arvontaan. 😉

X