Glitz & Glam

Viileämpi meikkilook

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Täällä etelässäkin ehti olla jokunen pakkaspäivä (ennen tätä ”takakesää”, joka nyt tuli), josta inspiroituneena tein pitkästä aikaa normaalia viileämmän meikin.

Vaikka hiukseni ovatkin nykyään hyvin lämpöiset, niin yllättävää kyllä, viileät sävyt toimii edelleen. (uudempien lukijoiden kannattaa käydä katsomassa 2-3 vuoden takaisia kuvia, joissa minulla on jopa sinimustat hiukset) Siksi ei kannata olla liian jyrkkä lämpöisien ja kylmien sävyjen suhteen. Värianalyysit eivät ole mikään absoluuttinen totuus. Ne ovat kuitenkin vain ihmisen mielipiteitä siitä, mikä sopii ja mikä ei. Ne ovat viihdyttäviä ja suuntaa-antavia, mutta ei niitä orjallisesti kannata noudattaa. Jos värianalyysin tulos on ollut kylmä, niin ei siitä kannata pitää kiinni kynsin ja hampain. Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia sävyjä lämpöisistäkin. Pelkästään kultaisia luomivärejä löytyy se tuhat ja yksi eri variaatiota, jos esimerkiksi kulta kiehtoisi silmämeikissä. Olen ollut ennen sitä mieltä, että lämmin punainen ei sovi minulle huuliin tai sininen silmiin. Kyllä ne vain ovat sopineet, kun rohkeasti olen karistanut päähänpinttymäni ja päättänyt saada ne toimimaan itselläni.

Meikkini on loppujen lopuksi hieman erilainen, kuin yleensä. Eihän tässä mitenkään erikoisuutta tavoitella, mutta pienillä jutuilla se on hyvin erilainen, kuin se mitä eniten suosin.

Testailin IDUN Mineralsin luomiväriä ja meikkipohjaa. Nekin rajan viileällä puolella olevia sävyjä. Meikkipohjasta ja luomiväripaletista tulee myöhemmin sitten esittelevämpi ja kertovampi postaus.

Tämän meikin olennaisimmat tuotteet ovat:

– IDUN Minerals meikkivoide (puuterinen mineraalipohja), sävy Ingrid
– IDUN Minerals luomiväripaletti, sävy Lejongap
– Illamasqua poskipuna, sävy Morale
– Lumene huultenrajauskynä, sävy Mallow / Malva
– Lancôme Gloss in Love -huulikiilto, sävy Pink Carat

Illamasquan Morale on erittäin hohtava poskipuna. Sen kanssa saa olla hyvin varovainen, sillä överit syntyvät hyvin helposti. Olen reilu vuosi sitten esitellyt Illamasquan poskipunia tässä postauksessa.

Huulimeikki on myös tällä kertaa hieman eri tavalla tehty, kuin mitä yleensä suosin. Väritin huuleni kauttaaltaan malvan sävyisellä rajauskynällä ja sen päälle levitin läpikuultavan ja shimmerisen Pink Carat -huulikiillon. En kuviin saanut Pink Caratin hienoa flashia, joka säihkyi pinkkinä ja sinervänä. Aika cool efekti! Pakko kokeilla uudestaan. Keksin vihdoin käyttötarkoituksen tälle ko. huulikiillolle.

Silmämeikkiinkään en ole käyttänyt sitä kaikkein tyypillisintä tapaani. Tein silmämeikistä todella ”valoisan” käyttämällä highlightia hyvin pitkälle liikkuvaa luomea.

Käytin Lejongap -paletin vaaleinta sävyä kulmaluulla, silmän sisänurkassa ja 2/3 osaa liikkuvasta luomesta. Luomivakoa varjostin paletin toiseksi vaaleimmalla sävyllä, joka on beige. Ulkonurkassa paletin tummin sävy. Tein rajauksen samalla luomivärillä, viistopäistä sivellintä käyttäen.

Alaluomella paletin toiseksi tumminta hyvin hentoisesti ja alaluomen ulkonurkassa paletin tummin sävy.

Tällä tavalla tehty meikki on todella valoisa, mutta ulkonurkan tumma varjostus tuo syvyyttä ja muotoilee silmää. Katseesta tulee ns. intensiivinen.

Vaikka tässä intouduin todella viileistä meikeistä, niin kyllä minä silti edelleen käytän lämpimiäkin. Luomiväreissä erityisesti.

Onko teidän syysmeikki lämmin vai viileä? Minulla syksy alkaa kallistumaan viileämmälle puolelle.

IDUN Mineralsin tuotteet saatu kauneusmessuilla maahantuojalta.

Lue myös

X