Glitz & Glam

YSL Top Secrets BB Cream

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

CC-voiteet tulevat kovalla kohinalla, mutta vielä voi tehdä suuria löytöjä BB-voiteiden valikoimista. Löysin BB-voiteen, joka on heleyttävin, kevyin, ihoa hoitavin ja lisäksi riittävän vaalea minun talvi-iholleni!

Yves Saint Laurent Top Secrets -sarjan BB Cream. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta YSL:n tuotteista, mutta toki aina jonkinlainen mielikuva merkkeihin ja brändeihin muodostuu, vaikka ei tuotteista kokemusta olisikaan. Pidän Yves Saint Laurentia hyvin tyylikkään seksikkäänä kosmetiikkabrändinä. Lausukaapa ääneen Yves Saint Laurent… Hyvin seksikäs ja sensuelli. Tiesittekö, että Yves Saint Laurent sai töitä jo 17-vuotiaana Christian Diorilta ja oli Diorin muotitalon johtaja Christian Diorin kuoltua? Yves Saint Laurent johti kolme vuotta Diorin muotitaloa ennen, kuin perusti oman nimeään kantavan muotitalonsa. Nykyään Yves Saint Laurentin tuotemerkki kuuluu muotitalo Guccille ja L’Orèal omistaa Yves Saint Laurent Beauté brändin. Siinä pieni tietoisku Yves Saint Laurentista.

YSL Top Secrets BB Cream on All-In-One voide, se korjaa, tasoittaa, heleyttää, suojaa ja kosteuttaa ihoa. Voide sisältää yhdistelmän pigmenttejä ja helmiäishiukkasia, joka peittää pieniä ihon virheitä, tasoittaa ihon sävyä ja heleyttää luonnollisesti. Aurinkosuoja, eli SPF on huikeat 25. Sanoisin melko riittäväksi päiväkäyttöön aurinkoisesta päivästä huolimatta.

Voide on pakattu yksinkertaiseen muovituubiin, jossa on kuitenkin ripaus Yves Saint Laurentin glamouria fiilistä kultaisen peilaavilla pahvikotelolla, korkilla ja teksteillä tuubin kyljessä.

BB-voiteen INCI-listaa kurkatessa huomaa, että viiden ensimmäisen raaka-aineen joukosta löytyy veden lisäksi Glyseroli, joka on kosteusvoiteissa käytetty vettä sitova raaka-aine, Propyleeniglykoli, kosteuttava ja ihoa hoitava ainesosa (voi aiheuttaa allergisoituneilla herkkyysreaktioita), 2-etyyliheksyyli-4-metoksikinnamaatti, UV-suodatin, Dodekametyylisykloheksasiloksaani, silikoni. Eli alkupäästä löytyykin jo ne oleellisimmat kosteuttava, hoitava, aurinkosuoja ja ihoa tasoittava silikoni. Tuote on parfymoitu, kuten INCI-listasta näkeekin. Luonnehtisin tuoksua, että se ei ole liian voimakas, mutta tuoksuu kuitenkin selektiivisen kosmetiikan omaiselle, jos tiedätte mitä sillä tarkoitan? Tuoksu kuitenkin tuntuu haihtuvan hetken päästä, kun voide on levitetty kasvoille.

Sävyvaihtoehtoja on kaksi, vaalea ja medium. Minulla on vaalea sävy.

Voide on miellyttävän tuntuista koostumukseltaan. Täyteläisen tuntuista, olematta kuitenkaan erityisen paksua.

Kuten näette, niin vaalea sävy on vaaleampaa, kuin käsieni iho, joka on kasvojeni ihoa tummempi.

YSL:n BB-voide levittyy unelma helposti ja jättää ihanan kevyen ja huomaamattoman pinnan iholle. Sävy sulautuu oman ihon sävyyn täydellisesti, vaikka kädelle swatchattuna sävy eroa olikin. Ihanaa, että näin vaalea BB-voide, joka ei tarvitse minkäänlaisia kikkailuja. Pieni määrä riittää koko kasvoille ja vain sormin levittämällä saa tasaisen lopputuloksen. Yhtä helppoa, kuin kosteusvoiteen levitys kasvoille.

YSL:n BB-voidetta voidaan käyttää myös pohjustajana meikkivoiteen, puuterisen tai mineraalimeikkipohjan alla. Tällöin saadaan kasvoille kosteutta, suojaa, heleyttä ja värierojen tasoitusta, niin ja tietysti myös peittävyyttä.

Ihanan huomaamaton, eikös vain? Entäs kasvoilla? Miten voide peittää ja häivyttää kasvojen virheitä?

Minulla ei ole kuvassa kosteusvoidetta, koska YSL:n BB-voide on ihanan kosteuttava ja ihoa hoitava, joten tässä tapauksessa jätän kosteusvoiteen käyttämättä, sillä oma ihoni ei vaadi enempää kosteutusta. Ihoni ei ole hirveässä kunnossa, oikeastaan se on oikein hyvässä kunnossa. (Meninpä taas sanomaan! Nyt saan taas kasan finnejä, kun menin ääneen sanomaan.) Hieman epätasaisen värinen iho on, mutta minulle tämä on jo hyvässä kunnossa oleva iho.

Ohut kerros YSL:n BB-voidetta ja muutamiin punoittaviin kohtiin sormin taputtelemalla kerrostettu meikkipohja. Minulla ei ole kuvassa vielä puuteriakaan. Silmien alla voide tasoittaa hieman tummuutta ja heijastaa valoa. Ihon sävy on kauttaaltaan tasaisempi, luonnollinen ja kuulas.

Puuterointi ja huulikiilto. Aivan käsittämättömän helppo ja nopea meikkipohja. Pssst… Huulikiiltona se Giorgio Armanin Coral 300 sävyinen kiilto. Eikös olekin ihanan sävyinen?

Kun haluan helpon, nopean ja heleän kauniin meikkipohjan, niin tämä Yves Saint Laurentin BB-voide on käyttämäni tuote. Näin kosteuttavalla ja luonnollisen tuntuisella BB-voiteella ei ole huippukestoa pysyvyyden kanssa, sillä pitkän päivän aikana voide hieman kuluu pois, mutta yllättävää oli se, että voide ei kuitenkaan keräänny ongelmallisimpaan kohtaani, eli otsan uurteisiin. Iho alkaa myös kiiltämään, eli tällä ei ilman puuterointia saa kasvoja pysymään täysin mattana, mutta kiilto ei ole rasvaisen näköinen, vaan sellainen luonnollinen. Voiteesta tuli minun HG-tuotteeni ja pelastukseni, jos nukumme pommiin lasteni kanssa jostakin. Äiti ehtii suitsaitsukkelaan levittämään kasvoille YSL:n BB-voiteen ja on hieman virkeämmän näköisenä viemässä lapsia neuvolaan tai esikoista päiväkotiin.

Kenelle suosittelen ja tulen suosittelemaan?

Todennäköisesti tämä voide tulee olemaan suosittelemani tuote kaikille aikuisemmille naisille ja oman ikäisilleni, joiden iho ei tarvitse enää suurempien finnien peittelyä, mutta iho vaatii jo muuta huolenpitoa, kuten kosteutusta ja suojaa auringon haitallisia säteitä vastaan. Lisäksi YSL:n BB-voiteella aikuisempi iho saa luonnollista heleyttä ja ihon pinta ja sävyerot tasoittuvat. Nuoremmilla on luonnostaan kaunis iho, joten mitä sitä peittelemään? Voide soveltuu myös nuoremmille, jos etsii ohutta ja luonnollista meikkipohjatuotetta. Monesti vain nuoremmat etsivät peittävintä meikkipohjatuotetta, koska luulevat omaavansa huonon ihon, vaikka näin ei olisikaan. En yleistä, mutta tälläisen seikan olen laittanut merkille itsestäni, tuttuvistani ja asiakkaistani.

Yves Saint Laurent Top Secrets BB Cream on selektiivinen kosmetiikkamerkki ja täten myös hieman hintavempi, kuin marketeissa myytävien merkkien BB-voiteet. 40 ml:n voide maksaa noin 48,00 euroa. Myyntipaikkoina toimivat selektiivisen kosmetiikan jälleenmyyjät, joita ovat mm. Sokos, Emotion, Stockamann ja Stockmann Beautyt. Lisäksi laivojen ja lentokenttien tax free -myymälät. Tarkistin laivojen nettisivuilta saatavuutta, mutta vielä ei löytynyt YSL:n BB-voidetta hinnastoista. Voi olla, että voidetta ei vielä löydy laivojen tax free -myymälöistä tai sitten hinnastoja ei vielä ole päivitetty. Voide on tullut myyntiin reilu kuukausi sitten, joten voi olla paljon mahdollista, että tästä syystä nettisivujen tietoa ei ole vielä päivitetty.

Pakko kertoa loppuun bongaukseni. Uusimmassa Elle -lehdessä oli tälläinen pieni tuotesijoittelu YSL:n BB-voiteesta. Aina yhtä hassua, kun bongaa juuri sen tuotteen lehdestä, jota itsekin testailee ja arvostelee. Tosin lehdessä on pieni virhe. Ainakin Yves Saint Laurentin BB-voiteen omassa paketissa lukee 40 ml, kun Ellessä näyttää lukevan 39 ml.

Onko kukaan teistä Glitz & Glamin lukijoista kokeillut YSL:n Top Secrets BB-voidetta? Jos voide vaikutti kiinnostavalta ja haluaisit kokeilla sitä ennen, kuin ostat, niin kannattaa kysäistä jälleenmyyjiltä testiin pienen näytteen verran. 😉 Kyllä niitä yleensä saa selektiivisiltä merkeiltä. Toki kyllä myyjät alkavat siinä vaiheessa hieman katsomaan ihmeissään, jos sama ihminen käy jatkuvasti pyytämässä näytteitä, eikä ikinä osta liikkeestä mitään.

Tuote on saatu blogin kautta.

X