Romanttisia elämyksiä Haikon kartanossa

Haikon historiallinen kartanorakennus on idyllinen paikka häihin ja muihin perhejuhliin. Haikon Kartanossa on järjestetty monia juhlia jo keisarin ajoilta asti ja lause kuuluukin, että ”Haikossa osataan juhlia”. Koska Haikon Kartano sijaitsee keskellä kaunista suomalaista luontoa, vietetään Kartanossa monesti kansainvälisiä häitä.

Haikko

Jos on isot häät mielessä, kannatta Haikon tilat varata ajoissa. Yleensä esimerkiksi 100 henkilön häät varataan jo 1-2 vuotta aikaisemmin. Haikon myyntipalvelussa toimii oma juhlapalvelu, joka auttaa hääparia hääjuhlan suunnittelussa. Haikko huolehtii kaikista yksityiskohdista ja hääpari vanhempineen saa nauttia tärkeästä juhlastaan.

Hääväen kuplivat maljat nautitaan yleensä kesäisin kartanon terassilla, josta aukeaa näkymä kartanopuiston ylle ja merelle. Mikäli hääväki saapuu Haikkoon esimerkiksi Porvoosta risteilyaluksella, on myös luontevaa nauttia maljat rantapuiston huvimajoilla. Kartanon kaunis Keltainen Salonki toimii myös monen hääparin onnittelumaljojen paikkana. Aurinkoisena päivänä puiston vihkipaviljonki on myös käytettävissä vihkimisseremoniaan.

KattausKartanon ravintolasalit ja – kabinetit on sisustettu vanhanajan, 1800-luvun loppupuolen, tyyliin. Jos haluaa häävieraat yhteen samaan saliin, Kartanon Romanov-saliin mahtuu pöytiintarjoiltavaan hääjuhlaan 150 henkilöä. Pienemmille hääseurueille löytyy Kartanossa kauniita kabinettitiloja.

Hääsali sisustetaan kauniisti kartanon vanhanajan henkeen. Kauniit saliin sopivat kukka-asetelmat, pöytäliinat ja taidokkaasti taitellut kangasservetit viimeistelevät hääjuhlan. Haikon keittiölle hyvä ruoka on aina kunnia-asia ja keittiöpäällikkö on suunnitellutkin huolella häämenukokonaisuuksia. Häämenuissa löytyy sekä pöytiin tarjoiltavia menuita että hääbuffettarjoiluita. Hovimestareiden suosittelemat menuihin sopivat viinit kruunaavat aterian.

MorsianHääparin ja häiden järjestäjien kannattaa saapua Haikkoon jo päivän pari ennen häitä. Häitä edeltävät päivät voi nukkua hyvin hotellihuoneissa ja nauttia ja hemmotella itseään ennen tärkeää H-hetkeä. Kylpylässä on  paljon erilaisia kylpylähoitoja, samalla Haikon kampaajalta ja kosmetologilta saa juhlameikit ja –kampaukset. Juhlissa voivat vieraatkin viihtyä pitempäänkin, sillä kylpylä- ja kartanohotelleista majoitustilaa löytyy yhteensä yli 200 huonetta. Kartanossa on yksilöllisesti sisustetut, romanttiset hotellihuoneet; Kylpylähotellissa viihtyisät, modernit huoneet. Kartanon aamiaisbuffet sekä kylpylän allasosaston ja kuntosalin käyttö sisältyvät kaikkiin majoituspaketteihin.

 

Hotelli Haikon Kartano sijaitsee meren rannalla, 14 hehtaarin puiston ympäröimänä. Helsingistä ja lentokentokentältä matkaa vain 45km eli reilu puoli tuntia, Porvoon vanhasta kaupungista 7 km.

Pieniä kabinetteja hääseurueille:

Louis Sparre

Viehättävä kabinetti, jossa Louis Sparren Iris-tehtaan suunnittelemat kalusteet. Yksityistilaisuuksiin upea kattaus pitkään pöytään 22 vieraalle.

Kello-kabinetti

Valoisa kulmakabinetti pienten seurueiden yksityiskäyttöön. Jykevät visakoivukalusteet ja leveä 12 hengen pöytä.

Kirjasto

Intiimi huone Keltaisen Salongin vieressä. Pienen seurueen maljojen nostoon tai kahvipaikkana. Tilaa 10-15 henkilölle.

Lisää Haikon kartanon kiehtovasta historiasta.

Lisää tietoa hääjuhlista Haikon nettisivuilta.

www.haikko.fi

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *