Havaintoja parisuhteesta

10 tärkeää asiaa blogistani kaikille lukijoille!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Haluan korjata muutaman harhaluulon, joka muutamille lukijoilleni on välittynyt tekstieni sisällöstä. Samalla haluan muistuttaa muutamasta erittäin tärkeästä asiasta.

 

  1. Minusta pitkä parisuhde on kaunis asia. On arvostettavaa, että kaksi toisensa löytänyttä osaa pitää rakkauden liekkiä yllä vielä vuosikymmentenkin jälkeen suhteessaan ja parisuhteesta ei ole tullut pelkkä yhteinen tapa. Suuri kunnioitus heitä kohtaan.

 

  1. Kirjoitan usein parisuhteesta kulmalla, joka kertoo parisuhteen ongelmista. Tämän teen omien ajatuksien ja arvopohjaani tukien ja esiintuoden. Minusta parisuhteen onnistumisen mittari ei ole suhteen pituus, vaan leveys. Kaksi vuotta kestänyt parisuhde on aivan yhtä kaunis ja arvokas kuin 20 vuotta kestänyt parisuhde.

 

  1. Parisuhde on hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeässä asemassa. Siksi kaunis ja hyvä parisuhde varmasti parantaa ihmisen hyvinvointia, mutta tyhjä ja kuluttava parisuhde heikentää ihmisen hyvinvointia. Siksi ihmisen ei oman hyvinvointinsa kustannuksella pidä olla väkisin itselle onnettomassa parisuhteessa. Siksi pidän eroja myös ihmisten hyvinvointia parantavina valintoina.

 

  1. Vaikka olen eropositiivinen, niin en teksteissäni anna koskaan ohjeita eroamaan. Kirjoitan eroa näkyväksi ja haluan luoda eron ympärille myös sen positiivisia vaikutuksia niin eronneille kuin lapsille.

 

  1. Tämä on henkilökohtainen blogi, jossa esittämäni asiat ovat henkilökohtaisia mielipiteitä ja ajatelmia. Minulla ei ole edes tarkoitus ottaa koko ajan ja joka tekstissä maailman kaikki ihmisiä ja osapuolia huomioon. Ei, koska tämä ei ole ammattiblogi, joka estäisi minua esittämään voimakkaitakin mielipiteitä. Tämä on henkilökohtainen blogi, jossa kuuluukin esittää omia mielipiteitä ja joissa oma arvomaailma kuuluukin voimakkaasti näkyä. Oikea tapa ei ole siis lähettää minulle viestejä, joissa on esitetty lista, että mistä en saisi kirjoittaa, vaan oikea tapa on lakata seuraamasta sivuani, jos tekstini aiheuttaa liikaa mielipahaa. Samalla kannustan ihmisiä perustamaan oman bloginsa, jossa voi kirjoittaa tekstejä oman arvomaailmansa mukaisesti.

 

  1. Haluan pohtia parisuhteita monelta eri suunnalta. Siksi pyrin toisinaan antamaan äänen myös itselle vieraasta tavasta. Luen myös aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja se on avartanut mieleni monelle eri asialle. Minusta niin sanottu perinteinen parisuhdemalli on kriisissä ja selvitäkseen hengissä tulevista vuosista, senkin on kyettävä muuttumaan ajan hengen mukaiseksi. Sitäkin puolta olen voimakkaasti tuonut viime aikoina esille ja se on tuntunut ärsyttävän joukkoa lukijoita.

 

  1. Minulle esitetään säännöllisesti toive, että kirjoittaisin enemmän isyydestä ja vanhemmuudesta tekstejä. Kirjoitan niitä kyllä joskus, harvakseltaan, mutta yhteiskunnallinen käyttäytyminen on tällä hetkellä helvetin alhaisella tasolla, joten en halua kirjoittaa aiheesta enempää, koska vanhemmuuteen liittyvissä asioissa kommenttikentille eksyy aivan liikaa sivistymättömiä moukkia. Haluan suojella lapsiani kiusaavilta aikuisilta.

 

  1. Joidenkin mielestä en osaa ottaa vastaan kriittistä kommentointia teksteistäni. Sitä en osaa itse arvioida, mutta sellaisen toiveen esittäisin, että jos tulette mukaan julkiseen keskusteluun tekstini alla olevalla kommenttikentällä, niin olkaa sitten valmis siihen keskusteluun, jos pyydän perusteita väitteille. Koska keskustelu menee nykyään aivan liian usein tällä tavalla:

 

Keskustelija: ”Kerran pettäjä, aina pettäjä.”

Ylläpito: ”Voitko esittää perusteluja väitteeseesi?”

Keskustelija: ”Olen huomannut, että sinun kanssasi ei saa olla eri mieltä, keskustelu päättyy minun osaltani tähän.”

 

  1. Sivustollani on edelleen nollatoleranssi kaikenlaisille solvauksille. Julkisena kirjoittajana voin kertoa teille, että poistamalla solvauksia ja solvaajia sivustoltani suojelen myös teitä hyvin käyttäytyviä heidän vihaltaan. Minulle kävi nimittäin toisella sivustollani niin, että minua sekä muita kommentoijia solvattiin sanoilla ”vajakki” ja ”kehari” saman ihmisen toimesta. Kyseinen solvaaja suuttui sankarinsa Jussi Halla-ahon kritisoimisesta niin paljon, että alkoi terrorisoimaan sivustollani olevia kommentoijia yksityisviesteillä. En pysty koko aikaa olemaan moderoimassa tätä vihakuonaa ja siksi hän ehti tekemään monen tunnin ajan tuhoa sivustollani. Tämä oli myös syy sille, miksi postin muutama viikko sitten tältä sivustoltani kokonaisen postaukseni erään solvaajan haukuttua lukijaani termillä ”läski”. En uskaltanut siinä kiireessä jättää päivitystä ilman vartijaa. Tätini on vaikeasti kehitysvammainen ja mitä ihastuttavin ihminen. Jos minun sivustollani aletaan käyttää tuollaisia termejä, niin (anteeksi karkea kielenkäyttöni), kommentoija lähtee hyvin nopeasti vittuun täältä. Puuttukaa tekin solvauksiin, jos en ole aina linjoilla sellaisen huomattuanne.

 

  1. Tulen jatkossakin kirjoittamaan sivustollani vaikeista parisuhteisiin liittyvistä teemoista, kuten esimerkiksi eroista ja pettämisistä. Minä en ole oikea ihminen kirjoittamaan tekstejä tuomiten tai sormi pystyssä paasaten. Minulle ihminen on enemmän ihminen kuin tekojensa summa. Koko seitsemänvuotisen blogihistorian aikana olen halunnut antaa ääntä armolle ja anteeksiannolle, en tuomioille ja rangaistuksille. Samaa tapaa sovittelen myös muussa elämässäni. Joten jos etsitte moraalisesti oikeaoppista blogia, niin se ei ole tämä. Tiedän parisuhteista yhtä vähän kuin kaikki muutkin. Siksi tästä aiheesta on niin ihana kirjoittaa, koska huomaa löytäneensä aina jotain uutta.

Lue myös

X