Havaintoja parisuhteesta

15 asiaa, josta huomaat, että olet yli etkä alle neljäkymmentä

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

1. Kävelet rauhaisaa rantapolkua pitkin kohti uimarantaa ja sanot lapsellesi, että onpa ihanan hiljaista ja rauhallista, johon tyttäresi vastaa, että eihän tässä hiljaista ole, kun heinäsirkat sirittävät niin kovaa. Keskityt kuuntelemaan, etkä siltikään kuule yhtään mitään.

2. Suurlähettiläiden biisi Elokuun 11 alkaa kuulostaa ihan hyvältä

3. Huomaat näkökentässäsi jonkun karvan ja arvelet sen olevan irronnut ripsi, kunnes huomaat peiliin katsoessa sen olevan pitkä ja taipuisa kulmakarva.

4. Huomaat kertovasi samoja huonoja vitsejä, joita itse vihasit teininä kuunnella, kuten valmiiksi revityistä farkuista, että onko sitä pitänyt rikkinäiset housut ostaa, kun samalla hinnalla olisi saanut ihan ehjätkin. Etkä edes ymmärrä olevasi saatanan nolo, vaan kuvittelet olevasi universumin hauskin mies.

5. Kuvittelet tietäväsi kaikesta kaiken, mutta oikeastaan et tiedä mitään yhtään mistään.

6. Huomaat kirjoittavasi ja julkaisevasi blogitekstin saunassa istumisesta ja vertaat puilla lämpiävässä saunassa istumista intohimoiseen rakkaussuhteeseen kuvitellen olevasi jokin rakkaudenlähettiläs ja muistat oman parisuhdehistoriasi ja ymmärrät, että ei helvetti sentään.

7. Teet Facebookissa testin, jossa näet itsesi vanhana. Ladattuasi kuvan huomaat, että kuvassa olevan ulkonäkö ei juurikaan muutu alkuperäisestä.

8. Ymmärrät eläneesi viiden eri presidentin aikana ja pahimpina hetkinä, jolloin haluat kaivautua sikiöasentoon maailman pahuutta vastaan, huomaat kaipaavasi Kekkosen aikakaudelle.

9. Festarikokemus on sellainen, että katsot sohvalla taltiointia joltain festarilta ja et edes kaipaa yhtään mitään muuta, varsinkin jos vierssäsi sohvalla istuu ihminen, jonka haluat siinä istuvan.

10. Ymmärrät elämän rajallisuuden ja hyväksyt sen, että herättyjen aamujen määrä saattaa hyvinkin olla jo suurempi kuin aamujen, joihin vielä heräät.

11. Pyrit muistamaan edellisen oivalluksen joka aamu, kun heräät ja tekemään päivällä jotain sellaista, jolla on oikeasti merkitystä.

12. Vähemmän on enemmän, myös ihmisissä.

13. Koet kriisin siitä, että onko noloa yli nelikymppisenä tuhat kertaa eronneena kirjoittaa parisuhdeblogia ja tulet johtopäätökseen, että samantekevää onko vai eikö ole ja jatkat kirjoittamista.

14. Sinulla saattaa olla pieni aavistus siitä, että ehkäpä elämäntarkoitus liittyy kuitenkin jollain tavalla rakkauteen ja siihen, että lopulta sitä kuolinvuoteella maatessaan tulee kaivanneeksi ihmisiä eikä kulissia ihmisten ympärillä.

15. Äh, en keksi. Nelikymppisenä voi ihan hyvällä omallatunnolla jättää kirjan, elokuvan tai listan kesken, jos sitä tuntuu. Armottomuus muuttuu armoksi ja suoritus nautinnoksi.

X