Havaintoja parisuhteesta

20 napakkaa tapaa tärvellä parisuhde

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

1. Jatkuva arvostelu

Tämä on hyvä tehdä rakentavuuden sijaan mahdollisemman nälvivällä tavalla.

2. Kontrollointi

Vahdi kaikkea mitä puolisosi tekee. Kiellä häntä tapaamasta ystäviä, lue hänen viestinsä ja sähköpostinsa sekä luo jatkuvan epäilyn ilmapiiri.

3. Epärehellisyys

Miksi puhua totta puolisollesi, kun hänelle voi muuntaakin totuutta. Varsinkin jos siitä on selvää hyötyä itselle.

4. Vähättely

Älä missään tapauksessa ainakaan kehu puolisoasi tai anna hänen ymmärtää olevan sinun kanssasi tasavertainen.

5. Oikeassa olemisen pakko

Muista, että sinä olet aina oikeassa ja puolisosi väärässä. Sinä et ole oppimassa puolisoltasi, vaan opettamassa häntä.

6. Halveksunta

Osoita puolisollesi halveksuntaa puhumalla hänestä rumasti ystäviesi tai sukulaistesi seurassa. Samalla saat korostettua hänen rinnallaan omaa erinomaisuuttasi.

7. Puhumattomuus

Älä paljasta puolisollesi tunteitasi. Siinä tulee paljastettua heikkoutensa ja sinä et ole heikko. Älä vastaa aina edes sinulle esitettyihin kysymyksiin.

8. Etäisyys

Istu sohvan eri puolella kuin puolisosi. Nukkumaan mennessä pakene sängyn uloimmaiseen reunaan tai nuku jopa eri huoneessa. Uni on kuitenkin parisuhteessa tärkeää ja loputon oma tilan tarve.

9. Seksittömyys

Valitse nettiporno tai dildo puolisosi sijasta. Saa huomattavasti vähemmällä vaivalla purettua seksuaaliset tarpeensa.

10. Koskemattomuus

Älypuhelimesi lasisen sileä pinta tarvitsee huomattavasti enemmän pehmeiden sormenpäittesi kosketusta kuin puolisosi silkinpehmeä iho. Älypuhelimesi arvostaa huomiotasi.

11. Ehdottomuus

Taipuminen on luovuttamista. Jokainenhan meistä tietää, että on olemassa vain yksi jumala, joten pidä siitä kynsin hampain kiinni.

12. Uskottomuus

Mitäpä sitä omaa puolisoaan tyydyttää, kun sen voi tehdä jonkun toisen puolison kanssa. Sitähän sanotaan, että miksi tyytyä aina samaan keksipakettiin, kun hyllyllä on tarjolla lukuisa määrä muitakin keksipaketteja.

13. Negatiivisuus

Kaikki uusi ja kokeilemisenarvoinen on aina enemmän uhka kuin mahdollisuus.

14. Vittuilu

Asioista on tylsä puhua suoraan ja rakentavasti, kun vaihtoehtona on puhua kiertäen ja vittuillen. Tämän kaiken voi höystää passiivisaggressiivisella käyttäytymisellä.

15. Välinpitämättömyys

Miksi sanoa toiselle jotain kaunista, kun voi olla sanomattakin? Miksi huomioida puolisoaan, koska voi olla huomioimattakin? Miksi pitää huolta itsestään, koska hänet on jo kerran hurmannut?

16. Itsestäänselvyys

Kymmenen vuotta sitten olen puolisolleni sanonut, että rakastan häntä. Miksi se pitäisi joka vuosi uudestaan sanoa? Sanon, jos asiaan tulee jokin muutos.

17. Roolitus

Se nyt on vain helpompaa alkaa kutsua puolisoon äidiksi sen jälkeen, kun hän on synnyttänyt yhteisen lapsen. Kulkee samalla nimellä sitten koko perheessä.

18. Alistuvuus

Helpompihan se on olla siinä roolissa, että antaa toisen päättää kaikesta. Pääsee itse helpommalla ja sitten eron tullessa voi syyttää puolisoaan jyrkkyydestä ja hänen jyrän alle jäämisestä.

19. Itsekkyys

Haluan, että annat minulle sitä mitä tarvitsen, mutta ethän oleta, että minä annan sitä samaa sinulle.

20. Rakkaudettomuus

Ihan hyvin tässä suhteessa voi olla platonisestikin. Hyvin tämä arki rullaa ja miksi pyrkiä mitään uutta ja parempaa kohti, kun on tämä vanhakin. Hyvin me tässä voidaan.

 

Lue myös

X