havaintoja parisuhteesta

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Lukijoiden Tinder kauhutarinoita.

”Pyysit tarinoita tindertreffeiltä. Kokemusta on. Valitettavasti.

Menin kerran / erään miehen luo iltasella kahville, tindertreffeille. Oikein mukavaan sävyyn oltiin kirjoiteltu, joten miksipäs ei ja satuin olemaan lähistöllä kaverillani. Hän hiljakseltaan joi jotain drinkkiä ja minä kahviani.

Tämän kahvikupposen aikana mies oli kerennyt haukkua kaikki naapurinsa, heidän elämäntyylinsä, heidän uskonlahkonsa, joka oli sama kuin lapsuudenkodissani.
Hän yllättäen päihtyi ennen kuin santsikuppini oli tyhjä. Hän alkoi tingata vastausta siihen, mitä haluan hänestä. Sanoin suoraan, etten vielä tiedä, koska juuri ensimmäistä kertaa tapasimme vasta.

Ei vastaus hänelle kelvannut, sillä puheiden sävy muuttui turhautuneeksi. Olisi kait pitänyt heti sanoa ”tahdon” ja olla kiitollinen että joku minut halusi. Hän halusi alkaa seurustelemaan kanssani ja tehdä heti lapsen.

Hän tuli minuun aivan kiinni ja ykskaks yllättäen työnsi kätensä reisieni väliin ja käskin välittömästi lopettamaan. Hän vetäytyi kauemmas suu mutrulla, oluttölkki toisessa kädessään. Tölkki meinasi jatkuvasti kallistua niin että sisältö meinasi kaatua minun päälle. Sanaakaan sanomatta hän hyökkäsi uudelleen haaroihini kiinni ja revin hänen kätensä irti minusta ja ilmoitin lähteväni.

Hän ei enää sanonut mitään, kun poistuin hänen asunnostaan.
Niin kivan oloisesta miehestä paljastui ihan käsittämättömän röyhkeä ahdistelija. En ymmärtänyt, että olisi kannattanut tehdä seksuaalisesta ahdistelusta rikosilmoitus, sillä en ollut tehnyt pienintäkään elettä pyytääkseni häntä kourimaan minua. Minulle ei sattunut mitään ja tilanne ei tavallaan tuntunut silloin uhkaavalta, mutta joku toinen olisi voinut todella pahasti haavoittaa sielunsa tuollaisen miehen seurassa.

Poistin hänet heti kun olin päässyt korttelin päähän. En muista enää miehen nimeä, mut kasvoja en varmaan unohda ihan heti.

Toinen tarina.

Sovittiin, että mies tulee minun luokseni (hän asui sadan kilometrin päässä) ja sieltähän saapui ihan mukava mies. Saatiin yllättävä kutsu naapuriin, jossa oli illanviettomeiningit huipussaan.

Mies oli aiemmin kysynyt, haittaako se jos hän muutaman juo ja minua ei haitannut. Juhlissa kuitenkin mies joikin enemmän kuin olisi kannattanut, sillä talutin hänet takaisin asuntooni. Aluksi minua vähän huvitti, mutta miehen yritykset suutelemiseen jäivät yritykseksi.

Paljastui myös, että mies oli kokeillut kaikki aineet läpi ja jäänyt kiinni huumausainerikoksesta. Mies ei tuntunut olevan mitenkään edes pahoillaan menneisyydestään, päinvastoin hän kertoi asiasta hyvinkin rehvastellen. Se oli liikaa. Tiesin, että kun aamu koittaa, pyydän miestä poistumaan.

Yöllä kuitenkin heräsin kummalliseen ääneen. Mies oli noussut ylös ja mennyt lipaston viereen ja piti lipaston reunasta kiinni. Hän oli kyyryssä. Jokin lorisi. Hän kusasi lattialle.
Siivosin jäljet, koska mies oli kaikkea muuta kuin tässä maailmassa enkä halunnut lattian menevän ainakaan enempää pilalle. Matto meni roskiin.
Mietin vain koko ajan päässäni, että miten olen vajonnut näin alas vaikka minun syytänihän oli olla ainoastaan avoin löytämään rakkausihmiseni ja tekemään asian eteen jotain.

Tämäkin mies oli kaikkea muuta kuin mitä olin hänestä saanut selville aiemmin.
Hän ei vastannut kuvaani sellaisesta ihmisestä, kuka käy töissä, remontoi taloa, pelaa urheilujoukkueessa maalivahtina ja jolla on jälkikasvua. Hän oli narkkari, juoppo ja yökastelija.

Kolmas tarina.

Tapasin miehen tinderin kautta, rakastuin, hän rakastui, aloimme seurustelemaan, muutin hänen luokseen ja tuossa vieressä hän tuhisee. Hän on minun rakkausihmiseni, aarteeni. Ei narkkari, ei ahdistelija, ei hyväksikäyttäjä, ei väkivaltainen, ei valehtelija eikä mitään muutakaan mitä yleensä tinder tarjoaa kasapäin. Onneksi on hän, rakkaani.”

 

Lue myös

X