havaintoja parisuhteesta

”Aa toi on pettänyt, ja nyt se yrittää selittää että se on ok”!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kirjoitin ja julkaisin eilen tekstin, jossa sivuutettiin pettämistä. Sain muutaman viestin jossa ihmiset kertoivat minulle että eivät uskalla enää kommentoida omalla profiilillaan aiheeseen. Annan heille silti äänen anonyymisti, koska tämä on juurikin se lopputulos, kun ihminen vaiennetaan käymällä vihalla hänen päällensä.

Viesti 1:

”Kiitos että uskallat puhua tästä aiheesta, joka jostain syystä on kaikkien tabujen äiti, omalla naamallasi. Ymmärrän täysin ihmisiä, jotka kilahtavat ja sekoavat omassa parisuhteessaan, jos kumppani jää kiinni pettämisestä.

Se mitä en ymmärrä on tämä noitavaino. Ihmisillä on pakkomielle tästä pettämisasiasta myös silloin kun se ei liity heihin mitenkään! Mikään muu aihe ikinä ei saa samanlaista kivitystä, kuin jos joku menee vaikka anonyymilla palstalla kirjoittamaan, että petinpä pikkujouluissa. Kirjoitapa sinne että ”Tapoin mummoni perinnön toivossa”, ketään ei kiinnosta. Mutta tämä pikkujoulutyyppi joutaa helvettiin. Vaikka lähes kaikki meistä tuntee jonkun joka on pettänyt, harvempi tuntee mummontappajia. Pettäjä on monin verroin inhimillisempi, eikä ole teollaan yleensä toivonut kenellekään pahaa (vaikka siitä pahoja seurauksia voikin olla).

Jos suhteessa on sovittu yksiavioisuudesta, on pettäminen tietenkin väärin. Mutta jostain syystä mittasuhteet tämän asian kanssa eivät ole kohdillaan. Ja en uskalla sanoa tätä asiaa ääneen, koska heti ihmisille tulee ajatus ”Aa toi on pettänyt, ja nyt se yrittää selittää että se on ok”! Se mikä ottaa päähän on tämä kaksinaismoralismi: sitä tehdään nimenomaan niissä paremmissakin piireissä, jossa kulissia pidetään pystyssä jopa tuomitsemalla muita siitä, mitä itsekin tekee.” 

Viesti 2:

”Pettäminen parisuhteessa on aihe josta en uskalla enää ryhmissä joissa olen kirjoitella. Kirjoitin neutraalin kommentin erääseen naisille suunnattuun ryhmään aiheesta ja sain valtavat vihat päälleni. Olin hetkessä pettäjien hyysääjä ja minulta pitäisi ottaa oikeus parisuhteisiin pois, koska olen varmasti itsekin pettäjä, joka kommentillaan hakee vain omalle teoilleen hyväksyntää. Kommenttini koski sitä, että asioihin ei pitäisi suhtautua mustavalkoisesti ja jyrkästi. Sain vastaani mustavalkoisuutta ja jyrkkyyttä. En uskalla enää omalla profiilillani kommentoida aiheeseen, koska pelkään saamaani vihaa.” 

Lue myös

X