Havaintoja parisuhteesta

Ai nyt uutisoidaan eduskunnan arvokkuudesta

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Sosiaali- ja terveysvaliokunnan hallituspuolueiden kansanedustajat Mia Laiho (kok), Minna Reijonen (ps), Henrik Wickström (RKP) ja Päivi Räsänen (kd) arvostelevat ankarasti valiokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd) sote-valiokunnan työtavoista ja toiminnasta.”

Näin aikaa iltapäivälehden isosti otsikoitu artikkeli, jossa hallituspuolueiden jäsenet ovat huolissaan eduskuntalaitoksen arvokkuudesta. Ja kun hallituspuolueiden jäsenet ovat huolestuneita niin johan lehdistö on valmiina siitä uutisoimaan.

Mennäänpä siihen eduskunnan arvokkuuteen sitten. Aloitetaan ministeriaitiosta jossa istuu esimerkiksi muuan valtionvarainministeri ”riikka”, jonka entiset ja nykyiset blogikirjoitukset ovat kaukana arvokkuudesta sekä hänen ylimielinen asenteensa eduskunnan kyselytunnilla.

Sitten meillä on siellä arvokkaan eduskunnan puheenjohtajana mies jonka siellä ei koskaan olisi pitänyt olla. Rasismista tuomittu aiemmin rasistista blogia pitänyt fanaatikko.

Itse salissa muuan perussuomalaisten puheenjohtajistoon kuuluva henkilö naureskeli muutama viikko sitten kesken toisen edustajan puheenvuoron jossa hän puhui nuorten mielenterveysongelmista. Toinen arvokas perussuomalainen pyörittelee kravattia ja käyttää rasistista termiä puheessaan.

Enkä edes viitsi mennä siihen aiheeseen, että mitä Kokoomuksen persusiipi kirjoittelee viikoittain sosiaalisessa mediassa. Ensimmäisenä niistä postauksista ei tule mieleen arvokkuus.

Mutta jos hallituspuolueen jäsenet kerta ovat huolissaan eduskunnan arvokkuudesta siksi, että opposition edustaja haluaa tehdä perusteellista työtä sen sijaan että hän tekisi kuten hallitus, että roiskaisisi vain menemään ilman vaikutusarvioita niin pitäähän toimittajan olla hereillä ja kirjoittaa artikkeli siitä, että eduskunnan arvokkuus on mennyt.

Nämä muut esittämäni asiat voivat sitten mennä pienemmällä huomiolla.

X