Havaintoja parisuhteesta

”Aika nyt vain nyt oli sellainen”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Minut raiskattiin ensimmäisen kerran, kun olin 4-vuotias. Miespuolinen serkkuni pakotti runkkaamaan hänet loppuun asti useita kertoja. Pakotteena toimi tohtori Sykerö. Sain katsoa tuota piirrettyä josta kovasti tykkäsin, kunhan tein mitä hän käski.

Tämä jatkui useita vuosia. Lopulta lastenohjelmat eivät enää olleet tärkeitä, joten hän vain otti mitä halusi väkisin. 12-vuotiaana kaikki loppui, kun taistelin hänen altaan pois hänen vanhempiensa litisevän vesisängyn syvyyksistä. Tätä ennen hän oli muun muassa näyttänyt miten otetaan suihin. Olin 6-vuotias silloin.

Tämän kaiken loputtua seuraava raiskaus tapahtui, kun olin 13-vuotias ja kesätöissä mansikkamaalla. 18-vuotias toinen kesätyöläinen väkisinmakasi minut työmaaparakissa.

Aamulla työmaalla kaikki, aikuiset mukaan lukien nauroivat, miten koppi yöllä heilui. En koskaan uskaltanut kertoa näistä, koska naisen, tytön osa on ollut tämä.

Kavahdin kaikkea kosketusta pitkään ja pelkäsin miehiä. Aikuisena kuulin, että lähipiirissä tiedettiin tapahtumista, mutta niihin ei puututtu häpeän vuoksi. Olen käsitellyt asioita terapiassa monta vuotta enkä silti tule koskaan olemaan ehjä.

Taustatietona, olen yli 40-vuotias ja elämäni kuullut siitä miten aika oli silloin eri. Tämä tekee minut erityisen surulliseksi.

Onneksi edes nyt voi puhua. Kiitos siitä.”

Lue myös

X