havaintoja parisuhteesta

”Äitini kieltää minut”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Haluan kertoa ”kivan” jutun oman äitin suhtautumisesta muunsukupuolisuuteen. (Nimettömänä, kiitos, jos haluat jakaa.)

Pikkulikkana inhosin olla tyttö. Vanhemmat antoivat mun pukeutua ”poikamaisesti” ja pitkä tukka lähti alta aikayksikön. Isäni varma tykkäsikin siitä ku oli kuulemma haaveillut pojasta. Mutta mitäs teet, tyttö tuli, prkl.

Ei siinä, viiletin menee ”poikana” ja oksetti ku alkoi esim. rinnat kasvamaan. En uskallanut asiasta puhua, meillä ei puhuttu tunteista. Mutta ainaskin vanhemmat antoivat mun olla ”poika” niin kauan ku minusta niin tuntui.
Fast forvard 30 vuotta.

Viimeisin keskustelu äitini kanssa (ja sen keskustelun sisältö on syy, miksi se on nyt jäänyt vähäks aikaa viimeiseksi). Hän sit sanoi aika vihaisena, että HÄN ei usko siihen että on niitä muunsukupuolisia. Synnytään tyttönä tai poikana. Ja siitä asiasta ei pitäisi yhtään puhua, koska nuoret alkaa miettii iha turhia. Sama pätee myös homoseksualisuutta. Miten voi olla että aluksi on Tarjalla poikaystävä, sit seuraava onkin tyttöystävä. Maailma on kuulemma menossa huonoon suuntaan koska sitä ”paskaa” kaadetaan nuorten niskaan jatkuvasti ja sit ne alkakin ihmettelee, että ketkä he oikeasti ovat. (Ja hyi, SEHÄ vasta kauheeta onkin!!)

Muistutin häntä siitä, minkalainen olin lapsena ja että silloin hän hyväksyi minut sellaisena ku oon. Siihen se vastasi että hän itse ei ole tuntenut ikinä samaa ja hän ei vaan kaiken kaikkiaan ymmärrä. Nosti vielä esiin trans-seksualit. Kuulemma ai kauheeeta, miten moni katuu jälkikäteen ku on pippeli leikattu pois (en tiedä mistä tää info on otettu, varmaa jostain facebook äiti-ryhmästä?). Että väärä se on.

Siihen kommentoin, että aattele miten tuska heidän elämä on joka päivä jos heistä tuntuu että ovat syntyneet väärässä kropassa. Minkalainen kipu ja paha olo se onkin! (V*ttu nyt tulee itselleni ainaskin tippa linssiin ku jää ajattelee tätä). Siihen taas sama vastaus: en ole itse kokenut sellaista, en ymmärrä.

En halua hänen kanssa olla nyt vähän aikaa tekemisissä, koska ei se pelkästään riitä, että hän on mun äiti. En halua lähelleni ihmisia, kenen maailma on minun maailmasta niiiin erilainen. Taistelen mielenterveydeni kanssa ja kuulemma sekin on wtf koska, you guessed it, En oLe ItSe KokEnuT, En YmMärrÄ.”

Lue myös

X