havaintoja parisuhteesta

Ajanpuute, lapsiperhearki, ruuhkavuodet ja plaa plaa plaa

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Eräs tuttavani kirjoitti Aikuisten ystävänkirjaan harrastuksekseen perhokalastuksen, sosiaalisen median ja seksin. Vieläpä tässä järjestyksessä. Järjestystä hän selitti harrastukseen menevän ajan perusteella. Kalastamassa saattaa mennä kuusikin tuntia niin, että ei edes huomaa tuntien kulumista, koska on saavuttanut täydellisen mielenrauhan ja tuntuu kuin olisi osa ympärillä olevaa luontoa. Seksissä viisikin minuuttia per kerta on jo pitkitetty nautinto.

Helsingin Sanomat tiesi kertoa jokin aika sitten, että Suomessa harrastetaan Euroopan mittakaavassa niukasti seksiä. Olemme seksinmäärässä mitattuna yksi Euroopan seksittömimmistä valtioista. Samainen lehti kertoi myös, että vähiten orgasmeja Suomessa saa alle 30 vuotiaat naiset, kun taas noin neljäkymmentä täyttäneet ovat sen listan kärkisijoilla, mutta hekin seksimäärältään alle eurooppalaisen keskitason.

Pureudutaanpa ensin huolella tuohon seksimäärän dramaattiseen laskuun. Se ei olisi ongelma, jos emme enää haluaisi sitä harrastaa. Ongelman siitä tekee se, että haluamme. Se on yhteisen ajan lisäksi eniten mainintoja saanut parisuhteellinen asia, jota parit tahtoisivat arkeen enemmän. Mikä meitä siis vaivaa? Miksi emme ole toistemme kimpussa, jos meitä kerta panettaa?

Ajanpuute, lapsiperhearki ja ruuhkavuodet. Mitä niitä kuluneita selityksiä ja tekosyitä onkaan. Katsoin erään Ronja Salmen toimittaman ohjelman Yleltä, joka käsitteli seksin harrastamista ja orgasmeja. Ohjelmassa haastateltiin noin 80 vuotiasta rouvaa, jolta kysyttiin, että minkälaista hänen nuoruudessaan seksielämä oli ja kuinka usein sitä harrastettiin?

Rouva vastasi jotenkin niin, että jos viikossa jäi jokin ilta seksissä väliin, niin se oli kyllä jo harvinaista. Isovanhempamme ovat siis harrastaneet seksiä huomattavasti useammin kuin me harrastamme nykyään. Rouva ei oikein ostanut selitystä nykyisen seksittömyyden johtuvan ajanpuutteesta ja lapsiperhearjesta, koska hän harrasti seksiä miltei päivittäin perheessä, jossa oli seitsemän lasta, maataloustyö ja saatana kaivosta sisälle haettava vesi.

Voihan tietenkin olla, että meitä vaivaa ajanpuute, mutta se ajanpuute on siinä tapauksessa meidän itsemme valitsema. Se aika, joka menee sosiaalisessa mediassa, vartalontrimmauksessa, maksimaalisen elintason perässä juoksemisessa ja täydellisyyden tavoittelussa, on sitä aikaa, joka on mahdollisesti pois kosketuksista ja seksistä. Ei kiire tule itsestään, se on valinta, josta on maksettava hinta. Kaikkea kun ei voi saada.

Sananen orgasmista. Ihminen on elämässään lähinnä Jumaluutta hetki ennen orgasmin saamista. Saanen vielä lisätä alleviivaamaan lausettani, että elämän yksi kauneimmista näyistä on nähdä läheltä ihminen, joka on aivan nautintonsa huipulla. Siinä tilanteessa perhokalastuksen suoma tunne henkisestä sulautumisesta ympäristön kanssa on pientä verrattuna seksikumppanilleen annetun orgasmin tuomaan yhteyteen koko maailmankaikkeuden kanssa. Puhun tässä nyt seksistä, jossa tunne ja himo ovat löytäneet toisensa seksiä harrastavien sielusta ja ruumiista.

Tässä kaikessa pitää vain muistaa se, että se viisi minuuttia ei riitä saamaan aikaan sitä kokonaisvaltaista orgastista nautintoa. Siihen ei riitä muutaman minuutin mekaaninen sisään ulos sisään ulos sisään ulos yksipuolinen vieterijumppa. Yhdyntä voi olla seksin loppusuora, mutta ennen sitä voi olla takana vaikka se alussa mainittu kuuden tunnin mielihyvällinen alustus ennen lopullista kliimaksia.

Minä en tiedä, miten ihmiset saavat orgasmeja, mutta harvoin olen kuullut kenenkään sanovan, että kolme minuuttia tehokasta yhdyntäliikettä olisi se optimaalisin tapa, paitsi itselle ehkä. Pumppaamalla saa polkupyörän renkaisiin ilmaa, mutta harvoin sillä saa ihmisen voihkimaan purkautumisen ilosta. Koskaan en ole sellaiseen kokemukseen elämässäni törmännyt.

Seksiä on myös kaikki yhdynnän ulkopuolinen tekeminen. Tapoja on niin monia, että miksi tyytyä aina siihen tuttuun ja turvalliseen. Joskus on hyvä kokeilla uusia reseptejä ja maustaa rohkeasti eksoottisilla mausteilla. Ihmisen seksuaalisuus on niin voimallinen ja iloinen asia, että on suorastaan elämän haaskausta peittää sitä liian suurien vaatteiden alle ja tämä pelkkänä mieleen tulleena vertauskuvana

Minulle sanottiin lapsena, kun valitin janoa, että jano lähtee juomalla ja vettä tulee hanasta. Otankin tämän ohjeen uusiokäyttöön, kun viittaan tutkimukseen, jossa ihmiset haluisivat parisuhteisiinsa lisää seksiä. Panetus lähtee panemalla ja seksiä saa koskettamalla ja hurmaamalla puolisoa.

Ja muistattehan, että paneminen on kuin yleisurheilussa oleva 10-ottelu. Koostuu monesta eri lajista.

Lue myös

X