Havaintoja parisuhteesta

Älä hoida sitä vasurilla

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

 

Minulla on kummisetä. Tiedän, että hän on olemassa, vaikka en ole kuullut hänestä kymmenen ikävuoteni jälkeen. Antoi silloin joululahjan eli siis täytti kummisedän tehtäväänsä. Joku on sanonut minulle, että kummien tehtävä on antaa kristillistä kasvatusta. Ei ole. Olisi suunnattomasti vituttanut jos Nintendon sijaan hän olisi lukenut Raamatusta Korinttilaisten kirjeitä. Nuoremmille lukijoille tiedoksi, että Nintendo oli pelikonsoli ajassa, jolloin puhelimessa oli vielä johto ja Tinderin tilalla 0700. En muista, mitä kummisetäni antoi tuolloin minulle joululahjaksi. Arvelen sen olleen jotain helvetin hienoa, koska ajatteli sen kattavan loppuelämän joululahjat ja tapaamiset.

Tämä tuli mieleeni iltapäivälehden artikkelista, jossa mies kertoi saaneensa seksiä vaimoltaan kerran viimeisen 12 vuoden aikana. Se alittaa jo synkimmätkin parisuhdeseksitilastot huolella. Saattoihan siinä vaimo ajatella kuin kummisetäni joululahjastaan. Kun antaa aivan saatanan hyvää seksiä, niin se riittää seuraavaksi 12 vuodeksi. Artikkelin miehelle se ei ole riittänyt, sillä hän tunnustaa ostaneensa seksiä muutaman kerran. Kummisetäni tuli myös mieleeni siitä vanhasta hokemasta, jossa mieheltä kysytään, että miksi hän ei tunnusta rakkauttaan koskaan naiselleen ja mies vastaa, että hän on sen kerran tehnyt ja jos tilanteeseen tulee muutos, niin hän kyllä ilmoittaa asiasta.

Niinhän siinä usein käy. Kuvitellaan, että kerran hurmattuaan se riittää loppuelämän tarpeiksi. No kun ei se riitä. Onhan heitä, jotka tyytyvät kohtaloonsa ja eivät ole kaipaavinaan mitään sen kummempaa parisuhteeseensa, mutta itsensähuijaamistahan tuo kaikki on. Yhtäkkiä huomaa elävänsä elämää, jossa ei koskaan kuule rakkaudentunnustuksia eikä vastaanota merkitseviä kosketuksia tai katseita. Kumpikaan ei pidä enää huolta itsestään ja ainoa yhteinen asia on kauppareissu kerran viikossa.

Eihän parisuhde saa olla mikään huippuravintoloiden keskellä oleva laaduton pizzeria, jonka tarkoitus on saada vatsa vain täyteen helpolla ja halvalla. Parisuhde on juurikin se huippuravintola, jonne puetaan hienot vaatteet päälle ja nautitaan orgastisesta ateriasta. Siihen pitää panostaa asiankuuluvalla vakavuudella. Puoliso pitää hurmata joka päivä uudestaan. Miksi parisuhteeseen suhtaudutaan sellaisella hoituu vasurilla-asenteella. Ei kukaan suhtaudu töihinkään sillä tavalla. Tai jos suhtautuu, niin potku perseessä siitä on tuloksena. Niin pitäisi parisuhteessakin olla, jonkinlainen tulosvastuu hyvänen aika.

Vähän niinkuin minulle vuosia sitten kirjoittanut nainen totesi, että ruuhkavuosien aikaan seksiin on vaikea keskittyä, koska seksin aikanakin pyörii päässä alakerrassa lojuva pyykkivuori. Olisin halunnut vastata hänelle, että siinä tapauksessa saat huonoa seksiä jos pyykit pyörivät päässä. Vaadi parempaa niin alkaa silmät pyörimään pyykkien sijasta päässä. Ei se parisuhdekaan kastelematta kuki.

Käsijarru nyt vain pois päältä ja vapaassa pudotuksessa kohti tulevaa. Myöhemmin sitten näkee, että törmääkö seinään vai yhdessä vanhenemiseen.

Mitäköhän kummisedälle tänään kuuluu?

 

Lue myös

X