Havaintoja parisuhteesta

Älä ole kiltti tyttö!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Muista olla kiltti tyttö. Kiltit tytöt pääsee taivaaseen. Hän on niin helppo, kiltti ja tottelevainen. Kiltistä tytöstä tulee kuuliainen vaimo.

Lauseita menneiltä vuosikymmeniltä tai ehkä enemmän menneiltä vuosisadoilta. Hyi saatana!

Mennään historiassa taaksepäin. Aikaa jolloin tyttölapsista alettiin koulimaan kuuliaisia vaimoja jo pienestä pitäen. Tyttölapset otettiin mukaan kotitöihin joita perheen äiti teki. Pojat olivat poikia. He eivät osallistuneet, sillä poika oli hän jonka eteen perheen naisväki lautasen kantoi. Mies tuo perheen pää ja arvohierarkian korkeimmalla jalustalla istuva despootti.

Kapinoida ei saanut, sillä nuhteettomuus oli hyve jota korostettiin palvelijan rooliin kuuluvalla alisteisella niiauksella.

”Lupaathan olla kiltti ja kunnollinen tyttö”, lausuu vanhassa kotimaisessa elokuvassa äiti kotoa poislähtevälle tyttärelleen. Ja kyllähän tytär lupaa ja on. Ensin suoritetaan perinteinen omistajuuden vaihto tyttären isältä hänen tulevalle aviomiehelleen ja rooli kuuliaisena vaimona alkakoon.

Saan toisinaan varsinkin vanhemmilta ikäpolvilta katkerankatkuisia kommentteja ja viestejä heidän aviomiehistään jotka eivät tee yhtään mitään. Pitää naista kotiorjan asemassa ja nainen tyytyy. Sillä sukupolvien välinen ketju ei olekaan katkennut. Nainen on omaksunut kiltin tytön roolin ja hänestä on kasvanut kuuliainen palveleva nainen.

Surullista.

Eikä tuollaisesta kahlitsevasta ketjusta helppo ole eroon päästä. Kysykää vaikka itseltänne. Tuliko päästettyä perheen poikalapset helpommalla? Kysyn imperfektissä, sillä tuskin kukaan nykyvanhempi on enää rajun arvokonservatiivinen. Ainakin toivon niin että me nykyvanhemmat olisimme katkaisseet sukupolven välisen ketjun ryskyen.

Nainen on miehen omaisuutta. Kyllähän tuohon sairaaseen ajattelutapaan valitettavasti yhä tulee törmänneeksi. Ei tarvitse muistella kuin muutaman viikon taakse jolloin Yhdysvalloista kantautui järkyttävä uutinen jossa vanhat hikiset konservatiivihirviöt epäsivät naisilta vapaan aborttioikeuden. Koska naista pitää voida hallita ja kontrolloida, jotta pysyvät roolissaan. Hyi saatana. Kirjoitan tämän äärimmäisenä esimerkkinä siitä ajatustavasta jossa tyttölasta kasvatetaan olemaan kiltti. Tässä esimerkissä kiltteys tarkoittaa sitä että oikeus omaan kehoon on alistettu joillekin toisille. Miettikää kuinka sairas ajatus.

Kahden tyttölapsen isänä minulla on täydellinen paikka tehdä oma osuuteni alkaneesta muutostyöstä. En todellakaan ole hokenut enkä hoe kiltteydestä yhtään mitään. Haluan tyttäristäni kasvavan itsenäisiä ihmisiä jotka eivät koskaan ole yhtään kenenkään omaisuutta. He eivät ole alisteisessa asemassa yhtään kehenkään vaan ovat oman ihmisyytensä kantajia.

Kiltin tytön rooli on missä tahansa elämän vaiheessa murrettavissa. Siksi minä vahvasti kannustan kaikkia teitä kiltteyteen kasvatettuja ihmisiä murtautumaan pois roolista joka on asetettu teihin ulkoapäin. Lopettakaa alisteisuus. Älkää niiatko kenellekään ja älkää suostuko olemaan kenenkään omaisuutta. Sille te ette ole. Sinä et ole. Sinä olet juuri se ihminen joka haluat olla. Sinulla on täysi lupa olla juuri hän joka sinä oikeasti olet. Heitä siis ympärilläsi oleva kahle helvettiin, lakkaa toteuttamasta kiltin tytön roolia ja ota elämä haltuusi.

Älä ole kiltti tyttö, ole jotain aivan muuta!

Lue myös

X