havaintoja parisuhteesta

Älkää hyvää rakkaustarinaanne yhteenmuuttamisella pilatko!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Muutimme yhteen taloudellisista syistä.

Tuon lauseen olen muutaman kerran kuullut. No mikäpäs siinä. Onhan sekin syy muuttaa yhteen. Itse ajattelen, että rakkaus toiseen ihmiseen on ainoa syy muuttaa ihmisen kanssa yhteen eikä sekään välttämätöntä ole. Ehkä halu jakaa arki rakastamansa ihmisen kanssa on hyvä syy muuttaa yhteen ja tietenkin jos on ajatus perustaa perhe.

No enhän minä toki mikään syypoliisi ole. Joskus vain tuntuu siltä, että ihmiset tekevät asioita siksi, koska niin pitää vain tehdä ja niin on aina tehty. Miettimättä sitä, että mikä olisi itselle parasta.

Mennään parisuhteen loppupäätyyn. En voi erota koska yhteinen laina ja talous. No niin. Niinkö siinä sitten käy. Muutetaan yhteen taloudellisten syiden vuoksi ja pysytään yhdessä pelkästään saman asian vuoksi. Hyvin moni kestää jopa kaltoinkohtelua, koska on naimisissa sen taloudellisen riippuvuuden kanssa. Rakkaudesta ei ole mitään enää jäljellä, mutta kun on se perkeleellinen yhteinen laina tai muuten liian hyvä elintaso ja siitä ei olla valmiita tinkimään yhtään.

No, mikäpäs siinä. Pysytellään yhdessä taloudellisten syiden vuoksi. Rakkautta voi hakea jostain muualta. Hmm, miten se onkin niin, että parisuhteessa olleista puolet on kertonut pettäneensä. Miten se onkin niin että hanakkaimpia seksivonkaajia baarissa ovat sormukselliset ihmiset. No hei, taloudelliset syyt eivät estä pettämästä. Hyvin ymmärrettävää. Kakku on kotona ja kerma kodin ulkopuolella.

Entä sitten uusperhekuviot. Yhteen pitää muuttaa, vaikka pahaa tekee ja sielussa sattuu. Elämä on yhtä taistelua ja kipua. Koska eihän sitä voi edes harkita sitä, että valitsisi koko kakun sijaan kerman. Ei tuuppaisikaan kahta aikuista ja tuhatta lasta samojen seinien sisään. Olisi joka toinen viikko lastensa kanssa ja joka toinen viikko parisuhteessa. Ah kuinka helppoa.

Niin kuin valitsi eräs tuntemani rakkauspari. He asuvat samassa kaupungissa ja heillä on molemmilla lapsia edellisistä liitoistaan. Heillä ei ole aikomustakaan edes tutustuttaa lapsia toisiinsa tai uuteen aikuiseen. Joka toinen viikko he ovat lapsilleen ja itselleen ja joka toinen viikko toisilleen ja itselleen. Ah kuinka helppoa.

Kerman kuorimista kakun päältä oli eräs heidän tuttavansa vittuillut kateuspäissään. Mitä sitten? Itsekin olen kermapoikia. Miksi helvetissä tehdä elämästä vaikeaa, jos siitä on mahdollista tehdä vähän helpompaa. Helvettiin kaikki perinteet ja niin on aina ennenkin tehty ajatukset. Nyt on vuosi 2021.

Suhteemme parisuhteisiin on vielä paikoin kovin konservatiivinen. Eikä siinä mitään jos itse tykkää siitä miten on elämänsä valinnut elää. Kunhan valinta on oma eikä seurausta siitä, että valitsee sen tien, joka on valmiiksi tallottu. Usein sen polun päässä odottaa pettymys ja ahdistus.

Elämä on valintoja. Se on fraasi. Se on totta. Miten minä haluan tämän elämäni elää? Kysymys johon ei ole koskaan liian myöhäistä vastata.

Vastaa ja elä se sen jälkeen.

Rakasta ja muista että rakastaa voi miljoonalla eri tavalla. Löydä oma tapasi. Oma. Sinun oma. Ei kenenkään muun.

Lue myös

X