Havaintoja parisuhteesta

Älkää jääkö yksin mustasukkaiseen suhteeseen!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

 

En tiennyt, mihin ahdistuspesään koskin jakaessani tarinan sairaasta mustasukkaisuudesta. Tämä on avannut lukijoiden tulpan kertoa omista kokemuksistaan. Minusta on tärkeä pitää aihetta pinnalla, koska tuntuu olevan surullisen yleinen.

Tässä yksi tarina ja tekstin perässä saman kokeneen mustasukkaisesta suhteesta eroon päässeen neuvoja ja ohjeista siitä, mistä saa apua suhteesta irtipääsemiseen.

Älkää jääkö yksin!

”Melkein 10 vuotta mullakin oli tällaista. Kylässä ei saanut käydä, ei jutella kenellekään mitään mistään. Hän määräsi miten pukeudun ja miten leikkaan hiukset. Itse kun en osannut mitään.

Leikkasin ja värjäytin kerran hiukset mieleisekseni ja kommentti oli tuollaiset huoran väriset ja takaakin kuin kynitty kanan perse. Muutaman kerran palattiin kotiin kesken matkan vaihtamaan minun vaatteet, kun olin esim rippujuhliin menossa ihan huoran näköisenä.

Ystävä kävi kerran töissä ja siihen kommentoi tuollaisia huoria ei tarvitse tänne toista kertaa tulla. Exällä oli vielä niin hyvä verkosto tuttuja, että tiesi mitä olin päivän aikana tehnyt. Tiesi jo kotiin tullessa, jos olin esim käynyt ruokatunnilla töissä työpaikan vieressä olevalla torilla työkavereiden kanssa kahvilla ja kenen kanssa olin jutellut. Näitä sitten puitiin lähes joka päivä töiden jälkeen. Kuinka olin kuulemma ihan märkänä ja valmiina sänkyyn jutellut jonkun miehen kanssa milloin missäkin.”

”Voimia kaikille saman kokeneille. Ja vastaavassa tilanteessa yhä kamppaileville: ei se tilanne siitä muutu muuta kuin huonompaan suuntaan. Lähde mieluummin aiemmin kuin myöhemmin. Hae tarvittaessa apua (Naistenlija, ensi- ja turvakodit, jne). Sinä ansaitset parempaa, niin paljon parempaa!”

Lue myös

X