Havaintoja parisuhteesta

Ambassador of love

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kesäisen kevyttä uusintajulkaisua vuosien takaa.

 

Joskus tulee päiviä, että on liikaa aikaa ajatella. Tänään oli sellainen päivä.

Radiossa oli jotain puhetta katupartioista. Prisman käytävillä seisoi joulun aikaan muutama tyttö myymässä partiolaiskalentereita. Tyttäreni kanssa ostettiin sellainen. Mietin tänään, että onkohan ensi jouluna Prisman käytävillä kaksi sellaista maihareihin ja nahkaiseen päähän pukeutunutta karpaasia myymässä katupartiolaiskalenteria. Se olisi sellainen erilainen kalenteri. Siinä olisi kyllä 24 luukkua, mutta niitä ei saisi avata. Se olisi sellainen luukut kiinni-kalenteri. Sitä kalenteria ei kyllä tyttäreni kanssa osteta. Tykätään enemmän sellaisista kalentereista, joista saa luukut auki.

City-lehden artikkelissa minut otsikoitiin rakkauden lähettilääksi. Se on ihan mukavan oloinen termi, mutta pikkuisen liian kesy. Minä vapaasti käänsin sen englannin kielelle ja siitä tuli heti paljon hienompi.

Ambassador of Love.

Vähänkö perustan sen nimisen katupartioryhmän. Tai ei se oikeastaan ole mikään katupartio, vaan kutupartio. Ulkona on niin räntäistä, että ei siellä ketään ole. Sitä paitsi kaikki ovat muutenkin nykyään vain sosiaalisessa mediassa, joten partioin siellä. Sieltä minä lähettinä postittelen rakkaudella täyteen ladattuja viestejä.  Niin imelää kamaa, että Sacher-kakkukin maistuu sen jäljiltä suolaiselta.

Jouluksi olen jo suunnitellut rakkauskalenteria. Myyn sitä Prisman käytävillä niiden katupartiolaiskavereiden vieressä. Minut tunnistaa siitä, että maihareiden sijasta, minulla on sellaiset talvitennarit ja hiukset ovat nahan sijasta vähän sellaista ylikasvanutta pöheikköä. Päivystän siinä Alkon kulmilla, sillä heti kun joku ostaa minulta sellaisen rakkauskalenterin, niin sijoitan viipymättä saamani rahat kuohuviinipulloon ja skoolaan ostajan kanssa rakkaudelle.

Katupartiolaiskalenterista oma rakkauskalenterini poikkeaa siten, että minun kalenterissa kaikki luukut ovat jo valmiiksi auki. Sillä niin se kuuluu rakkaudessa olla. Kaikki luukut auki ihmisen tulla. Ei sitä kannata luukkujen takana mitään piilotella, sillä rakkauden on annettava tulla kaikkien suljettujen porttien, ovien, rajojen ja luukkujen läpi.

Sellainen partio on Ambassador of Love.

Huomenna minulla on onneksi kiireisempi päivä, niin ei ole aikaa ajatella näin paljon.

Lue myös

X