havaintoja parisuhteesta

”Annoin seksiä lähes päiväittäin painostettuna”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Hei,
Vallitsevan aiheen takia, haluaisin kertoa oman kokemukseni.

Aloin seurustelemaan 14-vuotiaana minua kaksi vuotta vanhemman pojan kanssa. Olimme yhdessä melkein 7 vuotta, joista kaksi kihloissa.

Menetin kyseiselle pojalle neitsyyteni painostettuna. Harrastimme seksiä lähes päivittäin, painostettuna. Jouduin myös antamaan persettäni, painostettuna, vaikka exäni tiesi, että se sattui minuun. Luulin silloin nuorena ja naiivina, että sellaista se parisuhde ja seksi nyt vain on. Vaikka minulla olisi ollut aikainen herätys aamulla, en saanut/pystynyt alkaa nukkumaan, ennenkuin exäni oli tyydyttynyt. Usein jopa heräsin siihen, kun exäni työntyi minuun. Ja kun hän oli saanut hommansa valmiiksi, minä lähdin pesulle ja hän jäi kuorsaamaan. Hän ei koskaan tyydyttänyt minua. Luulin koko sen suhteen ja pitkään sen jälkeenkin, että en ole kovinkaan seksuaalinen ihminen, tai etten pidä seksistä. Mutta menee kai ne viimeisetkin halut siinä kohtaa, kun seksistä tulee velvoite.

Sain viimein rohkeutta jättää exäni, mutta jouduin vielä asumaan hänen kanssaan viikon saman katon alla. Tänä aikana hän raiskasi minut vielä kahdesti. Sanoin hänelle ei, mutta hän teki sen silti. Minä makasin hiljaa paikoillani itkien, enkä silloinkaan tiennyt, että minut juuri raiskattiin.

Olin toiselle omaisuutta, enkä tiennyt paremmasta. Pelkäsin eroa, koska tuttu oli ”turvallista”. Tässä suhteessa oli niin paljon muitakin ongelmia ja vallankäyttöä, mutta ne ovat oma lukunsa.

Vasta vuosia eron jälkeen pystyin alkaa käsittelemään näitä asioita, ja näen exästäni edelleen painajaisia.

Ja minä olin se paha, koska lähdin suhteesta. Myös omat vanhempani moittivat silloin minua. Eivät toki tienneet seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta siinä sen taas näkee; nämä sukupolvien pinttymät. Ajattelivat, että lähden suhteesta ”liian kevein perustein”.

Lue myös

X