Havaintoja parisuhteesta

”Arki ei tunnu arjelta, kun rinnalla kulkee ajattelevainen, rento, rakastava, huomioiva ja ihana kumppani”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Jatko-osa ystäviä eduilla -suhteeseemme. ”Sovimme, että juttumme jatkuu, kunnes toinen meistä löytää elämänsä seuraavan rakkauden.” Niin tosiaan kävi, molemmat löysimme elämiimme seuraavan rakkauden, emme vain ajatelleet löytävämme hänet toisistamme. Rakastuimme palavasti, suhteemme on nyt, puoli vuotta myöhemmin, edelleen hurjaa intohimoa ja palavaa kosketuksen halua.

Vaikka yhdessäolomme alkoi syksyllä jo täyttää kaikki seurustelun merkit, miehen mieltä kuitenkin vielä jarrutti iso 27v ikäeromme. Ehdotin määräaikaista parisuhdetta, kolmen kuukauden koeaikaa. Siihen hän suostui ilomielin ja niinpä siinä aamusaunassa lemmenlomalla istuessamme, sovimme jälleen säännöt jutullemme. Palasimme kotiin tyttöystävänä ja miesystävänä.

Arki ei tunnu arjelta, kun rinnalla kulkee noin ajattelevainen, rento, rakastava, huomioiva ja ihana kumppani. Asumme eri paikkakunnilla, koska työmme ja kotimme ovat siellä. Vietämme silti monta päivää viikosta yhdessä, välillä kahden, välillä kolmisin pienen tyttäreni kanssa. Teemme asioita yhdessä, laitamme ruokaa, syömme, tiskaamme, pelaamme korttia, käymme pulkkamäessä, luistelemassa, leikkipuistossa.. Mies lähtee mukaan mihin vain! Ja ehdottaa myös itse tekemistä. Tämä kaikki on minulle luksusta, koska aiemmassa suhteessani tein lähes kaiken lapseni kanssa kahden, koska exällä oli muuta puuhaa.

Naureskelimme juuri vanhoille viesteillemme, kun sovimme kesällä sääntöjä jutullemme ja olimme samaa mieltä siitä et ”tästä nyt ei sitten mitään parisuhetta tuu, kai me se tajutaan”. Juupa juu.. Eipä olisi uskonut, että tässä käy näin! Tätä emme todellakaan suunnitelleet, mutta tämän kuului mennä juuri näin. Aivan turhaan mies yritti jarrutella tunteitaan ja aivan turhaan pelkäsin, että tämä tunne olisikin vain unta.

Nyt määräaikainen parisuhdesopimuksemme on päättynyt ja olemme jo muutamaan otteeseen laatineet elämänohjeita seuraavaan askeleeseen, eli toistaiseksi voimassa olevaan parisuhdesopimukseen. Jotkut saattavat tälle naureskella, mutta olemme mieheni kanssa vahvasti sitä mieltä, että jokaisen parin pitäisi käydä näin perin pohjin läpi, mitä parisuhteelta ja kumppaniltaan toivoo/tarvitsee/haluaa, mitä ei siedä, missä menee rajat yms.

Ymmärrän vihdoin mitä tarkoittaa fraasi ”Rakkaus on sokea”. Rakkaus ei näe epäkohtia, normaalia /epänormaalia, ikää, uskontoa, sukupuolta, ulkoisia seikkoja tai mitään muutakaan mitä ulkopuoliset yleensä kauhistelevat. Rakkaus on tunne. Tunteet eivät näe. Tunteita koetaan. Rakkaus on aivan uskomattoman upea tunne koettavaksi. Toivon sydämeni pohjasta, että jokainen löytäisi oman rakkaan, jonka kanssa kokea tätä henkeäsalpaavaa, ihon kananlihalle nostattavaa, hymyn huulille tuomaa tunnetta.

Sanoin vastikään että ”Olen todella onnellinen kanssasi” ja vastaukseksi sain suudelman, halauksen ja hymyn ”Tiedän, koska näen sen sinusta. Minä olen onnellinen, että saan olla kanssasi.”

X