Havaintoja parisuhteesta

”Ei hän seksin puutteen vuoksi minua pettänyt, me emme vain oikeasti rakastaneet toisiamme”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Kiitos parisuhteeseen liittyvien asioiden nostoistasi. Tässä huomaa taas oppineensa paljon uutta, ja toisaalta havahtunut tiedostamaan myös omaa parisuhdettaan paremmin. Tässä joitakin omakohtaisia havaintojani parisuhteesta ja avoimesta suhteesta. Olen sen verran julkisesti tunnistettava henkilö, että en halua näitä omalla nimelläni julkisesti tuoda esiin, mutta nimettömänä voit julkaista, jos katsot tekstin asialliseksi. Ja kieliasua saa muokata ihan vapaasti.

Avoimen suhteen hyväksyminen on varmasti asia, joka voi pelastaa parisuhteita suuntaan tai toiseen. Parhaalla kaverillani se johti siihen, että vaimo ei ensimmäisen ”kokeilunsa” jälkeen enää palannut takaisin. Kaveri itsekin kohtasi sitten muutaman vuoden jälkeen naisen, jonka kanssa sanoo kokeneensa sen ”oikean” rakkauden, joka on jatkunut jo 35 vuotta. Avoin suhde oli siis hyvä ratkaisu heille.

Itselläni parisuhdeasiat meni ajallisesti hyvin samaan tapaan. Menin hyvin nuorena naimisiin ja ymmärrän nyt myöhemmin, että tein sen päästäkseni pois kotoa, alkoholistiperheestä. Luulin rakastavani vaimoani, mutta hän petti
minua koko ajan vaikka sai kyllä paljon seksiä kotonakin. Erosimme lopulta aika pian ja hyvinä ystävinä, koska meidän kummankaan mielestä suhde ei vain toiminut. Ei hän seksin puutteen vuoksi minua pettänyt, me emme vain oikeasti rakastaneet toisiamme.

Muistan aina ihmetelleeni että mitä se sitten tarkoittaa, kun sanotaan, että todellisen rakkauden kyllä tuntee ja tunnistaa, kun se osuu kohdalle. No en ollut koskaan tunnistanut. Se tapahtui vasta muutama vuosi avioeron jälkeen. Ja sen todellakin tunnisti, me molemmat tunnistimme, aivan yksiselitteisesti. Ei sellaista tunnetta ollut tiennyt olevan olemassakaan. Siitä on nyt 37 vuotta ja tunnistamme sen edelleenkin. Kysyin tuossa juuri äsken häneltä, että olenko pitkään aikaan muistanut sanoa kuinka paljon rakastan sua. Hän vastasi, että et sinä ole, kolmeen tuntiin.

Rakastelemme ehkä kerran viikossa, mutta koska oma veitikkani on melko energinen hän hoitelee sitä aika usein myös käsillään ja suullaan. Olemme puhuneet myös siitä, että jos veitikkani iän myötä ”väsähtää”, voin hyväillä
häntä myös kielelläni, käsilläni ja muilla tavoin. Ja sama tietenkin myös toisinpäin. Olemme muutenkin paljon toisissamme kiinni niin fyysisesti kuin henkisestikin ja se tuntuu todella hyvältä.

Olemme jutelleet myös avoimen suhteen mahdollisuudesta, mutta meillä kummallakaan ei ole tarvetta eikä halua siihen. Monelle avoin suhde voi olla tarpeen seksin puutteen vuoksi, mutta tuli mieleen, että voi se johtua rakkauden puutteestakin. Omien kokemusteni pohjalta avointa suhdetta kannattaa kokeilla, jos kummallakin on siihen halua. Silloin se johtaa varmasti parempaan parisuhteeseen tavalla tai toisella. Rakastaminen on mahtavaa.”

X