havaintoja parisuhteesta

”Eikö sinulle mikään riitä, olisit kiitollinen tästä kaikesta saamastasi materiasta”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Sinä jäät jälleen sohvalle katsomaan televisiota. Jos et katso sarjaa niin urheilua. Nyt on vuorossa yleisurheilu. Minä menen sängyllemme. Viimeiset muutamat vuodet sängyllä on lähinnä nukuttu. Seksin alttarina se toimii harvoin, jos koskaan.

Luin naisesta joka menee aamubussiin ja toivoo että joku tulisi hänen viereensä istumaan ja että edes vahingossa koskisi. Voisin olla tarinan nainen. Kosketuksetta jäänyt. Lapsikin on jo niin vanha että ei kaipaa syliä.

Itsehän olen tähän syyllinen. Tässähän minä olen ollut katkeroitumassa. Odottanut kai että kaikki muuttuu paremmaksi. Kertonut miehelleni kuinka koen olevani yksin. Yrittänyt saada miestäni pariterapiaan. Ei hän lähde, sillä hänen mielestään kaikki on hyvin. Kysyy sarkastisesti että mitä minulta puuttuu ja heittää ivallisesti perään että mikään minulle ei riitä ja että moni olisi kiitollinen kaikesta siitä materiasta jonka olen saanut.

Materiasta minkä olen saanut. Kosketuksista joita olen ollut saamatta.

En minä tyhmä ole. Hän saa kyllä kosketuksensa, mutta ei minulta. Ei hän seksittä ole. Hän tekee sen muualla. Jos te kuvittelette että seksiä harrastamaton puolisonne ei vain halua seksiä niin olette väärässä. Hän tekee sen muualla. Hän ei halua erota. Niin hän on sanonut. Haluaa pitää näytelmänsä ja kulissinsa kiiltävänä. Hyvin toimeentuleva perheen isä. Juuri hän joista seksiä myyvät naiset kertovat asiakkaakseen. Ero olisi hänelle mainehaitta.

Itse olen tähän tyytynyt. Ehkä lapsen takia. Ehkä siksi että on niin helppo jäädä. Eihän minulta mitään puutu. Hukumme yltäkylläisyyteen, mutta vajoan yksinäisyyteen. En minäkään täysin puhtoinen ole. Olen antanut vieraiden huulien valtaa vartalollani. Kuinka jumalaiselta se onkaan tuntunut tuntea olevansa jälleen nainen joka huomataan ja jota halutaan. Kuinka oikealta se onkaan tuntunut, vaikka minun pitäisi tuntea siitä syyllisyyttä ja häpeää.

Tiedän jo mitä tapahtuu kun tänä syksynä lähden. Minulle käännetään selkä. Pidetään hulluna. Miten minä nyt niin hyvän miehen jätän ja miten kehtaan rikkoa perheeni. Moni on kateellinen siitä mitä minulla on. Toki jos eläisivät minun tilallani niin eivät enää olisi. Paitsi jos tyytyisivät kulissiin. Olisivat valmiina näyttelemään kuuliaisen vaimon roolia tässä perhenäytelmässä.

Itseni lisäksi teen tämän lapseni vuoksi. En halua opettaa häntä tähän samaan. Valheelliseen todellisuuteen jossa avioliiton muodostavilla kahdella ihmisellä on omat rinnakkaistodellisuutensa. Ulkopuolelta kaikki kiiltävää, mutta sisäpuoli kumisee tyhjyyttään. Ydinperhe jonka ytimen muodostaa toisista vieraantuneet ihmiset. Miehelleni se riittäisi, mutta minulle ei ja siitä tulen maksamaan kovan hinnan.

Rikon paljon kun lähden, mutta rikkoisin enemmän jäämällä. Rikkoisin itseni.

Olen vuokrannut itselleni asunnon syyskuun alusta alkaen. En tule toisiin ajatuksiin. Olen lopultakin tekemässä sen mikä olisi pitänyt tehdä jo pitkä aika sitten. Ottamalla elämäni haltuuni.

En aio olla enää näytelmän vaimo, vaan olen oman elämäni nainen.”

Lue myös

X