Havaintoja parisuhteesta

”Eivät tekijät ole mitään yhteiskunnan reunalla kulkevia ällötyksiä, vaan jopa sen rakentajia”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Kirjoitan omasta elämästäni ja ystäväni elämästä. Vuosikymmeniä vanhoista asioista.

Meitä kumpaakin käytettiin seksuaalisesti hyväksi uusioperheissä kun olimme teini-ikäisiä. Emme toki toistemme kokemuksista silloin tienneet. Lapsi/ nuori häpeää aikuisen käytöstä. Ja miten sen edes sanot? Sanat juuttuu kurkkuun. Isä rais… ?

Saimme tietää toistemme kokemuksista kun tapasimme kymmenen vuotta valmistumisen jälkeen luokkakokouksessa. Kummankin ajatus oli, kuka minua olisi uskonut?
Pieni maalaiskaupunki. Mies on menestynyt, vaimo ja lapsia, vuosikymmeniä kestänyt ura, älykäs, pidetty, kaikkien tuntema, paljon ystäviä ja kumppaneita työelämästä ja muualta. Aktiivinen yhteiskunnassa. Mukana kunnallispolitiikassa.

Se mies jolla on mustiin ylisuuriin vaatteisiin pukeutuva, syrjäänvetäytyvä totinen teinitytär. Mikä lie sitäkin vaivaa. No, teinit nyt on tuollaisia. Kukaan ei uskoisi että se teini siirtää illalla huonekaluja huoneensa oven eteen peläten sitä menestynyttä kaikkien tuntemaa mukavaa seuramiestä. Minun pointtini on se, että eivät nämä miehet ( ja varmasti on naisiakin) ole mitään yhteiskunnan reunoilla eläviä ällötyksiä tai syrjäytyneitä hiippareita. Ne on niitä tosi mukavia naapureita ja työkavereita joiden kanssa on kahviteltu vuosikausia.Valveutuneita yhteiskunnan rakentajia.

Sitä tapahtuu niin paljon. Sen olen oppinut kun olen vanhaksi elänyt. Hienoa että asiasta puhutaan ja kirjoitetaan. Ehkä ihmiset sitä myötä huomaavat enemmän mitä heidän ympärillään tapahtuu. Toivon voimia toipumiseen kaikille vastaavaa kokeneille.”

Lue myös

X