Havaintoja parisuhteesta

”En halua, että satunnainen seikkailu suhteen ulkopuolelle rikkoisi suhdetta, joka on minulle älyttömän tärkeä jo nyt”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”En tiedä, olenko oikea ihminen kertomaan mitään avoimista parisuhteista, koska sellaisessa en ole vielä ollut. Olen vähän innoissani sinun tämän kuukauden teemoista blogissa, koska tahdon ehdottomasti lukea asiasta lisää ja saada uusia ajatuksia ja näkökulmia.

Oma tämänhetkinen, tapailuvaiheessa oleva suhde on menossa kohti avointa suhdetta. En muista, kumpi asian otti esille heti alussa, mutta iloksemme huomasimme ajattelevamme asiasta hyvin samalla tavoin. Kumpikin haluaa pitää seksin suhteen oman vapauden ja antaa sen myös toiselle. Kummallakaan ei ole kokemusta avoimesta suhteesta, mutta tuntee sen itselleen oikeaksi ratkaisuksi. Todella paljon ollaan asiasta puhuttu ja paljon myös siitä, miltä se tuntuu, kun oma kumppani ensimmäisen kerran kertoo harrastaneensa seksiä jonkun toisen kanssa. Tämä onkin asia, mistä varsinkin tahtoisin kuulla kokemuksia ”viisaammilta”. Kumpikin tunnistetaan kokevamme lieviä mustasukkaisia tunteita, mutta ei haluta, että se on rajoittamassa toisen kokemuksia.

Itse en koe, että minun täytyisi olla aktiivisesti hakemassa uusia kokemuksia muualta. Tällä hetkellä kumppani täyttää kaikki minun tarpeet ja halut aivan täysin, paremmin kuin kukaan häntä ennen. Silti tiedän, että joskus tulevaisuudessa eteen voi tulla tilaisuuksia, joista harmittaisi kieltäytyä. En halua, että satunnainen seikkailu suhteen ulkopuolelle rikkoisi suhdetta, joka on minulle älyttömän tärkeä jo nyt. Tällä hetkellä itse koen, että avoin suhde ja se, ettei kumppanini kieltäisi minulta muitakin kokemuksia, saa minut arvostamaan kumppania jopa enemmän kuin ketään toista aikaisemmin. Näistä asioista puhuminen on luonut meidän välille myös suurempaa rehellisyyttä ja luottamusta mihin olen aiemmin kyennyt yhdessäkään parisuhteessa.

Tässä siis joitakin minun ajatuksia. Toivon, että tämän kuukauden tekstit antaisivat lisää näkökantoja ja lisää keskusteltavaa kumppanin kanssa! Ja kiitos Sami, että annat alustan muillekin kuin perinteisen parisuhteen kannattajille.”

Lue myös

X