Havaintoja parisuhteesta

”En pidä mieheni lapsesta”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”On tullut taas se aika, kun te tulette kotiini. Meidän kotiin. Onhan tämä teidänkin kotinne. Toinen kotinne. Asuuhan isänne täällä, minun kanssani. Joka toinen viikonloppu ei ole paljoa aikaa kuukaudesta, mutta minulle ihan tarpeeksi. Ahdistus alkaa tulla esille jo alkuviikosta, kun tiedän teidän tulevan viikonloppuna.

Olen ollut mieheni kanssa parisuhteessa jo useamman vuoden. Hänellä on 2 lasta. Nuorempi lapsista on oikein kiva ja rauhallinen vesseli, mutta vanhempi.. En pidä hänestä. Hän kiusaa muita, ei tottele. Minulla ei ole minkäänlaista auktoriteettiä tähän lapseen. Lapsi on tottunut siihen, että saa isältään kaiken haluamansa huutamalla. En ymmärrä tälläistä kasvatustapaa. Ehkä mies haluaa hyvittää jotain, kun näkee lapsiaan niin harvoin. Tuon lapsen luonnetta on kyllä muutenkin todella vaikea sietää.

Olemme riidelleet usein miehen kanssa siitä, miten en tule toimeen lapsen kanssa. Kyllä minä aina yritän, enkä näytä lapselle sitä ettenkö hänestä pidä. Touhuan ja leikin ihan samalla tavalla hänen kanssaan, kun nuoremman sisaruksensakin. Mutta silti, en voi sille mitään, että mielialani on aina hyvin ärsyyntynyt viikonlopun kun lapset ovat täällä. Riitelemme usein miehen kanssa myös kasvatuksesta, mutta mies on tehnyt selväksi, ettei minulla ole oikeutta puuttua hänen ja hänen lapsiensa kasvatukseen.

Lasten äitikin vaikuttaa varmasti suhtautumiseeni. Lasten äiti ei pidä minusta ollenkaan. Enkä minäkään lopulta hänestä, miksi pitäisin. Hän on vaikea ihminen, ja vaikeuttaa meidän elämää keksimällä aina kaikenlaisia juttuja. Mitä ihmeellisimpiä aina välillä. Välillä hän tahallaan vaikeuttaa lasten tapaamisia, ja milloin hän on keksinyt syyllistää meitä asioista, joita ei ole tapahtunut.

Asioista tekee vaikeaa myös se, että olen raskaana. 3 kuukautta, ja meille syntyy mieheni kanssa yhteinen lapsi. Miehen lapset eivät tykkää ajatuksesta, ja sen sanovatkin aina täällä käydessään. Eikä lasten äitikään asiasta innostunut, ei ymmärtänyt. Asiahan ei kuulu hänelle, mutta saa nähdä kuinka paljon hän tulee vaikeuttamaan lisää meidän elämää tämän takia lapsen synnyttyä. Kauhulla odottaen uusperheen arkea.”

Lue myös

X