Havaintoja parisuhteesta

Ennenhän oli jopa sellainen aivan hirvittävä tapa, että tyttären isältä piti pyytää lupa siihen, että tyttären omistusoikeus siirtyy isältä aviomiehelle

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Toki itsekin kokenut sen, että jos ollaan kaupassa ja on mies myyjä kassalla ja hänelle hymyilin ja kiitin kuten naismyyjillekin teen niin olin kuulemma heti ihastunut toiseen mieheen. Kaverille en saanut mennä, koska olisin pian ihastunut tämän mieheen. Meikkiä ei voinut sietää, koska aina kun meikkaan niin se tarkoittaa että yritän hurmata jonkun toisen miehen. Olin jopa lähdössä joskus miehen luota pois ennen virallista eroa niin hän leikkasi kaikista laukuistani kantokahvat irti ja pohjat saksi auki. Eli tiedän kyllä minkälaista on elää ihmisen kanssa joka epäilee kaikkea ja mitään ei saisi tehdä.”

Näitä tarinoita ja kommentteja tulee nyt todella paljon.

Yksi lukijani kysyi kommentissaan, että mitä mustasukkaisten lapsuudessa on tapahtunut ja että onko tämä käyttäytyminen jotenkin malliopittua?

Voi olla että rikki on jotain mennyt, mutta..

Pitää muistaa että taustalla on myös perinteisen parisuhteen vaarallisin asia eli kuvitellaan että parisuhde antaa omistusoikeuden toiseen ihmiseen ja esimerkiksi hänen seksuaalisuuteensa. Ennenhän oli jopa sellainen aivan hirvittävä tapa, että tyttären isältä piti pyytää lupa siihen, että tyttären omistusoikeus siirtyy isältä aviomiehelle. Hyi sentään.

Valitettavasti pinttyneet tavat muuttuvat joskus tuskastuttavan hitaasti.

X