havaintoja parisuhteesta

”Ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen olevani huomattu ja rakastettu”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Muistanko oikein että etsit elokuulle rakkausjuttuja? Tässä olis yksi.

Olen ollut aina suhteessa toista sukupuolta olevien eli miesten kanssa. Niistä on siunaantunut myös kaksi kouluikäistä lasta. Olen ollut suhteissa, missä en ole riittänyt. Aina olisi jollain tavalla pitänyt muuttua. Olen ollut väärän painoinen, pukeutunut väärin, hiustyyli ollut väärin ja mitä milloinkin. Suhteissa on ollu sekä henkistä- että fyysistä väkivaltaa.

Yhtäkkiä ”vanhemmalla iällä” rakastuin samaa sukupuolta olevaan työkaveriini. Oikeasti vihdoinkin joku rakastaa minua ehdoitta. Ei ole väliä paljonko painan, mitä vaatteita käytän, heräänkö aamulla tukka pystyssä jne.

Ensimmäistä kertaa mulla on oikeasti sellainen kokemus, että tiedän minkälainen on normaali parisuhde. Se että joku oikeasti kuuntelee minua, arvostaa mielipiteitäni, tekee kompromisseja ja rakastaa täydestä sydämestä. Jättää ihania viestejä paperilappusissa, tekee pieniä tekoja, hieroo kipeitä jalkoja, kertoo usein rakastavansa. Toivottaa joka ilta viestillä hyvät yöt jos emme ole yhdessä, antaa hellyyttä, hipsutuksia ja pieniä arjen kosketuksia. Silti antaa myös vastapainona tilaa. Hänen katseensakin huokuu rakkautta, kun hän katsoo minuun ja seksi on parasta ikinä.

Olin jo luopunut toivosta, mutta tässä minä olen. Onnellisempi kuin koskaan. Rakastan häntä täydestä sydämestä, enkä olisi uskonut, että joku voi oikeasti olla niin äärettömän rakas ja tärkeä. Ja vielä vähemmän, että joku voi ajatella niin minusta.”

Lue myös

X