Havaintoja parisuhteesta

”Ensimmäistä kertaa minulla on mies, jonka lämmin syli, halaus tai suudelma ei tarkoita, että nyt tarvitsen seksiä”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta
Halusit seksiasiaa, joten tässä 25 vuoden opintomatkani parisuhdeseksin ihmeellisessä maailmassa.
Seksi, seksuaalisuus ja rakkaus. Kaksi kertaa elämässä olen opetellut erilaisen tavan. Lähdin nuorena naisena parisuhteiden maailmaan ajatellen, että seksi kuuluu rakkauteen, mutta yhtä paljon, ellei enemmänkin, siihen kuuluu itse rakkaus. Ja rakkauteen kuuluu ymmärrys ja arvostus, se, että katsotaan yhdessä samaan suuntaan. Mutta mitä nuorena naisena opin? Opin, että tie miehen sydämeen kulkee alapään kautta. Seksi oli ykkönen. Rakkaus tuli kakkosena. Ei siinä. Minäkin pidin seksistä, joskaan en tuntenut siihen niin suurta ja pakottavaa tarvetta kuin kaikki seurustelukumppanini.
Minä tarvitsin rakkautta vielä enemmän ja ennen kaikkea hyväksyntää ja ymmärrystä, jos seksi ei joskus minulle maistunutkaan. Sellaista en saanut. Jopa menneisyyteni kauneimmassakin parisuhteessa vastapuoli murjotti ja ärähteli vähäisestäkin tauosta. Kipuilin vuosia asian kanssa seuraavassakin pitkässä parisuhteessa. Jotenkin onnistuin opettamaan itseni kuitenkin seksin jumalattareksi, että olisin rakkauden ja hyväksynnän arvoinen. Halusin miellyttää ja toki nautin itsekin lopulta, vaikka useat aloitteeni olivatkin vain velvollisuudentunnosta tai siksi, että rauha säilyisi. Opin, että miehet haluavat aina illalla, aamulla, päivällä ja jopa kesken unien. Sitten tuli mies, jonka kanssa haluan viettää loppuelämäni. Ja minun täytyi opetella uusi tapa. Palata siihen nuoreen minään, joka laittaa rakkauden ensimmäiseksi.

Ensin jatkoin kuten ennenkin. Seksin jumalattarena. Tein kaikkeni sängyssä, että minua rakastettaisiin. ”Ei se ole tärkeintä”, mies sanoi. ”Riittää, että ollaan lähekkäin.” Minulle oli uutta, että jos hyökkään heräilevän miehen kimppuun, hän ei ehkä olekaan heti valmis toimintaan. Minulle oli uutta, että mies haluaa oikeasti nukkua yöt illasta aamuun. Minulle oli uutta, miten seksimme on kaunista ja sielukasta ja lähtee liikkeelle aina sanattomasta yhteisymmärryksestä. Minulle oli uutta, että minun nautinnosta huolehditaan myös täydellisesti. Ja ensimmäistä kertaa minulla on mies, jonka lämmin syli, halaus tai suudelma ei tarkoita ”nyt tarvitsen seksiä”. Hän voi tarttua alastomaan vartalooni takaapäin ja vain halata pelkästä rakkaudesta.

Hän ei ole koskaan kieltäytynyt seksistä. Enkä minä ole koskaan joutunut kieltäytymään, en ohjaamaan käsiä muualle tai sanomaan ”ei nyt”. Hän osaa lukea tilanteita. Kerran vain hän kysyi, väsyttääkö minua. Kyllä minua väsytti todella paljon. Joten hän peitteli minut, suuteli ja silitteli ja toivotti kauniita unia. Tuntuu kuin jotain minussa olisi vapautettu. Jonkinlainen rauha valtasi minut. Saan olla heikko, eikä minua arvoteta viikoittaisen seksilaskurin mukaan. Ja siksi haluan häntä enemmän kuin ketään koskaan. Koska me katsomme samaan suuntaan ymmärtäen ja arvostaen.”

X