Havaintoja parisuhteesta

Etäsuhde -uhka vai mahdollisuus?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Etäsuhteen varjopuolia:

1. Kihlalahjaksi saatu leivänpaahdin on aina väärässä kodissa, kun sitä tarvitsee.

2. Vaimo on vielä useammin väärässä kaupungissa, kun häntä tarvitsee.

3. Sisällä vellova materialistinen ahdistus siitä, että omistamme kaksi televisiota, kaksi aviosänkyä, kaksi sohvaa, kaksi keittiönpöytää, kaksi kahvinkeitintä ja kaksi imuria.

4. Yösuudelma tuntuu valjulta puhelimitse.

5. Moni hyvä arjen riita jää riitelemättä, kun ei kohdatessa ehdi vittuuntua pienistä asioista keskittyessään niihin merkityksellisiin asioihin.

6. Pitää käyttää ruuvimeisseliä ja vasaraa itse. Vihaan ruuvimeisseleitä ja vasaroita.

7.164km on pitkä matka hakea unohtunut kukkaro.

8. Ikävä

Etäsuhteen valopilkut:

1. Tavaroilla on kaapeissa itse tekemäni järjestys. Tai melkein ainakin. Olen minä kerran soittanut vaimolleni, että satutko tietämään, missä säilytän leikkuulautaani? Hän tiesi.

2. Saa rakastella säännöllisesti kahdessa eri kaupungissa. Sitä kutsutaan parinvaihdon sijaan kaupunginvaihdoksi.

3. Turku on alkanut näyttää tamperelaisinkin silmin kauniilta kaupungilta.

4. Saa matkustaa ihan helvetisti junalla, jonka johdosta on oppinut tietämään, että Suomessa on paikkakunta nimeltä Humppila ja hauska konduktööri nimeltä Jorma.

5. Tavaroidemme luontainen sekoittuminen toisiinsa. Olen minä joskus laittanut päälleni vaimoni villaneuleen sen jäätyä luokseni ja vaimoni on kääriytynyt hänen luokseen jääneeseen takkiini.

6. Yösuudelma tuntuu taivaalliselta oikeasti annettuna. Siksikin, että on tietoisuus siitä, että se ei ole jokailtaista. Mahdollisuuden sattuessa ei jätä sitä puolitiehen tai vajaaksi.

7. 164km on lyhyt matka verrattuna esim. siihen, että asuisi eri mantereella.

8. Huomaa, että vanha klisee pitää todella paikkansa. Seinät eivät tee kotia, vaan ihmiset seinien sisällä. Kotini näyttää pelkältä asunnolta ollessani siellä yksin, mutta kodilta silloin, kun siellä asuu kanssani rakastamiani ihmisiä.

9. Jos unohtaa jotain toiseen kotiin, se ei ole niin vaarallista. Sinne palaa pian uudestaan unohtamaan jonkun toisen asian, kunnes huomaa jättäneensä sinne kaiken omistamansa. (Vaimoni kaapissa on jo neljä hammaslankaa, hyvä alku.)

10. Rakkauskirjeet.

Lue myös

X