Havaintoja parisuhteesta

Hei kaltaiseni nykyvanhemmat, meistä ei ole yhtään mihinkään!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Koottuja kommenttikentältä napattuja toteamuksia meistä nykyvanhemmista.

 

 1. Vanhemmuus on nykyään täysin hukassa.
 2. Vanhemmat ovat menettäneet auktoriteettinsa.
 3. Ennen ei lapset hyppineet silmille, kun heitä sai ojentaa.
 4. Luokkahuoneet ovat täynnä häiritseviä ongelmanuoria.
 5. Vanhemmat kai antavat lapsilleen huumeitakin, jos vain lapset niitä pyytävät.
 6. Kaikki tehdään nykyään lasten ehdoilla.
 7. Vanhemmat eivät enää osaa käyttää kuria lapsia kohtaan, vaan neuvottelevat heidän kanssaan.
 8. Vanhemmat eivät puutu lastensa riehumiseen.
 9. Nuoret eivät tee muuta kuin ryöstelevät ja tappavat toisiaan, sitä se vapaa kasvatus teettää.
 10. Vanhemmat hyysäävät mulkeronsa täysin pilalle.
 11. Ennen eivät lapset käyttäytyneet huonosti, kun heille sai vielä osoittaa kuria.
 12. Vanhemmilla ei ole enää aikaa lapsilleen, kun pitää keskittyä kaikkeen muuhunkin.
 13. Vanhemmat eivät osaa asettaa rajoja lapsilleen.
 14. Ei minulle ole jäänyt mitään traumoja siitä, että minua lapsena vähän hakattiin. Opinpahan kunnioittamaan vanhempia. Toista se on nykyään, kun vapaan kasvatuksen hedelmät terrorisoivat koko pitäjää.
 15. Miten sitä voi olla vanhempi lapselleen, kun ei ole itse edes muistanut aikuistua.

Kiitos kannustuksesta edellisen sukupolven edustajat. Siinähän te olette tunnetusti olleet äärimmäisen hyviä. Kannustamisessa, positiivisuudessa ja lapsen kehumisen kautta itsetunnon nostattamisessa. Miten se voikaan olla niin, että vaikka meidät nykyvanhemmat on kasvatettu priimatason kasvatuksella, niin itse tunnumme olevan vanhempina täysin kyvyttömiä?

Tottahan se on mukava jatkaa omaksumallaan linjalla. Että nyt kun ei ole kotona omia lapsia, joita sanoillaan lannistaa, niin voi aina kollektiivisesti lannistaa nykyvanhempia, jotka tässä modernissa ja alati muuttuvassa maailmassa yrittää parhaansa mukaan olla niin hyviä vanhempia kuin osaavat.

Eihän se tietenkään teille riitä, sillä me emme saa koskaan hyväksyntää silmissänne, sillä aina voi olla vieläkin parempi ja sitä paitsi, yksikin kehu ja positiivinen sana voi tehdä meistä ylpeitä ja se on pahinta mitä ihmiselle voisi sattua. Olla ylpeä itsestään. Jos sellainen ylpeä ihminen löytyy, niin se pitää sanoilla ampua alas mahdollisimman pian. Oppiipahan perkele olemaan.

Itse kelvottomana nykyvanhempana pyrin lannistamisen sijaan kannustamaan. Kuri ei ole minunkaan vanhemmuudessani osaamisaluettani, vaan minä olen juuri sellainen saatanallinen vanhempi, joka tulee kysyneeksi lapsen mielipidettä. Minulla on kyllä säästötili tulevalle lasten terapioille.

Mitä nuorison rikollisuuteen tulee, niin siitä tietää kertoa Tilastokeskus seuraavan lauseen verran:

Rikoksiin syylliseksi epäiltyjen nuorten määrä on pääosin pienentynyt koko 2010-luvun ajan, samoin nuorten osuus kaikista tuomituista.

No, tosin sellainen minusta tuntuu tyylinen analyysi on toki parempi tilasto ja jos sinusta tuntuu, että nuorten rikollisuus on kasvussa, niin sittenhän sen on pakko olla niin.

Meille kaikille nykyvanhemmille sanoisin, että lopetetaan yrittäminenkin, sillä perseelleenhän tämä menee joka tapauksessa.

Itsehän arvostan ihmisessä sitä, että hän esimerkiksi toisen ihmisen vanhemmuudesta tulisi sanoneeksi, että hyvin sä hei vedät.

Jotenkin sellainen positiivinen kannustaminen on vain minun korviini aivan saumattoman seksikästä.

Lue myös

X