Havaintoja parisuhteesta

Hitto, että minulla on helevetin hyvä blogi!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta
Kuva: @Salla Seeslahti

Sain kauniin palautteen. Siinä lukija kiitti minua blogistani ja siitä, että olen.

Olin alkuun vastata sillä tavalla perinteisen suomalaisesti niin kuin suomalaiset liian usein vastaavat.

Itseään vähätellen.

Tiedättehän te se tavan. Joku kehuu sinun kaunista takkiasi. Sinä vastaat, että tämmöinen vanha rutku tämä vain on. Joku sanoo sinua kauniiksi ja sinä vastaat, että meikit saavat ihmeitä aikaan. Joku kehuu minun blogiani. Minä vastaan, että kunhan nyt vain kirjoittelen.

Sellaiseksi meidät on kasvatettu. Niin nöyräksi, että ihan pahaa tekee. Koska käyttäytymällä muutoin saa diivan ja ylimielisen maineen. Kyllä pitää ihmisen katsoa maahan eikä kohti taivaita.

Mikä tuokin kuvittelee olevansa. Sellaisenkin kommentin olen saanut. Siinä kommentissa on jotain vanhaa ja perinteistä tapaa painaa ihminen alas. Sen jälkeen voi vielä alleviivata vähätelyään sanomalla, että kyllä tuo sinunkin onneksi pian huonommaksi kääntyy.

Niiin kääntyy, mutta mitä sitten. Niin kauan kuin ei käänny, niin tilanteesta  otetaan kaikki irti.

Onhan se harvinaista kuulla kehuttuaan toista kauniiksi hänen vastaavan, että niin muuten olenkin. Olen ihan helvetin kaunis tänään. Varsinkin jos sen tekisi julkisesti. Ylimielisen mulkun maineen siitä saisi, ihan vain olemalla itsevarma.

Siksi minä en vastannutkaan, että ei tämä blogi mitään ole. Säälistä lukevat. Vastaan sitä vastoin julkisesti, että niin onkin hyvä tämä blogini. Ei vain helvetin hyvä, vaan helevetin hyvä, joka on vielä jossain uudella hyvän tasolla.

Tiedän tämän olevan hyvän siksikin, että joku minulle tuntematon lähettää minulle aivan tavallisena perjantaiaamuna viestin, jossa kiittää siitä, että minä olen.

Kiitos teille, että olette. Vaikka tämä julkisen kirjoittajan rooli ei aina ole kovin herkullinen rooli, niin jokainen kaunis palaute lämmittää kuin puilla kuumennut sauna.

Hienoa se on kirjoittaa hyvää blogia. Enkä tämän kirjoittaessani kutsuisi itseäni edes ylimieliseksi mulkuksi.

Älkää tekään olko piilossa. Menette hukkaan siellä. Unohtakaa liiallinen nöyryys ja antakaa palaa.

Olette helvetin hyviä siinä, mitä ikinä teettekään.

Lue myös

X