Havaintoja parisuhteesta

Huono parisuhde voi olla tapa, johon jää koukkuun

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ajattelepa, että olet lähdössä ulos ja ulos lähtiessäsi laitat kengät jalkaan. Ulkona huomaat, että toisen kengän pohjassa on kivi, joka tuntuu kipuna jalkapohjaasi vastaan. Syystä tai toisesta et halua pysähtyä ja ottaa jalkapohjaasi hiertävää kiveä kengästäsi pois. Laiskuuttasi, en tiedä, mutta jatkat kävelyä kivi kengässäsi.

Vaan pitkään käveltyäsi sinä huomaat pian tottuvasi kiveen kengässä ja alat pitämään sitä jopa normaalina kävelyyn kuuluvana kipuna. Niin sen pitää mennäkin, että kivi hiertää jalkapohjaasi ja annat kiven jäädä sinne.

Mitä minä tässä kivestä kengässä horisen?

Ajattelepa, että heräät huomen aamuna jälleen tyytymättömänä parisuhteeseesi. Huomaat herätessäsi, että parisuhteesi tila hiertää sinun ajatustasi aamu aamun jälkeen. Keittelet itsellesi kahvit ja hoidat arkeen kuuluvat velvollisuutesi. Illalla menet yhdessä yksinäisenä nukkumaan ja heräät aamulla tyytymättömänä parisuhteesi tilaan. Syystä tai toisesta et halua tehdä parisuhteesi parantamiseksi mitään, puhumattakaan muista ratkaisusta, joka parantaisi hyvinvointiasi.

Vaan pitkään oltuasi suhteessasi sinä huomaat pian tottuvasi siihen, että parisuhde hiertää ajatustasi. Alat jopa ajattelemaan, että tyytymättömyys kuuluu pitkään parisuhteeseen. Niin sen pitää mennäkin. Ei parisuhde ole kivaa eikä intohimoista ja sen pitääkin tuntua väljähtyneeltä ja sinun pitää vain oppia kestämään sitä.

Näin parisuhteesi on kuin kengässä oleva kivi, jonka kipua ei pian edes huomaa jalkapohjassa, koska siihen on tottunut. Aivan hyvin sitä voi kävellä kivi kengässään. Ilman että asialle tekee jotain. Koska ihminen on sellainen, että jäätyään koukkuun johonkin jopa itselle haitalliseen, niin siitä koukusta on todella vaikea päästä pois, koska se on tapa ja riippuvuus. Kysy esimerkiksi ihan keneltä tahansa ihmiseltä, joka on yrittänyt päästä eroon tupakasta.

Se vaatisi ajattelutavan muutoksen ja elämänmuutoksen. Ja ihminen on helvetin hyvä keksimään tekosyitä sille, että muutosta ei tarvitse tehdä. Parisuhteessa se on lapset tai talolaina tai ihan mikä tahansa.

Sillä vaikka muuta väittävät, niin eroaminen ei ole helppoa, mutta elämänmuutoksen tekeminen on vielä vaikeampaa.

Helpompi on jatkaa kävelyään kivi kengässään ja kestää kipu.

Lue myös

X