Havaintoja parisuhteesta

”Hyi helvetti, miten imelää rakkauslässytystä!”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Kuva: @Salla Seeslahti

Nainen lähetti minulle viestin pohjauten tänä aamuna julkaisemaani teksiin, jonka mies oli kirjoittanut puolisolleen kiitokseksi heidän vuosipäivänään. Tekstin kommenttikenttään tuli muutama kommentti, jossa miehen sanoja arvosteltiin imeliksi ja että jos oma mies puhuisi noin, niin hän olisi hoidon tarpeessa. Itseäni hätkähdytti kyseiset kommentit. Miten ihmeessä niin kaunis teksti sai aikaan negatiivisia tunteita.

Kunnes sain viestin, jossa nainen kertoo seuraavaa:

”Tuosta mies ei puhu eikä pussaa-julkaisusta. En halua omalla nimelläni esiintyä mutta jos haluat julkaista kommenttini nii saat sen tehdä.
Tässä pari päivää sitten julkaisin Facebookissa yli 40 naisten ryhmässä julkaisun, jossa oli lueteltuna lauseita, jotka ovat tärkeitä parisuhteessa. Ja sitä paskan määrää, joka niskaani laitettiin ei voi edes mitata.

Lauseita, joilla oikeasti on merkitystä parisuhteessa:

Rakastan sinua.
Olet kaunis.
Mitä sinulle kuuluu?
Hyväksyn epätäydellisyytesi.
Anteeksi /Saat anteeksi.
Hyvää yötä / huomenta.
Ikävöin sinua.
Kanssasi on hyvä olla.
Olet tärkeä minulle.
Pidä minua lähelläsi.
Vaikka olet kanssani, olet silti vapaa.
Miten voisin auttaa sinua?

Ja muutama vastaus:

Vaikuttaa hiukan semmoisella, että toistellaan jatkuvasti tyhjiä latteuksia, jotka jankuttamalla menettää sen pienenkin tarkoituksen. Yritetään vakuutella toiselle tai itselle jotain?”

😂 😂 😂

”Kyllä menis imeläksi,jos tommosia hoettais kaiken aikaa meille riittää love you ja öitä ihan hyvin. Monet noista ihan puistattais esim. Hyväksyn epätäydellisyytesi,no vittu mitä se epätäydellisyys on? Tällä mun tinttaalulle en paljo hyväksymisiä tarvi ja juu meillä pitkä parisuhde 30v ja naimisiski onnellisesti ollaan oltu 28v.”

”Juu ei, kuulostaa ällöltä omaan korvaan. Enkä kyllä tarvitse mitään vakuutteluja tai sanoja siihen että voi olla onnellinen. Vähän menee liiallisuuksiin joka päivä noi kaikki kuultuna. Missä tilanteessa miehesi käyttää esim tota ”hyväksyn epätäydellisyytesi”?”

”Mun korvaan nuo kuulostaisi teennäisiltä. Mulle teot on tärkeintä, ei sanat. Jos mun mies sanoisi mulle ”hyväksyn epätäydellisyytesi” en edes tiedä mitä sanoisin. Se kuulostaisi vähintäänkin oudolta.”

”Mun liittoni on kestänyt 28 vuotta. Ekat pari vuotta, kun oltiin teinejä, kirjoitettiin toisillemme kortteja ja oli semmosta höpöhöpövaihetta. Eli rakastumisen aikaa. Nykyään se rakastaminen on kummallekin itsestäänselvää, sitä rakastaa ja kunnioittaa ja toisen kanssa on hyvää elää. Tämä pätee toistaiseksi ja ilmoitetaan puolin ja toisin, jos tilanne muuttuu”

”Jos mun mies alkaisi mulle sanomaan noita aloituksen lauseita, miettisin että mitäköhän pahojaan se on tehnyt?”

Kun puolustin sanomaani, niin päälleni hyökättiin todella rumasti. Kuin parisuhteeni, jossa me molemmat puhumme ja osoitamme tunteemme sanoin ja teoin olisi jotenkin väärä!. Kieroutunut. Lopulta alkoi nimittely ja puolisoni sääliminen. Olin todella pettynyt. Ja surullinen. Kuinka kukaan kehtaa arvostella toisen parisuhdetta? Sitä asiaa, joka on jokaiselle pyhä. Rivien välistä lukeminen oli todella raakalaismaista. Ja rivien välistä luetusta tuli heidän silmissään totista totta. Ja se ujutettiin parisuhteeseeni. Oli kuin tilanne suuremmassakin koulutappelussa, jossa on 1-10 tilanne. Ja tuon yhden ääni ei saanut mitään osakseen. Sen ääni, jonka tekemästä julkaisusta kuitenkin puhuttiin.

Onko oikeasti nykyään niin, että sanoille ei ole tilaa parisuhteessa? Onko niin, että jos mies sanoo rakastavansa puolisoaan tai sanoo hänen olevan kaunis, pitää ensin ajatella, mitä pahaa tuo toinen on tehnyt? Ja oikeasti nuo sanat ja niiden sanominen ei vei paljoa aikaa. Se joka väittää, että noita sanoja ei ehdi päivän aikana sanoa, voisi hetkeksi irrottaa katseensa siitä puhelimestaan ja katsoa vaikka sitä rakastaan. Sillä se, että juuri tämä rakas on sinun vierelläsi ei saa olla itsestäänselvyys.”

BLOGGARIN AJATUKSIA:

Asia 1: ”Nykyään se rakastaminen on kummallekin itsestäänselvää.” En halua olla ennustaja, mutta tämä tapa ajatella parisuhteesta on suora tie kohti eroa tai jos ei eroa, niin silkkaa tapasuhdetta. Toki jos tapasuhde on ookoo, niin kaikki on sitten varmasti hyvin.

Asia 2: Kysymyksen muodossa. Onko kauniiden sanojen vastaanottaminen yleisesti vaikeaa naisten keskuudessa?

Asia 3: Mistä tässä ilmiössä on kyse? Kateudesta? Tunnekylmyydestä? Ehdottomuudesta? Jokainen edellämainittu piirre on sietämätön.

Asia 4: Rakastan sanoja. Rakastan kauniita sanoja. Rakastan kirjoittaa kauniita sanoja. Rakastan ihmisiä, jotka käyttävät kauniita sanoja. Sanat ovat parhaimmillaan kuin sivellin, jolla maalata yksi sana kerrallaan maailmaa, tai parisuhdettaan kauniimmaksi.

X